Astrologie

#horoscop egiptean #astrologie #horoscop totemic #horoscop totemic egiptean

Horoscopul totemic egiptean

Horoscopul totemic egiptean atribuie fiecarei persoane cate un corespondent animal si unul sacru, in functie de ziua nasterii. Animalul sacru care iti corespunde dicteaza trasaturile si comportamentul tau, iar zeitatea are rolul de a-ti marca destinul.

Horoscopul totemic egiptean are doar 5 zodii, spre deosebire de cel european cu 12 semne zodiacale.

Daca te-ai nascut intr-una din zilele de 1, 6, 11, 21, 26, 31, zodia ta este Ibisul Sacru, iar zeul care iti guverneaza viata este Thoth.

Daca data nasterii tale este 2, 7, 12, 17, 22, 27, esti reprezentantul Leoaicei Sacre, al carei protector este Sekhmet.

Zilele de 3, 8, 13, 18, 23 si 18 marcheaza zodia Sacalului Sacru, de al carui destin este responsabil Anubis.

Daca te-ai nascut in ziua de 4, 9, 14, 19, 24, 19, zodia ta este a Cobrei Sacre, iar zeul care te are in grija este Wedjet.

Zilele de 5, 10, 15, 20, 25 si 30 sunt asociate Crocodilului de Nil, pe care il influenteaza zeitatea Sobek.

Ibisul Sacru

Ibis este o pasare sacra in cultura egipteana si simbolul incarnarii zeului Toth, zeul lunii, al stiintei si al scrisului, pe care locuitorii Egiptului il reprezinta vizual cu trup de barbat si cap de ibis.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt persoane delicate, empatice si pline de afectiune. Nu se impun neaparat prin putere, ci prin gratie si bunatate. Nativii acestei zodii sunt adesea atrasi de latura artistica a vietii si vor incerca sa se exprime astfel. In ceea ce priveste dragostea, Ibisii Sacri nu se lasa prinsi cu usurinta in capcanele iubirii, insa atunci cand o fac, se dedica total.

Leoaica Sacra

Leul reprezinta rasaritul si apusul soarelui si gardianul orizontului. Este un simbol al regalitatii si al autoritatii. Sekhmet, zeita focului, este reprezentata printr-o femeie cu cap de leu.

Persoanelor nascute sub acest semn zodiacal le place sa-si traiasca viata cu pasiune, cu explozii de adrenalina si sunt capabili sa isi asume orice risc. Sunt persoane puternice si adesea influente, ii domina pe cei din jurul lor si au veleitati de lider. Sunt destul de preocupati de aspectul material si le place sa traiasca in lux si opulenta.

Sacalul Sacru

Pentru ca era mereu in preajma mormintelor egiptene, sacalii si-au castigat faima de animale sacre menite sa pazeasca aceste morminte. Sacalii sunt sustinuti in activitatea lor de catre Anubis, zeul imbalsamarii si al mumificarii.

Sacalii sacri sunt adesea persoane introvertite si misterioase, carora nu le place sa vorbeasca despre planurile lor cu alti oameni. Sunt foarte calculati si foarte pasionati de tehnica si evolutie, se informeaza si le place sa invete cat mai multe lucruri. In relatii, sacalii sunt usor capriciosi si schimbatori la nivel superficial, insa in profunzimea sufletului lor raman mereu loiali persoanei iubite.

Cobra Sacra

In cultura egipteana, cobra reprezinta autoritatea suprema si puterea zeilor. Zeita Wedjet este infatisata prin acest simbol si are menirea de a face legatura intre regalitate si divinitate.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt niste supravietuitori, capabili sa se adapteze la orice conditii. Instinctele lor de autoconservare sunt foarte puternice si reusesc intotdeauna sa razbata in viata. Probabil ca acest lucru se datoreaza si optimismului lor nemarginit. Sunt perfectionisti si nu fac niciodata compromisuri. Tolereaza greselile celor din jur, insa nu la nesfarsit: atunci cand depasesti limitele lor de acceptare, este mai bine sa te feresti din calea lor.

Crocodilul de Nil

Crocodilii au ajuns sa fie venerati in Egipt din cauza ca de cele mai multe ori inspira teama, insa egiptenii antici considerau ca aceste creaturi erau inofensive, cu conditia sa nu se simta ei insisi amenintati. Zeul fertilitatii si al apei, Sobek, este reprezentat grafic prin acest simbol.

Cei nascuti sub protectia lui Sobek sunt persoane mature si responsabile, care stiu intotdeauna ce vor si care au puterea, rabdarea si ambitia necesare atingerii idealurilor propuse. Iubesc natura si stabilitatea casnica si apreciaza mereu afectiunea si sprijinul partenerului lor. De altfel, sunt foarte corecti si justitiari atat in cuplu, cat si in celelalte aspecte ale vietii.

Sursa foto: retrainyourbraintohappiness.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro