Astrologie

#astrologie #zodii #predictii #compatibilitati #berbec #femeia berbec

Compatibilitatea femeii Berbec cu celelalte zodii

Femeia Fecioara este rationala, rece, se gandeste la aspectul material al vietii si la o metoda de a structura lucrurile in vederea atingerii unui scop. In ceea ce priveste femeia Fecioara, numai o relatie de complementaritate poate functiona. Afla care sunt zodiile compatibile cu nativele nascute in zodia Fecioara.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL BERBEC

Problema lor dominanta ar fi tendinta de dominare. Atata timp cat isi ofera reciproc pozitia de sef, relatia poate fi una extrem de fructuoasa. Un alt ostacol in calea implinirii lor consta in tendinta barbatului Berbec spre aventura. Nu este atat de fidel si de responsabil precum nativa aceleasi zodii. Aceasta trebuie sa-i intretina mereu senzatia ca mai are ceva de cucerit la ea, ca nu i s-a daruit complet. Cat timp isi tin interesul treaz, au toate sansele sa traiasca clipe minunate impreuna. Nu au cum sa cunoasca monotonia impreuna, pentru ca sunt doi nativi de Foc care vor duce o viata tumultoasa si se vor bucura de experientele cele mai palpitante. Se inteleg foarte bine atat pe plan mental, cat si fizic. Amandoi au idei si energia necesara pentru a le pune in practica, iar unirea fortelor pentru atingerea aceluiasi scop ii va face de neoprit. Firi extrem de pasionale, se vor intelege minunat in pat, unde se vor provoca reciproc, poate chiar luandu-se la tranta. Deviza lor in dormitor este « care pe care ». In cazul in care trage fiecare in alta directie, pot fi niste parteneri combativi, gata sa se infrunte pentru ideile lor, folosind orice arma pentru a castiga lupta. In aceasta situatie ar fi mai bine sa se desparta, altfel risca sa se distruga pe ei insisi si sa distruga si tot prin casa in culmea furiei. Doi Berbeci se vor intelege foarte bine cand este vorba de noi experiente, caci sunt total deschisi la orice le poate colora existenta, se vor putea bucura impreuna de micile placeri ale vietii si se vor stimula reciproc, astfel incat niciodata nu vor deveni pasivi si indiferenti la mersul lucrurilor. Pentru o relatie reusita trebuie ca amandoi sa-si dezvolte individualitatea. Femeia sa fie feminina si sa evite sa-i demonstreze superioritatea ei partenerului, altfel ar putea sa-l piarda.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL TAUR

S-ar putea ca femeia Berbec sa-l considere pe Taur cam burghez, prea molcom, prea linistit, prea lipsit de initiativa. Daca incearca sa-l forteze, se va lovi de incapatanarea lui totala. Ea vrea sa se « razboiasca » cu el in ritualul de cucerire, aruncandu-i cine stie ce provocare. Barbatul Taur ii propune numai o cina copioasa. Daca e in toane bune si ea accepta, va trebui sa se relaxeze, sa nu se mai grabeasca sa sara peste felul doi si desert ca sa-l arunce direct in pat pe acest gurmand lent. Lui ii place ca lucrurile sa se desfasoare cat mai incet cu putinta, sa se obisnuiasca cu ideea unei noi cuceriri, sa–i fie castigata increderea. S-ar putea ca Femeia Berbec sa nu aiba atata rabdare si sa renunte. Altminteri, pot fi atrasi unul de celalalt tocmai din cauza opozitiei lor. Taurul este energizat de vitalitatea caraceristica berbecului, iar acesta admira incapatanarea cu care Taurul isi atinge scopul. In plus, amandoi sunt interesati de bani, asa ca pot face front comun pentru o cauza care le va asigura un trai indestulator. Ea are nevoie de o misiune, careia sa i se dedice in totalitate. El poate sa i-o ofere, pentru ca este un barbatul Taur e ambitios, stie precis pentru ce munceste. Totusi, nu va aprecia atitudinea in ofensiva a Femeii Berbec, nici graba sau imprudenta in cheltuieli, vrea liniste, nu discutii si lupte permanente. Daca are incredere ca femeia de langa el nu-i va risipi ceea ce a agonisit si nu-i va pune in pericol proprietatile si contul, o accepta ca partenera. Se poate ca Taurul sa reuseasca s-o stabilizeze pe Femeia Berbec si sa se lase la randul lui dinamizat, ceea ce-i duce la atingerea idealurilor comune.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL GEMENI

Amandoi sunt extrem de dinamici, plini de spontaneitate si au simtul umorului dezvoltat. Comunica foarte bine pentru ca au idei si le place sa comunice si sa afle lucruri noi. Se poate incepe cu o relatie de prietenie, bazata pe interese comune, calatorii, distractii, jocuri. Nu se sperie de schimbare, dimpotriva, au nevoie sa fie intr-o permanenta transformare, pentru ca altfel se plictisesc si-si pierd interesul. Riscul unei relatii de lunga durata vine din instabilitatea celor doua semne si din simtul material ceva mai scazut. Barbatul Gemeni reuseste sa-i canalizeze partenerei atentia catre un scop precis, lucru care poate da roade bune. Uneori insa s-ar putea ca verva Gemenilor sa o oboseasca pe nativa, dintr-o risipa prea mare de energie. In plus, femeia Berbec are tendinta sa domine in relatie si pentru un exemplar « fluture » in Gemeni, imatur, mare aventurier, s-ar putea sa insemne un motiv sa dispara cat mai repede. Femeia Berbec trebuie sa invete sa-i intretina treaz interesul, sa pastreze o nota de mister, sa fie la curent cu noutatile din cat mai multe domenii, pentru ca Gemenii adora sa stea la taifas despre cate luna si in stele. Este cazul sa-i accepte si anturajul, Gemenii neputand trai izolati, avand nevoie permanent de contact cu lumea inconjuratoare. Se pot bucura totusi de partide de amor salbatice, condimentate de discutii provocatoare, stimulante pentru amandoi. Pot sa se apuce de un sport impreuna, sa planuiasca vacante care implica multe calatorii, de preferat cat mai departe, pot sa fie impreuna sufletul petrecerii la o intalnire cu prietenii, pentru ca stiu sa spuna o istorioara amuzanta si sa-i dinamizeze pe cei din jur. Daca reusesc sa pastreze aceleasi interese, pot evolua in timp in directia unei relatii trainice, de durata.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL RAC

Relatia poate functiona atata timp cat Femeia Berbec trece de etapa experimentala si isi doreste un camin stabil. Racul are nevoie sa se simta iubit de partenera, sa fie sigur de fidelitatea acesteia si sa vada ca amandoi isi canalizeaza energia pentru cladirea unei vieti impreuna. In plus, sunt atrasi din punct de vedere sexual intr-un mod pe care il vor resimti amandoi ca fiind absolut irezistibil. Insa exista si riscuri, fiind vorba de zodii de foc si apa. Nativul Rac nu poate suporta langa el o femeie in care ghiceste spiritul de vanator, pentru ca ar suferi prea mult s-o vada ca-l tradeaza, sau ca pur si simplu nu-si petrece tot timpul liber alaturi de el, preocupata sa alerge dupa alte minunatii ale lumii asteia. In cazul in care ea isi doreste o familie, gaseste in el stabilitate, siguranta materiala si multa iubire. In schimb il va energiza pe Rac, redandu-i optimismul, curajul de a actiona si entuziasmul. Femeia Berbec il ajuta si sa se ridice pe plan social. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ea are nevoie de o permanenta provocare, de un barbat la fel de puternic, care s-o infrunte si s-o domine, chiard aca nu-i dispusa s-o recunoasca in chiar atatea cuvinte. Barbatul Rac i se poate parea prea vulnerabil, prea leat de familie si de trecut, plictisitor de static si de introvertit. Daca setea de confruntari, aventura, experiente, calatorii si activitati extraconjugale nu reuseste sa fie ostoita prin iubirea pentru partener si nevoia de familie, este foarte posibil ca in timp sa se simta inlantuita si sa-si caute un alt camp de lupta, cu competitori la fel de agresivi ca ea.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL LEU

Va exista o puternica atractie fizica, care se va cere satisfacuta in cel mai scurt timp. Sunt amandoi concentrati spre viitor. Fiind persoane ambitioase si optimiste, se pot sustine reciproc in vederea atingerii unui scop comun. Au pasiunea si creativitatea in sange, ceea ce-i va ajuta sa-si comunice ideile si sa le fac placere unirea energiilor care vin navalnic din ambele parti. Barbatul Leu o ajuta pe nativa sa se rupa de trecut si ii inspira dorinta de a evolua, stiind cum sa scoata la suprafata ce acre ea mai bun de oferit. Sunt persoane originale si independente, putand colabora cu succes in domenii legate de editare, turism, comunicatii. Femeia Berbec il sprijina pe Leu sa-si faca cunoscute ideile si sa castige respect si faima. Cand nativa Berbec este prea energica, se intampla ca Leul sa fie sufocat de comportamentul expansiv al acesteia si sa oboseasca incercand sa-i faca fata. Trebuie sa se tempereze daca vrea sa se inteleaga cu Leul. Pe de alta parte, femeia Berbec intuieste punctele sensibile ale partenerului si stie sa-l flateze, laudandu-i calitatile, atuu deloc neglijabil, deoarece Leul adora sa fie ridicat in slavi, sau macar sa i se spuna mereu cat este de frumos si de inteligent. Totodata, stralucirea leonina si increderea in fortele proprii o va face pe nativa Berbec sa renunte la orice noi cuceriri, pentru a-si pune in serviciul acestuia cele mai mari valori pe care le detine. Ca sa-l pastreze, femeia Berbec trebuie sa renunte la orice tentaiva de a-l domina, caci nu va ceda niciodata in fata ei. Daca-i arata ca este o femeie puternica si hotarata, capabila sa-i ofere afectiune sincera, are mari sanse sa-l cucereasca definitiv. In cazul in care renunta amandoi la un ego exacerbat si se concentreaza pe afinitatile comune – atractie sexuala, comunicare, castiguri financiare, cumparaturi, prieteni, calatorii – atunci relatia devine fructuoasa pentru cei doi.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL FECIOARA

Ea este impulsiva si combativa, el este rational si pacifist. Ea are un acut simt al umorului, el este sever si grav. Femeii Berbec ii place o viata dinamica, presarata de provocari, situatii noi, experiente de care are parte aproape involuntar, pentru ca ea mai intai actioneaza, apoi se uita sa vada daca au loc consecinte nedorite sau pozitive. Barbatul Fecioara este calculat, nu-i place spontaneitatea in masura in care asta inseamna hazard pur. Daca pentru atingerea unui scop comun isi pun la bataie in mod ordonat calitatile, atunci au sanse sa le fie bine impreuna. El analizeaza problema, dupa care ea trece la actiune, completandu-se reciproc. Se simt atrasi unul de altul tocmai pentru ca descopera ceea ce le lipseste. Cu toate acestea, cu timpul s-ar putea ca Fecioara sa fie tentata sa incerce o reabilitare a Berbecului, dandu-i un scop precis in viata si niste reguli de conduita, insa prea multe pretentii si prea multe sfaturi nedorite s-ar putea sa-l irite crunt pe Berbec. Nativa Berbec incearca sa domine Fecioara si poate fi multumita atata timp cat reuseste, dar in relatia lor lipseste flacara, scanteile aprinse de ambele parti. Cu modul lui lucid de a privi lucrurile, barbatul fecioara poate spulbera orice vraja a unei nopti pline de aventuri, incepute in varf de munte facand alpinism si sfarsite pe podeauna de lemn a uni cabane din padure. Pe de o parte, femeia Berbec ii este recunoscatoare partenerului pentru atentia acestuia fata de treburile casnice, activitatile monotone care pe ea o fac sa-si piarda rabdarea. Pe de alta parte, avand o viziune de ansamblu asupra unei situatii, se poate sa nu astepte ca Fecioara sa analizeze indelung o situatie si sa-si vada singura de drum.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL BALANTA

Fiind semnul casatoriei, nativul Balanta doreste de la o relatie tot ceea ce presupune o casnicie. Armonia familiala joaca un rol important in echilibrul sau interior. Pe de alta parte, femeia Berbec incearca sa-l domine si sa-l preseze in mod exagerat, pana cand probabil Balanta va renunta si-si va cauta norocul in alta parte, pentru ca nu-i plac certurile si nici un fel de sursa a unei atmosfere tensionate si frustrante. Barbatul Balanta nu este dispus sa-i arunce provocari, nici sa-i sustina atacurile. Are nevoie sa se simta iubit si sa aiba liniste in casa. Femeia Berbec in schimb este capabila sa iste o furtuna intr-un pahar numai ca sa mai condimenteze putin relatia. Raspunsul nu va fi deloc unul stimulant, dimpotriva, partenerul o sa-i spulbere urgent pofta de ciondaneli. Daca renunta la astfel de apucaturi, isi poate canaliza energia intr-un mod pozitiv, incurajandu-l sa actioneze atunci cand elnu este sigur de o alegere. II va fi recunoscator pentru ca-l inspira si-i da incredere. Atata timp cat nativul Balanta simte ca impreuna construiesc ceva trainic, ii va acorda toata libertatea de miscare femeii Berbec. In plus, nimeni nu stie mai bine decat Balanta sa o flateze pe femeia Berbec, sa o puna pe un piedestal si sa o iubeasca intens. Cum orice Berbec vrea sa conduca si sa se simta adorat, va primi cu placere o astfel de oferta. Daca este gata sa mizeze pe relatie, popt forma un cuplu frumos, independent, energic.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL SCORPION

Exista o foarte puternica atractie sexuala intre cei doi nativi. Cu toate acestea, modul de a gandi si de a simti sunt complet diferite. Barbatul Scorpion doreste langa el o femeie misterioasa, pe care s-o sondeze fizic, psihic si in toate felurile posibile, adoptand diverse tehnici care de care mai subtile. Femeia Berbec este dintr-o bucata, stie exact ce vrea si nu se sfieste sa ceara din scurt dreptul ei. Ea nu ar intelege o comunicare subliminala, jocurile erotice presarate de urme de masochism sau chiar sadism, schimbarile de atitudine ale Scorpionului si gandirea lui profunda. In plus, nu se va abtine nici unul sa incerce sa-l domine pe celalalt si pentru ca nu comunica foarte bine, se nasc frustrari si dispute. Scorpionul, mai ales ca este vorba despre barbat, devine posesiv si gelos la cel mai mic semn de razvratire a partenerei, pe care va incerca s-o tina numai pentru el. Insa femeia Berbec are de explorat lumea, de cucerit noi orzonturi, de respirat aerul alor popoare, astfel incat un interogatoriu cu tipete si crize la venirea acasa o va deranja foarte tare si orice acces de furie se va amplifica sub impactul Scorpionului, care devine periculos cand ti-l faci dusman. Relatia poate incepe bine, insa in timp Berbecul va dori sa se elibereze de sub vraja Scorpionului, pentru a adulmeca din nou libertatea si a lasa in urma un trecut dificil. In tot cazul, daca devin amandoi agresivi, cel mai bun lucru este sa o ia pe drumuri diferite, sau sa aleaga o relatie de parteneriat in afaceri, la serviciu etc.


FEMEIA BERBEC – BARBATUL SAGETATOR

Este o combinatie reusita gratie numeroaselor puncte comune ale celor doi nativi. Femeia Berbec va fi incantata de invitatiile Sagetatorului privind calatoriile, marea lui pasiune. Le place sa descopere lucruri impreuna si pot sta de vorba ore intregi fara sa simta cum zboara timpul. Pentru ca amandoi vor sa acumuleze informatie, pot invata bine impreuna, sau pot sa joace alternativ rolul de profesor – elev, fara sa se nasca orgolii care nu-si au locul. Sunt amandoi firi optimiste si cu simtul umorului, astfel incat intr-o relatie de iubire isi va pune amprenta si prietenia care ii leaga. Barbatul Sagetator nu se simte lezat de energia fantastica a nativei, pentru ca si el este o persoana la fel de dinamica. Exista si o mare atractie fizica intre ei, lucru care va condimenta relatia in modul cel mai favorabil. Se inteleg excellent mental, fizic, intelectual si pot face lucruri marete impreuna. Odata ce s-au intalnit, au toate sansele sa sjunga la o casatorie. Casa, familia, copiii sunt lucruri pe care si le doresc in egala masura. Daca vor decide sa fie impreuna, relatia este una de durata, nu o simpla aventura. Singura problema care ar putea aparea este nevoia resimtita de catre Sagetator de a avea langa el un partener evoluat spiritual si nu toti Berbecii au rabdare sa priveasca in sine si sa caute cunoasterea. Insa intr-o relatie bazata pe dragoste adevarata, Femeia Berbec va renunta la viata ei aventuroasa si i se va dedica Sagetatorului cu totul. Rezultatele eforturilor reunite sunt extrem de bune si daca lucreaza impreuna, si daca este vorba pur si simplu de o colaborare pe plan social. Impreuna sunt un cuplu stralucitor, care poate starni invidii, caci sunt plini de farmec si veseli, stiind cum sa faca fiecare zi de neuitat. Plictiseala si monotonia nu se nasc in sanul familiei lor, caci sunt vesnic ocupati cu noi planuri si se bucura de orice lucru asa cum putina lume e capabila. Iubesc viata si sorb cu pofta fiecare experienta de care au parte, ceea ce le da putere sa mearga mereu inainte.


FEMEIA BERBEC - BARBATUL CAPRICORN

Cand Femeia Berbec intalneste un nativ Capricorn, prima reactie poate fi o mare atractie fizica. Din pacate, nu va persista mult timp, caci inca de la inceput personalitatile lor puternice se vor face resimtite. Ea porneste la “atac” cand este interesata de o persoana de sex opus, asteptandu-se ca el sa primeasca bucuros provocarea si sa aiba loc lupta pentru cucerire si supunere. Capricornul se teme sa nu –i fie inselata increderea refuza sa se arunce cu capul inainte intr-o relatie cu o persoana atat de dinamica. Se misca greu, cerceteaza, analizeaza toate variantele inainte de a lua o decizie. Dinamismul pentru el nu reprezinta altceva decat schimbare, adica risc, nesiguranta. Pana cantareste el situatia, femeia Berbec s-ar putea sa fie deja in cautarea altui barbat, vrednic de energia ei devastatoare. Chiar si trecand totusi de aceasta prima etapa, ea va dori sa iasa impreuna, sa aiba parte de noi experiente, sa cunoasca lumea sis a vorbeasca cat mai mult si bineinteles, sa-si domine partenerul. Lui nu-i plac locurile aglomerate, galagia, sociabilitatea nu este tocmai punctual lui forte si in plus este mult prea incapatanat ca sa accepte sa se subordoneze unei persoane care nu-i inspira incredere. Pe de alta parte, barbatul Capricorn isi poate responsabiliza partenera, o ajuta sa evolueze pe plan social si profesional, ii arata ce are de facut. Langa o femeie imatura insa, care nu-i intoarce ajutorul intr-un fel tot asa de eficient, Capricornul poate considera ca investeste intr-o relatie care-i dauneaza. Aceasta zodie este dominatata de casa carierei, prin urmare marea putere de munca si profesionalismul Capricornului au nevoie de o persoana la fel de eficienta. In general nu este o combinatie foarte reusita.


FEMEIA BERBEC - BARBATUL VARSATOR

Poate fi una dintre cele mai reusite combinatii. Ambii sunt persoane optimiste, lucru foarte important intr-o relatie, pentru ca obstacolele sunt depasite cu umor si incredere intr-un viitor mai bun. Daca muncesc impreuna, sunt entuziasti si se amuza si se motiveaza reciproc, acumuland informatie, explicandu-si unul altuia diverse principii, spunand glume, intr-o atmosfera plina de afectiune si prietenie. In privinta nevoii femeii Berbec de a fi pusa pe primul loc si de a se simti iubita si admirata, lucrurile decurg cum nu se poate mai bine, pentru ca Varsatorul este gata sa-i indeplineasca orice dorinta, atata timp cat ii este respectata independenta de miscare. Daca iubeste sincer, poate sa se puna in slujba partenerei, coplesind-o cu afectiune si atentie. In schimb, Berbecul ii ofera acestuia increderea de a actiona in vederea indeplinirii viselor, practiv ii dovedeste ca nu este nebun daca viseaza la un viitor neobisnuit, rupt de premizele existentiale vehiculate, ii arata ca lumea lui imaginara poate sa fie materializata daca indrazneste sa actioneze. In unele cazuri totusi, nativa Berbec poate fi mult prea dinamica pentru partenerul sau Varsator si atunci acesta din urma trebuie sa accepte sa se plieze pe personalitatea puternica a acesteia, sa faca fata schimbarilor, pentru ca relatia sa functioneze. Daca femeia Berbec are expectative prea mari de la partener, iar acesta nu este suficient de matur si de puternic, s-ar putea sa aiba parte de dezamagiri. Prin urmare, este bine sa discute mult, sa stie fiecare ce rol joaca in cuplu si ce-si pot oferi reciproc. Cei doi functioneaza armonios intr-o relatie de prietenie, in care cele doua personalitati stralucesc prin creativitate, comunicare si optimism. Atata vreme cat sunt suficient de maturi si de pregatiti pentru a-si asuma resposabilitatea unei casnicii, pot face un cuplu reusit.


FEMEIA BERBEC - BARBATUL PESTI

Efectul pe care-l poate avea nativul Pesti asupra unei partenere Berbec poate fi unul beneic si malefic in mod simultan. Pe de o parte Pestii ii deschid ochii catre partea nevazuta a lumii, cate taine, secrete, mistere, aratandu-i cum este viata ei in realitate, cine e sincer si cine nu. Pestii o incurajeaza pe Femeia Berbec sa-si imbunatateasca cunostintele, sa evolueze, sa-si dezvolte orizonturile. Impreuna pot pune pe roate actiuni in scopuri umaniste, unul venind cu iubirea pentru aproape si bunavointa, celalalt cu actiunea ferma. Pe de alta parte, nativul Pesti s-ar putea ca tocmai prin aceste influente sa destabilizeze individualitatea Femeii Berbec, care devine nesigura pe ea si pe ceea ce o inconjoara. Partenerul Pesti este tentat sa joace rolul de victima, sensibil fiind la orice reactie nedorita a iubitei sale in Berbec. O pune pe un piedestal si o adora, tintuind-o totodata in acel loc, de unde ea nu mai poate sa experimenteze. Este un fel de descurajare subliminal exercitata de Pesti asupra Berbecului, ca si cum le-ar rapi energia de care dispun acestia. In plus, Pestii obisnuiesc sa se planga de tot felul de piedici, imaginare sau reale, in timp ce Berbecul le depaseste prin combativitatea sa. Ea trebuie sa invete sa se poarte delicat cu el, altfel ori il sperie, ori il nemultumeste. Daca Femeia Berbec se satura de acest jol, pleaca fara sa se mai uite in urma, ranindu-l pe indragostit. Oricum, este clar ca cei doi provin din lumi diferite si le va fi foarte greu sa-si armonizeze energiile pentru a comunica cu adevarat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii