Astrologie

#astrologie #leu #horoscop #compatibilitati #compatibilitati zodii #femeie leu #compatibilitati leu

Compatibilitatea femeii Leu cu celelealte zodii

Femeia Leu este energica, pasionala si ii place sa-si traiasca viata la maxim. O nativa nascuta sub semnul Leu, doreste sa fie intotdeauna in centrul atentiei si sa atraga privirile celor din jur. Din acest motiv femeia Leu are nevoie de un partener care sa nu fie gelos si care sa o admire si sa o sprijine neconditionat. Afla care sunt zodiile compatibile cu nativele nascute in zodia Leu.


FEMEIA LEU - BARBATUL BERBEC

Amandoi sunt energici si pasionali, traind viata la maxim. Se inteleg bine pe plan erotic si profesional, sunt deschisi catre noi experiente si au talentul de a face bani multi. Sunt atrasi de toate lucrurile care le pot infrumuseta viata, le place sa straluceasca si sa se puna reciproc in valoare. Nativa Leu trebuie sa invete sa se abtina cand vrea sa domine in cuplu, pentru ca Berbecul este independent si nu-i place sa fie condus. Daca-I spune mereu ce are de facut, va reusi sa-l enerveze suficient pentru a-l pierde in favoarea unei alte cuceriri. In plus, exista nativi Berbec inca in faza de mari cuceritori, care alearga dupa alte femei, pentru ca nu sunt pregatiti sa-si asume vreo responsabilitateintr-o relatie stabila. Ori Leoaica vrea sa fie centrul universului acestuia, prezenta ei sa stearga trecutul definitiv si sa nu mai aiba ochi decat pentru ea. Daca nu primeste totul din partea lui, se considera profund ofensata si pleaca. Ii admira puterea si energia, dar vrea alaturi de ea un brbat matur, care stie ce-si doreste si care-si urmareste scopul pana il atinge. Ea, in schimb, trebuie sa invete sa-l tolereze si sa-l educe intr-o maniera cat se poate de subtila, fara ca Berbecul sa-si dea seama. Sunt ambitiosi si optimisti, privind mereu spre viitor, astfel incat pot realiza multe impreuna. Sunt tentati sa faca cheltuieli mari, pentru a-si satisface dorinta de a poseda tot ce-I mai bun, sunt persoane extravagante si stralucitoare. Pun mare pret pe dezvoltarea in cariera si pe timpul liber petrecut cu prietenii, unde aduc un plus de energie si de veselie.


FEMEIA LEU - BARBATUL TAUR

Nu este o combinatie favorabila pe termen lung, pentru ca amandoi au personalitati foarte puternice si sunt extrem de incapatanati. In plus, amandoi vor sa domine, ceea ce va duce la multe discutii. Barbatul Taur isi doreste o viata linistita, lipsita de schimbari majore, are tabieturi este destul de independent pentru a actiona numai ca urmare a propriei vointe. O Leoaica se poate simti ingradita de acest trai fara actiune, fara stralucire si evenimente care sa-i dinamizeze existenta. Probabil este plictisita daca nu are parte de provocari. In plus, oricat ar incerca sa-I spuna ce sa faca, se loveste de o impasibilitate crunta, care reuseste s-o scoata din sarite. In cel mai rau caz, isi va infuria partenerul, care riposteaza daca ea forteaza nota, incercand sa-l oblige sa ia masuri. Trebuie sa primeasca la fel de multa iubire, in mod reciproc si sa renunte la luptele de orgolii, daca vor sa salveze situatia. Se pot stimula pe plan profesional si au posibilitatea chiar sa ajunga la mari succese, pentru ca sunt extrem de muncitori, talentati si persevereti si oricum domeniu financiar le activeaza o coarda sensibila, caci le plac banii. Dupa ce-i obtin, ii vor cheltui pe tot felul de placeri, neaparat rafinate, asta daca se vor intelege in prealabil care decide ceea ce merita cumparat. Prin urmare, din punct de vedere al achizitiilor si al contului bancar au multe in comun, pasionandu-i la fel de mult cumparaturile si mancarea buna. Amandoi vor stabilitate in cuplu si copii. Totusi, Taurul i se poate parea nativei cam lent, cam gurmand si prea traditional, cand ea este o felina supla, plina de energie si mereu indreptata spre viitor. Daca nu-i poate asigura o existenta dinamica, in care s-o farmece mereu cu ceva nou, cu o surpriza, lasand-o in acelasi timp sa fie in centrul atentiei, relatia nu functioneaza.

 

FEMEIA LEU - BARBATUL GEMENI

Este o combinatie nefericita din multe puncte de vedere. El este detasat, are preocupari variate, copilaros, superficial, vorbaret si demonstrativ, ea este implicata, stie perfect ce scopuri urmareste, este matura si concentrata si se manifesta numai daca considera ca merita efortul. In primul rand, nativa Leu vrea sa-l domine si sa simta ca ea este o lume intreaga pentru partener, el i-ar replica ca lumea inseamna si alti oameni, si alte pasiuni, pentru ca sunt atatea de descoperit … Lui ii place sa iasa sa socializeze si nu neaparat impreuna cu partenera sa, lucru de neiertat pentru o Leoaica ce viseaza numai la momentul in care apare la bratul partenerului, stralucitoare si irezistibila. Nativul Gemeni nu-I asigura deloc nevoia de stabilitate si nici nu da dovada de seriozitatea necesara acasa, in grupul de prieteni sau la locul de munca. Este schimbator, instabil, nehotarat, cucerit de totul in jur si de nimic in special. Acest lucru o poate bulversa pe femeia Leu, pana cand pur si simplu isi da seama ca nu este barbatul de care are ea nevoie. NU este dispusa sa-l readuca pe pamant pe acest fluture care pluteaste deasupra lucrurilor si care gusta din tot ce-i ofera viata, fara sa se gandeasca la consecinte. Nu are nici rabdarea de a-l educa sau responsabiliza, nici macar nu este de parere ca ar fi atributia ei. Vrea alaturi pe cineva gata format, un om de incredere, care s-o ridice pe un piedestal, un exemplu de masculinitate, bune maniere si succes profesional. Cu el doreste sa se simta mandra, nu sa-i fie rusine de unele gesturi ireventioase pe care le poate face uneori un Geaman. Acesti doi nativi nu prea au nimic in comun, in afara de o atractie fizica initiala, care se risipeste repede, dezvaluind diferentele prea mari de caracter.


FEMEIA LEU - BARBATUL RAC

Este mai potrivita combinatia in care ea este Rac si el Leu. Barbatul Rac este o fire sensibila, profund atasat de mama, de familie si trecut. Isi doreste o femeie care sa-i asigure o dragoste adevarata, plina de tandrete si neaparat sa-i fie fidela, altfel se pot opri inainte sa inceapa ceva. Este adevarat ca cei doi vad relatia de cuplu cam la fel in privinta afectiunii, copiilor si stabilitatii, insa este posibil ca ea sa fie un pic prea dura, prea puternica si sa-l inhibe prin personalitatea sa remarcabila. Poate sa inceapa bine totul, caci nici unul nu se arunca cu capul inainte intr-o relatie, inainte de a cunoaste cu adevarat persoana si a-i admira calitatile. Intr-un fel, este ca o scanare aproape egoista, in care calculeaza riscurile si ceea ce au de castigat. Asta poate sa le dea incredere ca se afla pe teren solid. Odata indragostit, barbatul Rac ii poate oferi iubirea sa neconditionata, adorandu-si iubita care reprezinta totul pentru el. Nimic n-o sa-i faca ei mai mare placere. Ea ii insufla energie ca sa actioneze spre indeplinirea scopurilor, el ii asigura stabilitatea si amandoi lupta pentru a avea o viata lipsita de griji materiale. In general, femeile Leu sunt mame devotate si iubitoare, astfel incat va afla in ea si pe femeia care-I va naste copiii pe care si-I doreste cu ardoare. Ea este generoasa si protectoare atat cu acesia, cat si cu barbatul Rac, pentru ca stie sa intoarca iubirea pe care i-o poarta. Atata timp cat il accepta asa cum este si nu cauta un mascul mai impunator si mai dominant, pot sa faca o pereche reusita.

 

FEMEIA LEU – BARBATUL LEU

Au aceleasi calitati si defecte. Amandoi sunt pasionali si mandrii, se vor admira reciproc pentru trasaturile fizice si morale, pentru profesionalismul de care dau dovada si modul in care se impun in societate. Amandoi traiesc in lux sau fac in asa fel incat sa aiba parte de tot ce este mai bun, nu atat din nevoia de a avea un statut inalt in ochii celorlalti, ci pentru ca realmente simt nevoia sa se inconjoare de obiecte de calitate. Probabil vor sti sa-si faca cel mai frumos cadou cu putinta si vor straluci in calitate de gazda. Casa lor impune prin gust si rafinament, iar pentru cei mai excentrici dintre nativi va epata prin oglinzile numeroase si culorile stralucitoare. Se simt instinstiv atrasi unul de altul din cauza ca au o tinuta regeasca, mandra si impunatoare. In dormitor traiesc clipe de mare pasiune, pentru ca odata indragostiti, sunt foarte generosi si afectuosi cu partenerii. Probabil singura problema reala care poate sa apara este cea intuita deja de toata lumea si anume dorinta de a domina in cuplu. Pentru ca certurile sa fie evitate, este indicat ca nativa sa-i lase tronul barbatului Leu, pentru ca invers nu se poate. Atata timp cat trec de acest inconvenient si aleg sa actioneze in echipa, fara sa se priveasca de sus unul pe altul, pot sa se bucure de o relatie fericita. Ea este cel mai bun accesoriu al lui, cea care-l face sa straluceasca, sa-i intareasca statutul si imaginea. Are nevoie de laudele ei si de recunoasterea superioritatii. Vrea s-o vada ca poate impaca serviciul si cariera cu familia si relatia de dragoste. Nativul Leu trebuie sa stie ca ea este centrul universului acestui barbat, ca odata cu aparitia ei a disparut tot restul si ca viitorul lui este ea. Impreuna pot forma un cuplu de suces, pasional, fermecator, puternic, solid, de neoprit, respectat de ceilalti oameni.


FEMEIA LEU - BARBATUL FECIOARA

Relatia poate functiona atata timp cat barbatul Fecioara este dispus sa joace dupa cum ii canta partenera. Adica s-o puna pe primul loc, s-o admire si s-o sprijine neconditionat, sa aiba grija de bunastarea ei si sa fie acolo permanent. Insa nu trebuie sa uitam ca orice Fecioara, indiferent de varsta si de sex, poseda un simt critic foarte dezvoltat. Prin urmare, in loc sa fie asezata pe un piedestal, la care sa se aplece cu smerenie si profunda admiratie, nativul s-ar putea sa-i scoata in evidenta defectele, sa-i spuna ca a cheltuit prea mult, ca-i putin cam teatrala sau ca infumurarea ei nu-i sta deloc bine. Amandoi sunt foarte buni organizatori si stralucesc in domeniile de activitate, ea pentru ca este prea orgolioasa ca sa nu fie cea mai buna, el pentru ca este riguros, metodic, serios, responsabil, tinzand mereu spre perfectiune. Pot castiga sume importante de bani impreuna. Partenerul se va asigura insa ca ea ii cheltuieste cu cap si ca nimic nu se risipeste pe tot soiul de mofturi. Leoaica este pasionata si senzuala, barbatul Fecioara nu poate arata ce simte, nici macar atunci cand iubeste sincer. Este rece si distant, preferand sa-si consume emotiile in interior. Acest lucru nu va fi deloc apreciat de iubita sa, care asteapta nopti de amor fierbinte si nebunesc. Ei ii plac surprizele, se asteapta la cadouri costisitoare, insa nativul Fecioara este un tip organizat, fara reactii spontane si se gandeste de doua ori inainte sa cheltuiasca ceva. In schimb, ea poate fi sigura ca orice i-ar oferi, va fi ceva de calitate, o bijuterie autentica, sau un tort din cele mai proaspete ingrediente, oricum ceva fara cusur. Exista foarte mare posibilitate ca barbatul Fecioara sa accepte sa joace rolul de subaltern in cuplu, prin urmare lucrurile pot functiona bine, caci ea are tendinta de a domina. Trebuie insa sa stie sa-l aprecieze pentru toata atentia lui, sa-i arate permanent cat ii admira calitatile, altfel ii va da sentimentul de sluga si asta e inacceptabil pentru nativul Fecioara. Daca exista respect reciproc si-si acorda spatiul necesar de desfasurare, mai ales acolo unde personalitatile lor difera, atunci relatia are sanse de durata.


FEMEIA LEU - BARBATUL BALANTA

Este o relatie destul de functionala. Ea apreciaza eleganta si manierele desavarsite ale nativului, iar el se simte atras irezistibil de stralucirea si increderea Leoaicei. Nativul Balanta este sensibil la frumos, astfel incat in mod sigur va fi cucerit de frumusetea si senzualitatea femeii Leu. Ea ii daruieste stabilitate si-l echilibreaza, oferindu-i increderea de a actiona atunci cand ii vine greu sa ia o decizie. Amandoi se bucura de un trai in lux, de vacantele costisitoare, de iesirile in societate, la petreceri, opera, expozitii, oriunde exista lume multa si de calitate, sa poata sa discute pe diverse teme cu oameni inteligenti, sa faca cat mai multe cunostinte si sa-si etaleze talentul oratoric. Se pricep de minune la cumparaturi si poate numai un barbat Leu ar putea sa se priceapa mai bine decat nativul Balanta sa-i cumpere partenerei un cadou. Are gusturi extreme de fine, exact asa cum ii place ei, astfel incat surpriza va fi pe masura. El este dispus sa se lase condus de Leoaica, caci o admira si intuieste puterea caracterului sau. De fapt, este mandru sa-si faca aparitia cu o femeie cu personalitate, extreme de frumoasa si care are intotdeauna prestanta, oriunde ar merge. Totusi, pentru ca nativul sa-si poata echilibra cele doua talere, barbatul Balanta are nevoie sa fie rasplatit pentru ca-i este devotat, prin urmare in momentul in care ar deveni un simplu accesoriu s-ar putea sa dispara. Are nevoie de iubire si caldura sufleteasca, asa cum o floare are nevoie de lumina, ca sa se simta cu adevarat implinit. Daca ea il zdrobeste prin energia ei apasatoare, prin forta si furia atat de binecunoscuta la nativii Lei, ii va provoca senzatia de inferioritate, ceea ce-i imposibil de suportat. In schimb, amandoi sunt generosi si amabili, fiind unele dintre cele mai bune gazde din intreg zodiacul. In plus, barbatul Balanta este o persoana calma, pacifista, gata sa aplaneze conflictele, lucru extrem de apreciat de Leu, care nici el nu este un razboinic daca considera ca situatia se poate rezolva cu capul. In general, se completeaza reciproc, el ca subaltern si ea ca lider, gasind in celalalt multe dintre lucrurile de care au nevoie.


FEMEIA LEU - BARBATUL SCORPION

Combinatia intre o zodie de foc si una de apa poate functiona in cazuri in care sunt complementare. Insa pentru un Leu si un Scorpion, personalitatile si baza psihica risca sa fie prea puternice, ca sa mai poata fi vorba de vreun consens. La inceput cei doi ard in flacara pasiunii, traind momente de amor de neuitat. Insa mai tarziu, intervine nevoia amandurora de a domina si nu sta in firea niciunuia sa faca concesii. Chiar daca Leoaica face parte dintre exemplarele de native mai calde si mai mamoase, ironiile si sadismul barbatului Scorpion ii dau o stare de nemultumire si nervozitate. Nu accepta sa fie scanata de ochii lui scrutatori si intepata cand ea simte nevoia sa straluceasca si sa fie in centrul atentiei. Vrea admiratie, el ii spune ca este prea ostentativa. El este introvertit si razbunator, ea este sociabila si desi furia ii este crunta, uita destul de repede. El doreste ca femeia lui sa-i apartina in totalitate si s-o subjuge, legand-o definitiv de existenta lui, Leoaica are nevoie de spatiu de desfasurare, vrea sa ia decizii de una singura si are ochii larg deschisi spre lume, nu spre sine. El este posesiv si gelos, ei i se pare normal sa fie admirata si de alti barbati, chiar daca nu merge mai departe de atat. Cand certurile vor izbucni, Leoaica nu va sti sa-i citeasca in suflet, pentru ca orice abis ii repugna si este nevoie de eforturi prea mari ca sa-l patrunda. Ea vrea ca lucrurile sa fie la vedere, pentru el o relatie este neaparat misterioasa si complicata. Partea pozitiva este ca barbatul Scorpion poate sa-si ajute partenera sa evolueze, o invata sa cheltuiasca banii cu folos, o responsabilizeaza si mai mult, iar ea il optimizeaza si-i arata placerea de a trai.


FEMEIA LEU - BARBATUL SAGETATOR

Sunt o combinatie care poate functiona intr-o maniera pozitiva, deoarece amandoi sunt persoane optimiste si active. Se distreaza foarte bine impreuna, avand un puternic simt al umorului si placandu-le viata. La o reuniune, acest cuplu este sufletul petrecerii, molipsandu-i si pe ceilalti cu bunadispozitia lor. Le plac lucrurile de calitate si traiul bun, sunt dinamici si capabili sa-si uneasca fortele pentru a avea success pe plan profesional. Nu incearca permanent sa domine in relatie, pentru ca se inteleg foarte bine si fara a fi autoritari unul cu celalalt. Barbatul Sagetator este tolerant cu nevoia partenerei de expansiune si ostentatie, iar ea ii intuieste acestuia inclinatia catre independenta. Prin urmare, nici unul nu-l va sufoca pe celalalt cu pretentii prea mari si cu prea multa afectiune. Nativul Sagetator stie s-o puna pe un tron pe Leoaica, fara sa se simta vreo clipa umilit, pentru ca nici nu da importanta de fapt locului ocupat de fiecare in ierarhie. Amandoi adora sa calatoreasca, ii atrage aventura, vor sa vada lucruri si persoane noi, sa-si largeasca orizonturile, pentru ca sunt la fel de fascinati de schimbare si sunt in general interesati de viitor. Cand vorbesc, au multe sa-si spuna, pentru ca amandoi au un spirit sportiv, energic si le face o imensa placere sa gesticuleze si sa se dea putin in spectacol, teatralitatea si oratoria fiind noua dintre atributele lor. Intr-o relatie de cuplu au parte de mult success, noroc si entuziasm. Daca dorinta de dominatie a Leoaicei si nevoia de libertate a Sagetatorului sunt indeplinite, atunci relatia poate sa functioneze multa vreme.


FEMEIA LEU - BARBATUL CAPRICORN

O relatie poate sa se nasca si sa evolueze numai datorita unor interese de statut social sau financiar, insa in nici un caz nu ia nastere din pasiune sau vreo mare iubire. Atributele pe care le au in comun sunt forta, ambitia, orgoliul, capacitatea de a conlucra, talentul de a face bani, profesionalismul. Barbatul Capricorn este insa mult prea rece pentru pasionala Leoaica, care vrea sa fie invaluita cu o iubire cotropitoare, cu o admiratie fara seaman, sa se simta regina lui cea adorata. Nativul insa este introvertit, nu-si manifesta emotiile controlate impecabil, nu raspunde cu efuziune afectiunii oferite de partenera. El este prin excelenta o persoana care acumuleaza, aduna, achizitioneaza, gandindu-se la zilele batranetii, ea este o feminina stralucitoare care poate risipi banii pe mobila scumpa si haine de firma. Barbatul Capricorn poate fi adesea considerat zgarcit si mult prea preocupat de bani, de proprietatile avute in posesie. Insa tot ceea ce detine inseamna pentru el siguranta, staibilitate, confort. Astfel incat nu va accepta o femeie risipitoare si expansiva in comportament. Desi sunt amandoi talentati cand vine vorba sa faca bani, principiile dupa care-i vor cheltui sunt diferite. Trebuie sa-si respecte reciproc domeniile de activitate si nevoile, ca sa ajunga la un consens. In plus, el doreste o femeie stearsa, cu o personalitate maleabila, supusa si fidela, care sa stea in umbra lui, astfel incat sa fie sigur ca nu va avea vreodata surprise din partea ei. Locul Leoaicei nu se afla in nici un caz in spatele lui, si chiar atribuindu-si rolul de regizor din spatele scenei, nu sties a fie nici supusa, nici modesta. S-ar naste prea mari frustrari in ea. El este calculat si actioneaza numai dupa o analiza profunda, ea si-ar dori spontaneitate si mai ales pe cineva care s-o faca sa rada, ceea ce este foarte dificil, daca nu chiar imposibil cu un asemenea nativ. In general, relatia pune multe probleme si pe masura ce avanseaza in timp, nemultumirile pot duce in final la o ruptura definitiva.


FEMEIA LEU - BARBATUL VARSATOR

Poate fi o relatie dificila, insa nu neaparat imposibila. Femeia Leu isi doreste langa ea un barbat de care sa fie mandra, un om puternic, sigur pe sine, o persoana de succes, cu un cont serios in banca si mai ales cu o inima suficient de mare pentru a-i asigura intreaga afectiune de care are nevoie. Vrea sa se simta adorata, pusa pe primul loc, iar aceasta adoratie sa se manifeste prin mii de gesturi, cadouri, mangaieri, orice lucru ce poate sa fie o dovada de dragoste din partea barbatului sau. Nativul Varsator nu este din principiu vreun om influent, mare afacerist, care sa se invarta prin cercurile cele mai inalte. Fiindca este de parere ca cei doi parteneri sunt egali, nu incearca s-o domine, dar nici nu se lasa condus. Mare parte din activitatea lui o poate desfasura in afara caminului, caci are multe preocupari, care nu sunt neaparat si intelese de femeia Leu. De aici se pot isca discutii si nemultumiri, caci ea se trezeste ca prietenii acestuia sunt uneori mai importanti decat nevoile ei. Se vede pusa in situatia de a-i respecta anturajul, format din pesoane extrem de diferite, insa Leoaica ar putea considera acest lucru ca o incalcare a intimitatii si ca o dorinta de neinteles, mai ales daca unele dintre aceste persoane nu corespund standardelor ei sociale. Insa in cazul in care barbatul Varsator o iubeste cu adevarat, este capabil s-o aseze pe un piedestal si sa-i indeplineasca toate dorintele, atata timp cat isi pastreaza totodata si libertatea de a avea o viata a lui. Ea poate sa fie atrasa de inteligenta lui si de dinamismul care-l caracterizeaza, pentru ca amandoi privesc spre viitor, insa « lentilele » prin care privesc lumea sunt extrem de diferite. Daca lui i se pare ca partenera este prea egoista si interesata numai de partea materiala a vietii, in loc s-o intereseze latura spirituala, atunci cei doi intampina mari probleme si in cele din urma relatia ia sfarsit.


FEMEIA LEU - BARBATUL PESTI

Combinatia este destul de nefericita, pentru ca se afla in opozitie pe foarte multe planuri. Femeia Leu nu gaseste taria de caracter, forta si determinarea in barbatul Pesti. Ea vrea stabilitate, el este extrem de schimbator. Ea are un psihic puternic, nativul Pesti sufera de stari conflictuale sau de momente de melancolie. Ea se asteapta la fidelitate si adoratie, el poate adora, cand este realmente indragostit, insa uneori reuseste sa se lase cucerit de alta persoana, uitand complet de prima. Asa ceva nici o Leoiaca nu poate concepe. Din punctul ei de vedere, in momentul in care a pasit in viata lui, intregul trecut s-a sters cu buretele si nici o posibila noua atractie nu mai poate avea loc. Barbatul Pesti accepta cu usurinta rolul de supus, pentru ca nu este deloc tipul de persoana care sa domine, insa un om, si mai ales un barbat vesnic la cheremul ei sfarseste prin a o pictisi, caci nu are parte de provocare, mai ales ca in strafundurile fiintei sale, Leoaica viseaza in taina la cineva mai puternic ca ea, care sa stie s-o conduca. In nici un caz nu are nevoie de un barbat hipersensibil, de la care se poate astepta mereu la ceva nou, nu neaparat placut. Alaturi de el, nu are parte de stabilitate, nici de sentimentul de siguranta si ocrotire. Ea este logica, materialista, lucida, el este visator, intuitiv, spiritual. Relatia pune prea multe probleme pentru ca cei doi sa gaseasca impreuna fericirea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Cauta-ti perechea

Top