Astrologie

#horoscop #zodii #stil zodie #orgolii zodii

Orgoliul si dominanta lui in functie de zodie

Orgoliul se numara printre factorii generatori de conflict in relatiile dintre oameni, dominanta lui fiind deseori mai puternica decat intensitatea altor trairi pozitive. Doza de ingamfare variaza de la un individ la altul, in raport cu temperamentul nativ si influentele din mediul extern. Iata cat este de mare orgoliul in cazul fiecarei zodii in parte si in ce masura afecteaza el viata nativilor din zodiac.

Berbec

Berbecii se numara printre cei mai orgoliosi indivizi, care ar sacrifica foarte multe lucruri pretioase pentru a-si hrani propriul ego. Orice provocare, competitie sau intrecere reprezinta pentru ei o noua ocazie de a iesi victoriosi cu orice pret, chiar daca rezultatul ultim nu merita osteneala. Nu accepta glume la adresa lor si se supara imediat daca sunt luati peste picior, insa din fericire nu sunt ranchiunosi si uita repede motivul supararii.

Taur

Desi rationali si cu un bun autocontrol, taurii au un orgoliu aprins legat de lucrurile pe care le poseda. Nu este vorba doar de posesiuni materiale, ci de statutul profesional, rolul in familie si statutul de care se bucura in cercul de prieteni. Mandria lor iesita din comun cu lucrurile pe care le detin se transforma deseori in gelozie, caracteristica tipica acestor nativi naravasi.

Gemeni

Gemenii vor sa fie bine priviti in societate, deci orgoliul lor se afla in stransa legatura cu fala de a arata excelent si de a duce o viata multumitoare. Nu vor recunoaste niciodata ca au gresit, insa accesele de mandrie sunt trecatoare si se pot transforma intr-un amuzament pe cinste chiar a doua zi.

Rac

Nativii din zodia racului nu sunt dominati de orgoliul narcisismului si de alta natura egocentrista, insa au o mandrie aprinsa legata de rolul lor crucial in viata apropiatilor. Daca un frate este privit cu ochi mai buni de parinti sau prietenul cel mai bun il tradeaza cu un al treilea amic, razbunarea racilor va fi crunta.

Leu

In cazul leilor, manifestarile de orgoliu sunt cronice. In linii mari, infatuarea este principiul de baza al existentei lor, dictandu-le modul in care isi traiesc viata la orice pas. Nu suporta posturi inferioare la serviciu, nu iau in calcul opinii contrare si detesta orice persoana care nu ii lingusesc suficient incat sa le castige simpatia.

Fecioara

Fecioarele si orgoliul rareori isi intrepatrund potecile de-a lungul vietii. Nativii practici si extrem de critici vor diseca mereu situatiile cat se poate de rational si isi vor asuma orice vina le apartine, din spiritul lucid care ii caracterizeaza.

Balanta

Discrete si teatrale din fire, balantele nu isi vor arata niciodata accesele de orgoliu in relatia cu ceilalti. In schimb, se vor hrani tacit din calitatile pe care le detin, fara sa isi anunte meritele la portavoce. Orice castig material este suficient de motivant pentru balante sa renunte la mandrie.

Scorpion

Scorpionii au o nevoie constanta de a-si "gadila" orgoliul prin admiratia celorlalti, de aceea vor exclude din cercul personal orice individ care nu ii privesc de jos, cu umilinta. Scrupulele sunt straine de nativii acestei zodii, astfel ca sunt capabili sa isi inghita mandria nativa pentru a obtine telul dorit.

Sagetator

Prietenosi si volubili, sagetatorii dau rareori impresia ca ar ascunde in sinea lor un zeu dornic de ofrande si adulatie. Chiar daca rad cu pofta la glumele nesarate facute la adresa lor, detesta sa fie luati peste picior si ironizati. Infatuarea sagetatorilor se observa perfect la reuniunile cu prietenii, unde adora sa cinsteasca pe toata lumea, doar pentru a-si demonstra avutia.

Capricorn

Capricornii nu isi exteriorizeaza niciodata frustrarile si trairile intense, tocmai pentru ca orgoliul lor monumental este prea puternic pentru a-si arata o latura slaba si vulnerabila. Calculati si scormonitori, isi ascund principiile sub pres daca situatia o cere.

Varsator

Iata si o categorie de nativi in care orgoliul si vanitatea stralucesc mai puternic decat soarele in miez de vara. Varsatorii se considera atotstiitori, chiar daca argumentele lor sunt cateodata intuite, nu studiate atent. Cata vreme li se va confirma inteligenta incontestabila, vor fi extrem de usor de manipulat.

Pesti

Orgoliul pestilor isi face simtita prezenta in iesirile nervoase frecvente ale acestor nativi, soldate cu vorbe grele, indiferent de circumstante. Acestia au nevoie de vorbe blande si adresari politicoase, altfel isi declanseaza mecanismul de autoaparare al ego-ului fara sa se gandeasca de doua ori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului