Astrologie

#zodie #berbec #taur #gemeni #rac #leu #fecioara #balanta #scorpion #sagetator #capricorn #varsator #pesti

Cum sa recunosti un nativ, in functie de zodie

Cunosti semnele dupa care poti recunoaste cu ce zodie ai de-a face? Daca ai incercat vreodata sa flatezi pe cineva, fara succes, se poate sa fi fost un Berbec. Daca insa persoana in cauza s-a inrosit de placere, atunci ai mari sanse sa fi dat peste un Leu.
 


Cum sa recunosti un nativ din Berbec


Personalitatea nativului in Berbec este de un dinamism covarsitor. Acesta nu suporta ideea unei vieti statice, lipsite de activitate, deoarece energia sa extraordinara trebuie sa arda in permanenta, pana la epuizare.

Berbecul este saritor la nevoie si de o sinceritate frapanta, chiar daca el intelege asta ca pe ceva absolute normal. Incercati sa-l condamnati pentru prefacatorie, aruncati-i in fata comportamentul duplicitar, faceti-i observatie pentru o pretinsa inselaciune si veti avea parte de o reactie de uluire totala si revolta. Ochii lui inspira inocenta pentru ca acest tip nu stie sa joace alt rol si nici nu se oboseste sa para altfel decat este. In opinia lui, lumea este faurita numai din culori de baza, nu din nuante .

Firea impulsiva si lipsa rabdarii apasa prea puternic pentru a mai putea da atentie detaliilor. Un lucru poate fi alb sau negru, griul nu intra in paleta de culori in care vede el lumea. Pentru ce sa-si complice existenta incercand sa pozeze in altcineva ? Doar trebuie sa fie placut si acceptat de cei din jur asa cum este! Iar daca nu primeste reactii positive, isi canalizeaza energia in alta directie.

Nu va incerca niciodata sa flateze sau sa perie o persoana numai pentru ca are nevoie de ajutorul acesteia, fie ea si o somitate in domeniul sau de activitate. Berbecul se va duce sa-i prezinte problema lui si-i va cere un raspuns atunci, pe loc. Vrea sa stie exact ce are de facut, cand se va intampla, cum va decurge planul dar mai ales cere un Da sau un NU clar, fara echivoc.

Ajunge ca raspunsul sa fie evaziv ca nativul nostru sa faca stranga-n prejur si sa caute solutia in alta parte. Pana sa se dezmeticeasca ocrotitorul sau neserios, berbecul va fi deja departe si nu va privi inapoi. Este capabil chiar sa-si exprime dezaprobarea inainte de a-si vedea de drum, fara sa clipeasca si fara sa-si faca vreo problema in privinta statutului sau inferior fata de “tradator”. Respectul de sine primeaza si el nu poate fi stirbit de nimeni si nimic.



Cum sa recunosti un nativ din Taur


Spirit burghez, nativul este profund legat de pamant si familie. Personalitatea lui se manifesta printr-o incapatanare fara margini si un refuz de a actiona atunci cand i se impune sa faca ceva. Nici amenintarile, nici plansetele, nici orice fel de tactica de manipulare nu-l va determina sa se ridice de pe scaun si sa dea atentie celui care se zbate sa-i acapareze atentia. Este taciturn si extrem de echilibrat, arareori poate cineva sa-l faca sa articuleze mai mult de o silaba. Daca vrei sa-l scoti din sarite va trebui sa depui eforturi majore. De aceea ani la randul nici macar cei apropiati nu vor sesiza mari schimbari in personalitatea acestuia.

Nu inseamna ca Taurul nu evolueaza si nu are o viata interioara extrem de prolifica. Numai o privire superficiala ar putea sa traga asemenea concluzii. Si are toate sansele sa se pacaleasca, pentru ca nativul nu va misca un pai sa-i dovedeasca ca se inseala. Tacerea lui este luata adesea drept infumurare, desi in realitate el nu vrea decat liniste. Cand insa cei apropiati trec testul increderii si a judecatei sale perfect realiste si profund intuitive, se vor bucura de prietenia sa neconditionata.

Taurul poate primi confesiuni zguduitoare, secrete care pe altii i-ar nelinisti sau entuziasma, el le va ingropa in chiar momentul ascultarii lor si totodata le va da un sfat daca acesta va fi solicitat. Insa poate si doar sa asculte, intuind ca numai de asta are nevoie interlocutorul sau. Nu se grabeste sa dea sfaturi gratuite pentru ca respecta intimitatea celuilalt si cere sa-i fie la randul lui respectata. Prietenii se pot baza pe discretia lui totala si definitiva si asta fara sa fie nevoie de vreo explicatie prealabila. Daca il cunosc indeajuns de bine, vor sti fara sa intrebe ca mica lor taina e pe maini sigure si asta face sa creasca unda de comunicare dintre ei.

In schimb vai de cel care-l jigneste sau incearca sa ia un obiect din posesia taurului.  Putine lucruri reusesc sa-i tulbure linistea obisnuita. Nu-l sensibilizeaza usor nici suferinta celorlalti, nici accesele de isterie. Insa cand se intampla sa-i fie picurata ultima picatura, ar fi bine sa se dea toti din cale. Pe cat de linistit si armonios este in majoritatea timpului, pe atat de devastatoare ii va fi furia. Calcati-l pe coada si va va arunca o privire atat de manioasa, incat veti regreta gafa mai amarnic decat daca ar fi violent fizic.



Cum sa recunosti un nativ din Gemeni


Unul dintre cele mai jucause si mai schimbatoare semne ale zodiacului este cel al Gemenilor. Personalitatea acestuia este la fel de fluida si de ametitoare precum zborul de fluture. Acum apare intr-un loc, cercetand totul cu privirea lui curioasa, pentru ca in clipa urmatoare sa zboare in altul, de care se simte atras instantaneu. Este usor de testat acest tip, deoarece nu suporta stabilitatea, monotonia, tot ceea ce l-ar putea face sa prinda radacini.

Este departe de nevoia resimtita de catre un Taur, care e in elementul lui intr-o casa, sau intr-o gradina, numai si numai ale lui. Geamanul se afla intr-o permanenta cautare si va fi mereu nemultumit, fie de familie, fie de serviciu, fie de situatia financiara, fie de orice lucru pe care nu-l gaseste indeajuns de bun pentru a simti ca a atins ultimul nivel de dezvoltare intr-un anumit domeniu. Este suficient sa incerce cineva sa-l retina in acelasi loc, sa-l oblige sa traiasca in acelasi fel, intr-un context static si lipsit de evenimente, pentru ca nativul sa se simta sufocat si sa fuga cat il tin picioarele. Nu-i place sa i se ceara sa fie de baza, precum nici el insusi nu se bazeaza pe aceeasi persoana sau situatie.

Un alt test la care poate fi supus este cel al inteligentei. Un nativ in Gemeni va face fata cu succes oricarei dezbateri, necontand tema aleasa. Pentru ca este un tip intelectual detine o vasta cultura, cu un vocabular variat, mergand de la neologisme sau cuvinte de uz stiintific la argou. Poate sa-ti vorbeasca ore intregi despre ultimele descoperiri in medicina sau sa faca pe ghidul intr-un muzeu de arta, unde va avea de spus macar cateva cuvinte despre fiecare exponat. Dar nu-l tentati, pentru ca o sa inceapa sa explice tehnica lumina-umbra la Rembrandt si va sari la conditia pictorului si apoi la impresionismul decandent, ametindu-va complet.

Se foloseste de cuvinte intr-un mod magistral, turnura frazei, tonalitatea, volumul informatiilor impresionand si reusind sa convinga pe oricine. Cunoaste mai multe limbi straine si se exprima bine si in scris, desi personalitatea lui dinamica il face sa sustina astazi teorii care maine ii vor parea desuete. De ce? Pentru ca maine va cunoaste si mai multe lucruri despre tema in cauza si atunci viziunea de ansamblu va fi alta, nu ? Se simte in largul lui comunicand cu oameni pe care ii considera de acelasi nivel, avand nevoie sa fie in centrul atentiei si sa straluceasca.



Cum sa recunosti un nativ din Rac

 

Daca ti s-a intamplat vreodata sa dai dovada de rautate fata de cineva si reactia a fost una de retragere si suferinta, atunci ai intalnit fara indoiala un Rac. Fragilitatea lui il va face sa roseasca si sa-l doara orice observatie, mai mult sau mai putin rautacioasa. Nu va gasi satisfactie in razbunare precum Scorpionul, nici o replica fulgeratoare care sa te loveasca in moalele capului, precum cea a Taurului. De cele mai multe ori Racul prefera sa se inchida in el si sa dispara pentru totdeauna, astfel incat e posibil ca cel care i-a gresit sa nu mai poata niciodata sa si-l apropie. E de asemenea posibil ca observatia sa-i provoace plansul, din cauza hiperemotivitatii, desi poate parea ca exagereaza. Sa nu uitam ca are predispozitie spre stari de melancolie si chiar poate face depresii adanci daca primeste o lovitura puternica.

Nimeni nu-si va tese valul de intimitate mai mult decat un Rac, inconjurandu-se de propriul cocon pentru a se simti protejat. Racul sensibil se retrage din fata suferintei vietii pentru ca-l ingrozeste orice nenorocire, asadar nu se va uita flamand de senzatii noi la stiri despre accidente, moarte, boli, cutremure si alte lucruri care-i fac rau numai cand se gandeste la ele. 

Nu agreeaza nici zgomotul de orice fel, este mult prea preocupat de „galagia” propriilor emotii interioare pentru a o mai asimila si pe cea exterioara. Comportamentul simplu si natural inspira umanitatea tipului. O persoana care le va strange mana o vor resimti moale si invaluitoare, asemanatoare privirii nativului. Racii nu sunt oratorici si demonstrativi precum Gemenii, ci se exprima aproape soptit, pentru ca introvertitul nu poate fi expansiv in comunicarea cu ceilalti.



Cum sa recunosti un nativ din Leu


Sintagma atribuita acestui semn, „regele animalelor” se explica prin perioada strabatuta de zodia Leului. Ne aflam in momentul culminant al verii, cand intreaga seva explodeaza in sanul naturii, este apogeul vietii, descris de coacerea fructelor, trairea vibranta si plina de pasiune. Si cine ar putea incarna mai bine personajul central al momentului astral decat Leul reprezentat de Soare ?

Este binecunoscut egoismul, narcisismul si orgoliul leonin . Vesnic indragostit de viata, Leul se iubeste mai ales pe sine. De aceea va avea grija intotdeauna de felul in care arata si de imaginea lui in fata celorlalti. Si trebuie sa recunoastem ca are cu ce se mandri. Este perfectionist in orice intreprinde pentru ca trebuie sa fie cel mai bun. Sustine dreptatea si sare in ajutorul celor mai putini fericiti de soarta, pentru ca simte nevoia sa ocroteasca si sa-si imprastie raza lui suverana asupra restului lumii.

Pentru a cauta sa fii in preajma lui trebuie doar sa mergi in locurile luxuase, cu lume rafinata si cu pretentii. Nu se va multumi niciodata cu un produs de proasta calitate, asa ca de ziua lui nu e deloc o idee buna sa te zgarcesti la bani si sa-i cumperi ceva de pe o taraba de piata. Ii vei trezi repulsie si probabil iti va tine o intreaga conferinta despre calitate, despre cum trebuie sa arate un album de poze scump sau o haina de firma sau un simplu tricou. Adora sa dea lectii pentru ca pune mare pret pe cunostintele lui si pe bunul gust. Si chiar are bun gust si rafinament, asa ca te vei vedea silit sa-i dai dreptate.

O alta metoda de a-l testa ar fi sa-i ranesti orgoliul, fie printr-o critica la adresa aspectului sau, fie una asupra inteligentei. Amorul propriu se va simti grav ranit si nu vrei sa-l auzi cum rage de furie. Odata facuta asemenea greseala, nu te va ierta usor si e posibil sa dispara pentru mult timp, daca nu chiar pentru totdeauna, in cazul in care considera ca nu mai meriti sa-i rapesti timpul. Se poate insa sa reapara dupa cateva luni, daca esti cu adevarat o persoana importanta in viata lui.



Cum sa recunosti un nativ din Fecioara


Desi imaginea semnului apare in zodiac prin forma unei tinere ca in cartile de povesti cu zane, nativii in Fecioara nu sunt in realitate fiinte atat de diafane si pline de vraja. Totusi, cele doua laturi ale reprezentantilor acestei zodii sunt idealismul si ratiunea, ele neexcluzandu-se reciproc, asa cum ar fi de asteptat. Cei nascuti sub semnul fecioarei sunt perfectionistii zodiacului si tocmai pentru ca acest nivel este aproape imposibil de atins, se vad nevoiti sa-si cultive o ratiune de gheata. Stiu exact cat valoreaza un lucru sau o persoana si asta fara mare efort, dintr-o ochire.

Daca ati invatat impreuna cu o colega in timpul facultatii si ati fost la ea acasa, va amintiti atunci de mintea ei extrem de organizata, de planul de idei al fiecarei lectii si de biblioteca doldora de carti. Daca avea o agenda tip organizator, cu post-it-uri in culori diferite in functie de subiect, separatoare cu index si markere speciale pentru fiecare tip de paragraf, atunci in mod sigur ati stat langa o Fecioara.

Daca ati fost cumva si la ea in baie, ati gasit totul luna, gresia si faianta stralucind ca si cum ar fi fost abia puse, cu perdeaua de la dus fara picatele de apa uscate, prosopul proaspat si totul mirosind a curatenie. Dar atentie, nu a facut curat pentru ca veneai tu, asa este la ea de obicei. Poate ai auzit deja ca nativii in Fecioara sunt obsedati de curatenie. Pare un cliseu, dar realitatea este totusi destul de clara.

O alta metoda de a o verifica este sa profiti de un moment in care mancati impreuna si sa nu te speli pe maini inainte sau mai rau, sa ai unghiile murdare. Imediat ai s-o auzi cum iti spune pe un ton serios, aproape poruncitor, sa te duci la toaleta sa te aranjezi, fara sa-si puna nicio clipa problema ca te-ar putea jigni. Doar e si spre binele tau, nu? Pai si atunci? Daca ajungi sa si locuiesti cu ea sau sa-i fii partener, fa cateva dusuri pe zi si ai grija ca hainele sa fie proaspat spalate, calcate si fara vreo ata atarnand din pantaloni.

O calitate de necontestat a Fecioarelor este spiritual analitic, logica imbatabila si ratiunea de care dau dovada. Daca inveti impreuna cu ea si te doboara oboseala, ea va rezista neclintita la birou pana la final, caci are un program si nu concepe sa se abata de la el, si mai mult, se va asigura ca-ti baga in cap informatiile prezentandu-ti ideile principale insotite de explicatii clare de fiecare data cand vei fi in impas. Este de o inteligenta sclipitoare, minutioasa si exacta, asimileaza informatiile rapid, din domenii diferite, un spirit curios din fire si pare a avea in minte sertarase in care le organizeaza pe domenii, fara confuzii sau inflorituri. Fecioarele sunt asadar extrem de eficiente si li se pot incredinta proiecte cu toata increderea.



Cum sa recunosti un nativ din Balanta


Nota dominanta a zodiei Balanta o reprezinta pozitia pe care se situeaza nativul pe cele doua talere. Firi nehotarate,Balantelor le este extrem de greu sa ia o decizie definitiva, care sa le multumeasca pe deplin. Cand trebuie sa aleaga intre doua lucruri la fel de importante, decizia se transforma intr-o adevarata lupta interioara.

Nu incercati sa-i grabiti pe nativi, aratandu-le cu degetul ceasul de la mana, se vor infuria pentru ca nu suporta sa fie presati. Si nici sa nu va treaca prin cap sa le faceti observatie ca nu stiu ce vor, daca vreti sa evitati dezlantuitea unui potop de amenintari si jigniri.

Precum talgerele simbolului, nativul nu ramane prea multa vreme intr-o stare de echilibru perfect. Prins in acest moment, este cea mai umanista, mai dragalasa si mai prietenoasa fiinta. Pentru cel nascut in Balanta parerea celor din jur este extrem de importanta, vrea sa placa si sufera sincer cand nu se simte simpatizat sau admirat fie pentru calitatile fizice, fie pentru intelect.

De o inteligenta incontestabila, Balanta se exprima foarte bine in scris si oral si iubeste lectura si arta in general, pentru ca in ele gaseste idei in armonie cu sufletul sau. La fel ca Leul sau Taurul, apreciaza lucrurile de calitate, mancarea buna si bauturile fine si stie sa se distreze copios alaturi de prieteni. Cand bratele Balantei atarna intr-o parte, nativul poate face excese in urma unor petreceri, lucru pe care-l va resimti multe zile dupa. O alta calitate importanta este talentul de a lucra in echipa si aptitudinile de mediere, sarind in ajutorul celor care au un conflict. Se vrea corect si nu face rau semenilor pentru propria placere.



Cum sa recunosti un nativ din Scorpion


Atunci cand intrebati pe cineva ce zodie este si vi se raspunde “scorpion” va ganditi instinctiv la ceva primejdios. Prima reactie este de autoaparare din cauza faimei acestor nativi. Lucrul se explica, deoarece Scorpionul isi cultiva puterea satanica de care pare inconjurat. Nu degeaba simbolistica Scorpionului e semnul lui distinctiv.

In dragoste nu-si doreste un camin linistit, lipsit de evenimente marcante, precum domesticul Rac. Isi vrajeste partenerul, il subjuga, provoaca scene pasionale de la plansete si tipete pana la extazul contopirii fizice si spirituale. Are o mare stapanire de sine si nici macar o jignire crunta nu-l va face sa clipeasca. Asadar nu incercati sa intimidati un Scorpion prin puterea voastra, pentru ca s-ar putea sa aveti parte de surprize neplacute. Stie sa dea sfaturi folositoare prietenilor si ii ajuta cand i se cere ajutorul. Desi latura fiziologica joaca un rol important in viata lui, Scorpionul va fi interesat si de dezvoltarea intelectului.

Este un tip inteligent si judeca oamenii corect, dintr-o singura privire. Unul dintre pericolele cele mai mari consta in spiritul sau razbunator. Cand ii face cineva rau, afrontul nu se va lasa nepedepsit. Cu iscusinta si gandirea lui diabolica stie sa astepte imprejurarea potrivita pentru a urzi cel mai urat cosmar pentru cel care i-a gresit, iar razbunarea nu va fi tocmai echivalenta, ci mai rea decat fapta respectiva. Scorpionul are o personalitate mult prea puternica pentru a se mai obosi sa incerce sa placa.

Este sincer si rezervat, nu vorbeste mult daca nu considera necesar si cand i se cere parerea, poti fi sigur ca-ti va da spune exact ce gandeste. Prietenii se pot baza pe loialitatea lui totala. Asa cum nu poate uita cine i-a gresit, tot astfel nu uita ca X l-a ajutat cand avea mai mare nevoie de un prieten, sau ca Y i-a daruit un lucru pe care si-l dorea demult. Este atasat de prieteni si recunoscator pentru orice fapta buna de care s-a bucurat.



Cum sa recunosti un nativ din Sagetator


Un semn plin de culoare al zodiacului este reprezentat de Sagetator. De o veselie molipsitoare, nativul priveste viata optimist si debordeaza de energie. Ii plac glumele, schetch-urile, jocurile de noroc, spectacolele, lumea divertismentului in general. Este gata sa risipeasca sume uriase la cursele de cai sau la cazinoul vreunui hotel unde tocmai a baut cu prietenii cateva sticle.

Are talent pe scena, simtindu-se ca acasa in lumina reflectoarelor. Vrea sa calatoreasca mult, sa vada locuri cat mai diversificate, pentru a-si potoli setea de noutate si pentru a acumula informatii noi. Calatoriile ii satisfac nevoia de risc si aventura, pe care le resimte permanent. Daca face parte din tipul inferior al semnului, se multumeste sa citeasca carti de aventuri, sa vada filme de tipul western, science-fiction etc, sa urmareasca documentare despre exploratori. Oricum ar fi, sageata centaurului tinteste catre un semn numai de el stiut, poate calatoria spre sine, poate atingerea ordinii universale.

Pentru ca sageata sa functioneze, Sagetatorul simte nevoia unui ideal interior, a unei certitudini care sa-l conduca. Isi pot purta cuvantul pana la mari departari, pot indeplini sarcini de misionari, sunt capabili sa–si exprime ideile maselor de oameni, cu aptitudinile lui de comunicare si spiritul umanist. Darama stalpii gandirii preconcepute, calca peste ideile invechite, daruind un suflu nou in lumea in care traieste.

Refuza sa ramana legat de familie, de care este atasat, dar pe care nu o lasa niciodata sa intervina in viata lui sau sa-i lezeze libertatea de miscare. Poarta in sine certitudinea stelei sale norocoase si mai amuzant este ca intr-adevar norocul il insoteste pretutindeni. De aceea pofta de viata nu-l paraseste. Optimist, ajuta pe cei neajutorati, ia apararea celor neindreptatiti, porneste in misiuni mai mult sau mai putin utipice. Sagetatorii sunt sinceri si onesti si cer la randul lor sa nu fie mintiti.



Cum sa recunosti un nativ din Capricorn

 

Semnul Capricornului este cel al ascensiunii anevoioase dar incununate de succes spre idealul de viata al nativului. Daca un reprezentant al acestei zodii ar participa la carnavalul de la Rio, ar sta pe margine, insotit de intreaga familie si bucurandu-se in tacere de muzica si culoare. Insa nu s-ar da in spectacol niciodata, avand oroare de expunerea de orice fel. De aceea trece neobservat de multe ori.

Daca mergeti la o petrecere si dansati cu oarecare libertate in miscari, s-ar putea sa simtiti in spate o privire mustratoare. Ce conteaza ca sunteti in discoteca, la bal sau la o nunta? Simplul fapt ca va lasati in voia muzicii si va expuneti corpul i se va parea un comportament exagerat. Cand vorbeste o face pentru ca are ceva important de spus, ba chiar poate fi vorba despre o problema grava. Ar fi o idee proasta sa te faci ca nu intelegi si sa-i raspunzi printr-o gluma cand el a venit sa discute cu tine despre economiile pentru scoala copiilor. Vrea sa fie luat in serios, pentru ca si el tot serios vorbeste si un subiect atat de arzator precum banii nu poate sa fie luat in ras.

Capricornul nu se va amuza prea mult nici la bancurile prietenilor, poate nici nu le va intelege, are alte preocupari in minte si distractia asta i se pare inutila. Simte nevoia de siguranta si o cauta toata viata, caci numai ea ii asigura linistea sufleteasca. Are o teama permanenta in suflet de ceva nedefinit si isi face griji pentru ce i-ar putea impiedica planurile. Avantul caprei de munte catre varf se face cu dificultate, insa nimeni nu da dovada de mai multa rezistenta decat nativii in Capricorn.

Desi nu le place noutatea si nu sunt deloc incantati de schimbarile pe plan professional sau personal, gasesc resurse pentru a se redresa si a-si continua planul. Au in permanenta grija zilei de maine, de aceea situatia financiara reprezinta una dintre preocuparile fundamentale. Nu sunt avari, insa fac economii si cauta preturile cele mai bune, chiar daca trebuie sa faca concesii privind calitatea. Ar imbratisa mai degraba ideea reducerilor sau a magazinelor second-hand decat sa risipeasca banii la jocuri de noroc. Odata cu inaintarea in varsta perspectivele batranetii ii tulbura, astfel incat fac tot posibilul pentru a-si asigura un trai lipsit de griji.

Si in dragoste au mare nevoie de stabilitate, astfel incat s-ar putea sa se casatoreasca mai tarziu, dupa o adanca chibzuinta, persoana aleasa vazandu-se nevoita sa ii certifice increderea de nenumarate ori. Capricornii sunt parinti buni, isi iubesc copiii enorm si ii sprijina, simtind intuitiv cand acestia au nevoie de ei. Sunt persoane mai degraba traditionaliste, legate de familie, de strabuni si de conservatorism, insa cand in calea lor ascensiva se vad nevoiti sa accepte noul, se adapteaza, pentru ca nimeni si nimic nu are voie sa-i abata cu vreun centimentru de la drumul lor.



Cum sa recunosti un nativ din Varsator


Varsatorul este personajul bizar al zodiacului. Bizar prin originalitate, excentrism, spontaneitate, extreme. Este ca si cum s-ar darui intregii lumi si nimanui. Umanist convins, spera ca intr-o zi lumea sa se ia de mana si sa formeze un cerc pe intreg globul. Crede cu tarie ca barierele lingvistice, politice, religioase, culturale si de alta natura nu au cum sa impiedice uniunea dintre oameni.

Este posibil ca intr-o discutie cu o simpla cunostinta, Varsatoul cel analitic sa-i tranteasca acesteia o replica de genul „Sub carapacea ta sta un tip vulnerabil” lovind astfel in intimitatea celui studiat, care brusc se va simti gol in fata spiritului patrunzator al nativului. Nu tine cont de neobisnuitul afirmatiei sale in fata unui om de care nu este apropiat. Obisnuinta instinctiva de a analiza oamenii il face sa intuiasca uneori in ei cele mai intime ganduri sau nevoi si va profita de prima situatie pentru a le comunica.

Se pune usor in pielea altuia, chiar daca pentru scurt timp. Insa nu judeca si nu incearca sa impuna niciodata propriile convingeri, pentru ca se gandeste imediat la reversul medaliei si gandul privarii de libertate ii produce repulsie spontana. In cea mai mare parte din timp traieste inconjurat de familie, colegi, prieteni, chiar grupuri mari de oameni, unde se simte in elementul lui.

Are momente de izolare fara a da nici o explicatie, insa oricine care are un prieten Varsator stie ca acesta va reaparea mai devreme sau mai tarziu. De aceea nativii fac primii pasul spre impacare intr-un conflict si nici nu le trece prin cap ca s-ar putea umili. Scopul e prea important ca sa se lase opriti de mofturi de-astea. Evita sa intre in organizatii, caste, secte, orice fel de grupari, pentru ca ar implica automat adoptarea politicii lor si Varsatorul nici mort nu renunta la libertatea lui. Accepta regulile atata timp cat nu contravin nevoilor si principiilor sale. Acestea din urma sunt dobandite greu, dupa multe cugetari, dar odata imbratisate, devin de granit.

Varsatorul traieste involuntar in viitor si se simte atras de tot ce inseamna nou. Daca merge cu metroul si pare fara ocupatie, el de fapt nu se plictiseste nicio secunda pentru ca deja se gandeste cum ar fi ca peretii sa aiba monitoare translucide ca in Minory Report unde calatorii sa poata citi ce doresc din meniu.



Cum sa recunosti un nativ din Pesti


Zodia Pestilor reprezinta rotatia completa a hartii stelare, gradul ultimo de evolutie, moartea si eternitatea totodata. Multe dintre caracteristicile zodiei se repeta aidoma ca cele ale celorlalte semne. Ei pot trage invatamintele de viata ca la Fecioara, simt pofta nebuna de viata ca cea a Leului, sau au sentimental datoriei ca la Fecioara.

Acumuland toata experienta umana si atingand pragul ultim de experiente,Ppestii trec catre lumea de dincolo, spre eternitate. De aceea se spune despre ei ca detin intelepciunea vechilor magi, intelegerea fata de tot ce este uman si mai ales compasiunea. Caci atunci cand depasesti pragul de carne si de nevoi si atingi esenta vietii, ai acces la vizionea de ansamblu asupra trecutului si viitorului.

Pestii sunt buni ascultatori si confesori, spiritual umanist la un nativ poate da dovada de mari gesture, chiar de sacrificare a propriilor interese. Pestele are o viata interioara intensa, in care imaginatia creeaza o noua lume si in care se retrage cand vrea sa scape de contingent. Sunt persoane misterioase, o permanenta enigma chiar si pentru cei apropiati. Daca ati apelat vreodata la un prieten intr-un moment de disperare si a ascultat fara sa clipeasca, fara sa judece, sa condamne sau sa va spuna exact ce trebuie sa faceti, probabil ca este in zodiac Pestilor.

Extrem de inteligenti, pestii iubesc muzica si toate celelalte arte. Pot sustine o conversatie fascinand cu felul de a se exprima dar mai ales pot da replici nuantate, usturatoare uneori, care pun in dificultate interlocutorul. Insa gestul lor nu se naste dintr-o rautate gratuita, nici din simpla placere de a-si dovedi calitatile comunicationale, ci trasmite un mesaj ascuns, cu greu descifrabil. Sunt atrasi de latura metafizica a vietii, mai degraba decat de cea materiala. Banii sunt doar un mijloc, dar nu se lasa subjugati lor. Nivelul spiritual la care isi tes existenta este intim si greu de cunoscut de ceilalti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Top