Horoscop oriental: ce zeitate straveche turca iti guverneaza destinul

Astrologie

#astrologie #horoscop #predictii # Zodia Mergen # Zodia Ay Dede # Zodia Erlik # Zodia Umay # Zodia Tengri #horoscop oriental #zeitate turca #guvernare destin

Horoscop oriental: ce zeitate straveche turca iti guverneaza destinul

Daca te pasioneaza previziunile astrelor si de numerologie, ai auzit cu siguranta despre horoscopul chinezesc, cel mai de notorietate dintre toate. Dar in afara de delimitarile asiatice, au mai fost si alte popoare care au grupat oamenii in functie de caracteristicile dictate de data nasterii, unul dintre ele fiind chiar poporul turc.
 

Un astfel de horoscop este cel oriental, care isi are originile in lumea arhaica turca si in mitologia popoarelor orientale care au descins din Asia. Acest horoscop se bazeaza pe credinta ca, in functie de data nasterii, una dintre cele 5 zeitati principale iti va influenta intreaga viata.

Astfel, daca te-ai nascut intr-una din zilele de 01, 06, 11, 16, 21, 26, 31 esti influentat de zeul Tengri. Daca ziua nasterii tale este 02, 07, 12, 17, 22, 27, zeul Umay iti va dicta soarta. Cei nascuti in zilele de 03, 08, 13, 18, 23, 28 sunt ghidati de puterea zeului Erlik. Daca te-ai nascut in zilele de 04, 09, 14, 19, 24, 29, zeitatea Ay Dede iti va tese destinul. Iar daca ziua nasterii tale este 05, 10, 15, 20, 25, 30, zeul Mergen isi va pune amprenta asupra evolutiei tale. Iata caracteristicile acestor zodii:

Zodia Tengri

Tengri este Zeul Cerului si guverneaza intregul Univers. Acesta are autoritatea suprema, are putere de decizie asupra destinelor oamenilor si stabileste ce este bine si ce este rau. Tengri isi protejeaza supusii de boli si de razboaie.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt foarte temperamentali si au adesea calitati de lider. Nu trec neobservati si reusesc sa iasa integri din orice situatie. Sunt ambitiosi si hotarati si obtin mai mereu ceea ce isi doresc. Marele lor defect este impulsivitatea.

Zodia Umay

Umay este zeita virginitatii si a fertilitatii. Este asemanatoare zeitelor-mama din alte culturi si este protectoarea femeilor si a copiilor. Numele sau este derivat din limba mongola si inseamna "uter".

Nativii acestei zodii sunt atasati de ideea dragostei sincere si a vietii linistite de familie. Au un spirit matern/patern foarte dezvoltat si sunt extraordinar de empatici cu cei mici. Sunt generosi si blanzi, protectori si dragastosi. Defectul major al acestei zodii este naivitatea, care uneori ii face vulnerabili in fata altora.

Zodia Erlik

In mitologia orientala, Erlik este zeul trecerii in nefiinta si al vietii de apoi. Se spune ca ar fi fost prima creatie a zeului suprem, Tengri, care ulterior l-a alungat in intuneric din cauza orgoliului nemasurat si a vanitatii sale.

Nativii acestei zodii sunt adesea firi artistice, cu personalitati oscilante si bipolare. Sunt foarte talentati si au o viziune originala asupra vietii, asa ca ii surprind placut mereu pe cei din jurul lor. Sunt independenti si spontani, iar marele lor defect este ca nu iau intotdeauna deciziile cele mai corecte din punct de vedere moral.

Zodia Ay Dede

Ay Dede este simbolul lunii si al frigului. Gun Ana, zeita Soarelui, este perechea sa. Ay Dede reprezinta spiritul aventurier si inclinatiile catre activitati care se desfasoara noaptea si este considerat speranta si lumina care strabate intunericul.

Nativii acestei zodii sunt foarte entuziasti si le place sa experimenteze cat mai multe lucruri. Nu se dau in laturi de la nimic atunci cand vine vorba de distractie. Le place foarte mult sa calatoreasca si sa cunoasca cat mai multi oameni noi, sa se familiarizeze cu obiceiurile altor culturi si chiar sa-si schimbe des domiciliul din aceasta cauza. Punctul lor slab este ca nu se pot stabili definitiv intr-un loc anume.

Zodia Mergen

Mergen este zeitatea belsugului si a opulentei, simbolizand totodata si intelepciunea. Este zeul cu cea mai mare autoritate si putere de decizie, intrucat este si cel care cugeta cel mai mult si are cel mai echilibrat discernamant.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt inteligenti si deloc superficiali, mereu avizi sa atinga noi culmi ale cunoasterii. Sunt firi justitiare si nobile si se straduiesc mereu sa pastreze relatii corecte cu ceilalti. Au initiativa si se implica in cauze umanitare, insa se descurajeaza cu usurinta. Isi folosesc energia pentru a-i ajuta pe cei apropiati si se lasa pe sine pe ultimul plan, acesta fiind defectul lor cel mai mare.

Sursa foto: alphacoders.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro