Astrologie

#horoscop #zodii #horoscop sanatate #stil zodie #planta curativa # planta curativa zodie

Planta curativa a fiecarei zodii

Asezarea planetelor ne influenteaza viata, sanatatea, destinul si chiar forta tamaduitoare a plantelor asupra organismului. Din acest motiv, unele plante se culeg cand este luna plina, altele la rasaritul soarelui sau, dimpotriva, cand razele sale stralucesc puternic in miezul zilei. Iata care este planta curativa a fiecarei zodii.

Berbec

Bolile specifice zodiei berbecului sunt depresiile, durerile de cap, disfunctiile circulatorii si ranirile accidentale. Prin urmare, planta benefica acestor nativi este paducelul, care calmeaza starile de nervozitate (in special la femei) si regleaza tensiunea arteriala. Paducelul are un efect puternic asupra problemelor cardiace cu substrat nervos.

Taur

Taurii sunt predispusi afectiunilor stomacului, amigdalitelor, laringitelor, hipertensiunii arteriale si bolilor genitale. Planta curativa a zodiei este menta, deoarece regleaza functiile intestinale, este recomandata in afectiunile aparatului respirator, combate laringita si durerile menstruale.

Gemeni

Bolile specifice gemenilor sunt starile de anxietate, raniri dese ale umerilor si mainilor, nevralgiile intercostale, afectiuni ale plamanilor si ale sistemului nervos periferic. Asadar, sovarful este ideal in tratarea afectiunilor respiratorii, a reumatismului si a artrozelor.

Rac

Racul guverneaza plamanii si organele digestive. Nativul in rac este, prin urmare, predispus la bolile de stomac, la constipatii, dar si la o proasta circulatie a sangelui si la retentia de lichide. Tarhonul are actiune stomahica, diuretica si expectoranta, perfect pliata pe predispozitiile racului.

Leu

Leii mai sunt predispusi la boli ale articulatiilor, dar si la reumatisme cronice (sunt meteosensibili). O alta parte sensibila a nativilor in Leu sunt ochii. Rostopasca reduce presiunea arteriala, combate angina pectorala, tahicardia, insuficienta cardiaca si artrita, de aceea are o purtere vindecatoare asupra acestor nativi.

Fecioara

Problemelor nativilor din zodia fecioarei sunt legate de tractul digestiv, diabetul, apendicita si pancreatita. De asemenea, sistemul nervos al fecioarelor este foarte sensibil, mai ales la stres. Utilizat de mii de ani in tratarea bolilor digestive, rozmarinul are efect garantat in cazul fecioarelor.

Balanta

Organismul nativilor in balanta are tendinta de a retine toxinele, ceea ce duce clar la afectiuni renale. Balanta este foarte sensibila din punct de vedere psihic, persoanele de varsta a doua fiind predispuse la neurastenii. Cea mai buna planta in acest caz este ardeiul iute, excelent in tratarea diabetului, prostatei, este un excelent detoxifiant si depurativ.

Scorpion

Nativii in scorpion sunt predispusi la hemoroizi , hepatita, afectiuni ale organelor sexuale, dureri violente de cap. Porumbarul are proprietati laxative, depurative, calmante in cazul durerilor de stomac si dischinezii biliare, antiseptice si antiinflamatoare. Siropul de fructe de porumbar ajuta scorpionii sa-si revina dupa o boala.

Sagetator

Sagetatorii sunt predispusi la obezitate, pancreatita si diabet. Pot fi afectati si de coxartroza si artroza lombara, iar alte afectiuni si traumatisme pot afecta femurul si nervul sciatic. Planta numita " scorus " este excelenta impotriva aterosclerozei si spondilozei. Ceapa si usturoiul le fortifica organismul.

Capricorn

Majoritatea bolilor specifice acestor nativi deriva din sedentarismul care-i caracterizeaza. Afectiunile hepatice, dermatitele, pancreatitele si nefritele sunt bolile cele mai frecvente. Tataneasa are efecte antiinflamatoare, antitumorale si favorizeaza regenerarea tesuturilor. Trateaza ranile, tumorile, nevralgiile, fracturile si entorsele.

Varsator

Varsatorul guverneaza circulatia periferica, sistemul nervos simpatic, cortexul cerebral si nervul spinal. De aceea, problemele de sanatate la care se pot astepta nativii in Varsator sunt, in primul rand, de ordin nervos (depresii si angoase, encefalite, Parkinson, dar si varice si arterite, ca urmare a proastei si ciculatiei periferice). Valeriana este excelenta in tratarea bolilor nervoase si depresiilor.

Pesti

Nativii sunt predispusi la tuberculoza si infectii microbiene localizate la nivelul mucoasei. Foarte sensibili la frig, Pestii capata repede viroze si pneumonii. Teiul are proprietati pectorale, expectorante, antitermice, neurosedative, descongestive, antiinflamatoare si calmante. Este excelent in tratarea bolilor aparatului respirator, dar si a gripelor puternice si afectiunilor sistemului nervos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului