Horoscop zilnic

#pesti #varsator #capricorn #sagetator #scorpion #balanta #fecioara #leu #rac #gemeni #taur #berbec #horoscop #angajat

Cum este angajatul, in functie de zodie

Portretul zodiacal european te ajuta sa descoperi care sunt aptitudinile tale in viata profesionala, precum si acele aspecte la care este nevoie sa mai lucrezi, pentru a le perfectiona. Daca vrei sa stii mai multe despre zodia ta si activitatea profesionala, citeste mai jos ce-ti aduc astrele, in functie de zodia in care te-ai nascut.

 

Angajatul Berbec

Berbecului i se potriveste mai degraba rolul de lider decat cel de subaltern . Prin urmare, superiorii trebuie sa fie foarte atenti cu angajatul Berbec, deoarece nu este deloc genul de om care sa treaca neobservat. In primul rand, are nevoie de o mare libertate de actiune. Cu cat va fi mai constrans, cu atat va reactiona mai drastic. Berbecul este un angajat plin de initiativa si entuziasm, daca jobul sau il satisface. Are capacitatea de a insufla si colegilor acest entuziasm, ceea ce nu este deloc putin lucru.

Inovator, combativ, plin de elan, poate fi o arma redutabila in fata adversarilor. Competitia are de ce sa se teama de el. Pe de alta parte, angajatul Berbec este impulsiv si agresiv, astfel incat ajunge sa nemultumeasca multa lume din jur, pentru ca actioneaza fara sa analizeze inainte si nu prea tine cont de consecinte. Trebuie sa-si dozeze energia si sa o foloseasca in scopuri constructive si, mai ales, sa invete arta diplomatiei.

Angajatul Taur

Angajatul Taur are numeroase calitati deosebit de importante, in viata profesionala. In primul rand, este un om responsabil, stabil si rezistent. Acest lucru il face sa suporte cu usurinta perioadele grele, conditiile dificile de lucru, asumandu-si rolul cuvenit. Atat superiorii cat si colegii il considera un om de baza. Taurul este capabil sa lucreze nopti la rand pentru ca un proiect de anvergura sa fie unul de succes. Atent la detalii, cu o capacitate uriasa de munca, Taurul persevereaza, pana isi atinge scopul.

Daca insa lucreaza in echipa, risca sa-si extenueze colegii, deoarece considera ca toata lumea poate sau ar trebui sa poata sa munceasca la fel de mult. Pe de alta parte, este respectat de acestia deoarece are coloana vertebrala si nu duce niciodata vorba mai departe, indiferent ce-i ajunge la urechi. Cand nu este satisfacut de jobul sau, Taurul poate “practica” lenea intr-un mod magistral. Se misca greu, devine plictisit, indiferent si complet invulnerabil la amenintarile superiorilor sai. Este facut mai degraba sa conduca, decat sa se lase condus.

Angajatul Gemeni

Nativul Gemeni ilustreaza tipul angajatului care se acomodeaza cel mai rapid si cel mai bine la schimbari. Extrem de adaptabil, comunicativ si optimist, nativul isi gaseste locul indiferent de mediul in care se invarte. Inteligenta sa sclipitoare il ajuta sa se remarce curand si ii aduce rezultate deosebite in domeniul profesional. Superiorii se pot folosi de un astfel de angajat in orice actiune care implica munca de convingere. Nativul Gemeni straluceste pur si simplu cand este vorba despre elocventa. Colegii lui il descriu ca pe un om care “stie sa te faca din cuvinte”. Si cam asa si este, sa recunoastem.

Avand numeroase interese in diverse domenii, nativii cunosc o multime de lucruri, iar acest volum de cunostinte poate deveni folositor la serviciu. Pe de alta parte, Gemenii risca sa vorbeasca mai mult decat ar trebui si sa munceasca mai putin decat li s-a cerut. Trebuie sa stie sa se tempereze, sa nu se piarda in idei, sa fie mai rigurosi, sa munceasca pentru a avea o minte organizata, cu idei aplicabile, nu doar cu filozofii efemere. Mai ales daca taie vorba superiorilor in mod frecvent ar putea avea de pierdut. Daca invata insa sa si asculte, totul va fi bine.

Angajatul Rac

Angajatul Rac, daca este multumit de jobul sau, poate deveni un om fidel companiei in care lucreaza. Isi cunoaste foarte bine aptitudinile, pe care le foloseste eficient in munca sa. Racul este un om intuitiv, care simte atat oportunitatile, cat si problemele, fara ca cineva sa-i spuna in cuvinte care este situatia. Poate fi un om practic, foarte bine organizat, insa lucreaza cel mai bine de unul singur.

De aceea, munca in echipa nu-i place, este deranjat de zgomot si evita locurile agitate. Angajatorul ar putea sa-i reproseze faptul ca nu-si asuma niciodata riscuri, ceea ce poate fi o bila neagra in evaluarea muncii sale. Colegii il considera un om introvertit, de la care cu greu poti sa scoti ceva. Nu inseamna ca Racul nu are o parere clara asupra starii lucrurilor, dar alege sa nu si-o exprime decat foarte rar. Din pricina firii sale tacute, poate parea lipsit de incredere in sine.

Angajatul Leu

Un angajat Leu nu trece neobservat deoarece el pur si simplu cere sa fie bagat in seama, intr-un fel sau altul. Nu suporta sa fie subestimat si face totul pentru a se remarca si a urca in ierarhie. De obicei reuseste dar, daca printr-un accident nu reuseste sa evolueze, isi paraseste slujba, deoarece nu este deloc genul care sa stea, sa astepte, sa spere ca va fi mai bine. Sefii ii vor simti intotdeauna prezenta deoarece este un om extrem de muncitor si ambitios. Daca nu i se ofera toate informatiile si instrumentele de lucru de care are nevoie, angajatul Leu protesteaza vehement.

Detesta munca mecanica, astfel incat va respinge orice activitate monotona. Are un simt al responsabilitatii foarte bine dezvoltat, prin urmare cei din jur se bazeaza pe el, indiferent de situatie. Angajatul Leu stie sa profite de orice circumstante pentru a-si indeplini scopul, este primul care prinde ocaziile din zbor, primul care gaseste o bresa salvatoare acolo unde nimeni nu mai vede nicio solutie. Desi are spirit de echipa , atitudinea lui este mai degraba dominatoare si poate sa devina deranjant pentru colegi, mai ales ca spune intotdeauna daca are o parere proasta despre cineva. Trebuie sa se fereasca de capcanele in care poate cadea din cauza ambitiilor nemasurate.

Angajatul Fecioara

Angajatul Fecioara este unul dintre exemplele de top in materie de responsabilitate. Superiorii se pot incredere in el cu ochii inchisi, deoarece nativul Fecioara nu-i va dezamagi niciodata, daca si-a asumat o sarcina de lucru. Este un om extrem de precis, foarte eficient in proiectele care necesita atentie fata de detalii. Fiind foarte hotarat sa reuseasca, nu prea exista sanse de rateu, decat daca o forta mai puternica decat el il sustrage de la munca sa.

Un lucru la care trebuie sa lucreze Fecioara il reprezinta simtul critic, deoarece acesta, manifestat intr-un mod exagerat, ii indeparteaza pe prieteni si ii face multi dusmani. Fecioara este o perfectionista si prefera sa faca lucrurile de una singura, insa trebuie sa inteleaga ca nu degeaba exista stadii de dezvoltare ale unui produs, fiecare aducandu-si contributia la nivelul lui. Daca incearca sa actioneze ea singura la toate nivelele de activitate, va avea multe de pierdut. Trebuie sa depuna eforturi pentru o munca in echipa.

Angajatul Balanta

Angajatul Balanta este poate cea mai buna alegere pentru imaginea companiei. Rafinat, cu o tinuta impecabila, elegant si diplomat, stie sa se foloseasca de toate aptitudinile sale pentru a cuceri si a convinge. Balanta cunoaste foarte bine procedurile companiei si interesele acesteia si se descurca magistral in a le promova. Se descurca excelent in relatiile cu publicul pentru ca este un foarte bun comunicator si colaborator. In schimb, superiorii sai nu trebuie sa-i ceara efort fizic. Angajatul Balanta este incapabil de asa ceva. Activitatea profesionala este mai degraba una la nivel intelectual, decat fizic, aceasta din urma ramanand doar o anexa, un accesoriu de care se foloseste pentru a crea cea mai buna impresie. Se stie deja ca nativii Balanta sunt persoane ingrijite, care au un bust gust nativ.

Constanta in munca sa, Balanta nu trebuie sa fie distrasa, altfel risca sa-si piarda concentrarea. Mediul in care lucreaza trebuie sa fie unul modern, curat, echilibrat. Pacifista din fire, are capacitatea de a elimina tensiunile si poate sa inteleaga puncte de vedere foarte diferite, pe care ea insasi le exprima mai bine decat cei implicati direct. Balanta este lipsita de idei preconcepute si poate analiza obiectiv motivele pro si contra, ajungand la o solutie satisfacatoare pentru ambele parti. Tactul si diplomatia ei se fac atunci remarcate. Angajatul Balanta se acomodeaza usor cu noile situatii, ceea ce-l ajuta mult, indiferent de domeniul de activitate.

Angajatul Scorpion

Scorpionul este un angajat care nu poate fi pacalit, manipulat sau exploatat pe nedrept. Firea sa inspira putere, incredere in fortele proprii si uneori chiar teama. Nu rar se intampla ca cei din echipa sa simta o oarecare frica in a-l provoca. Este un adversar redutabil, care nu capituleaza niciodata in fata unei situatii dificile. Este omul care are curajul sa-si infrunte superiorii si chiar preia comanda intr-un sindicat sau pune la cale comploturi daca este profund nemultumit. Daca insa isi gaseste vocatia, angajatul Scorpion devine extrem de valoros pentru companie. In primul rand, isi cunoaste perfect calitatile si defectele, astfel incat nu are nevoie de coordonare din partea nimanui.

Spirit independent, ramane ferm pe pozitii si se automotiveaza, necazand niciodata in apatie, nedevenind niciodata dezinteresat de mersul lucrurilor. Hotarat si competitiv, poate avea succese mari, doborandu-i pe competitori. Poate sa indure multe lipsuri, daca si-a pus in cap sa-si atinga un scop, oricat de greu este sa obtina acel lucru. Simte o placere in a-si asuma riscuri astfel incat superiorii se pot baza pe el in prima linie de lupta. Da randament in activitatea desfasurata, este foarte inteligent si eficient in munca sa.

Angajatul Sagetator

Angajatul Sagetator este profund ancorat in prezent. Interesele sale sunt strans legate de clipa prezenta, nu de ceea ce va fi sau ar putea sa fie. Lucreaza excelent in echipa, unde isi poate aduce contributia intr-un mod magistral. Adora sa fie inconjurat de oameni, deoarece cu acestia se poate distra si tot cu ei poate concura. Prezenta celorlalti il stimuleaza. Daca superiorii il izoleaza si-i rapesc orice fir de libertate, nu vor face nimic din el. Daca ii ofera insa acele lucruri de care are nevoie, nativul va munci rapid si bine.

Sagetatorul este un spirit optimist, care inspira energie pozitiva celor din jurul sau. Colaboreaza foarte bine si simte efectiv spiritul de echipa. Pentru ca detesta mediocritatea, isi va duce sarcinile la bun sfarsit. Dar realizarile lui bune trebuie si laudate de catre superiori, numai asa il mentin satisfacut. Uneori insa trebuie sa-si infraneze entuziasmul deoarece tinde sa-si supraestimeze posibilitatile si sa aiba parte de esecuri. Uneori isi strica relatiile cu cei din jur pentru ca este direct si spune ce gandeste fara menajamente.

Angajatul Capricorn

Angajatul Capricorn trece de obicei neobservat. Nu pentru ca este un tip mediocru , mediocritatea ar contravine principiilor sale, insa pentru ca discretia si firea sa retinuta isi pun amprenta asupra personalitatii sale. Superiorul unui Capricorn gaseste in acesta un angajat model: vine inaintea tuturor si pleaca ultimul. Nativul are o puternica constiinta profesionala, este disciplinat si respectuos cu toata lumea. Departe de el sa intre in conflicte sau discutii aprinse. Oricat de grele sunt responsabilitatile care i se dau, oricat de dificile sunt conditiile de lucru, angajatul Capricorn nu se plange. Are un moral de fier si un echilibru nervos excelent.

Nici macar nu pare vreodata ambitios sau insistent. Cei care nu-l cunosc il cred apatic, sters, plictisitor. Acest lucru se intampla deoarece arareori vorbeste fara sa fie intrebat. Prefera sa munceasca singur si priveste cu oarecare acuza grupurile vesele, care fac glume si vorbesc zgomotos. Spiritul de echipa nu este atuul sau. Daca altii se plang de monotonie, Capricornul cel constiincios isi vede de treaba lui linistit. Atitudinea lui conservatoare il face sa intrebe daca deranjeaza atunci cand isi intrerupe un coleg din activitate pentru a intreba ceva. Stie foarte bine ce vrea si isi atinge scopul cu pasi mici, poate lenti, dar siguri.

Angajatul Varsator

Angajatul Varsator pare imatur cand vine vorba de bani, insa profesionist, daca avem in vedere calitatea muncii sale. Este responsabil si in general oamenii se bazeaza pe el, insa in privinta banilor este usor inconstient. Superiorii ar putea incerca sa profite de dezinteresul nativului fata de latura materiala, insa acest lucru ar fi o mare greseala. Oricat de aerian pare Varsatorul, acesta este perfect constient de valoarea muncii sale si se asteapta sa fie remunerat ca atare. Nu are insa niciodata dorinta de a ajunge in fruntea ierarhiei si nici nu viseaza la onoruri. Lipsit de o memorie buna, se bazeaza adesea pe intuitie, care il ajuta mult in relatiile profesionale.

Varsatorul se simte implinit daca desfasoara o activitate care ii permite sa contribuie la societate. Are mare nevoie sa fie util social. Isi face prieteni cu usurinta pentru ca este o fire sociabila si lipsita de ganduri ascunse. Desi functioneaza cel mai bine intr-o echipa, nu singur, angajatul VArsator isi va pastra intotdeauna un oarecare grad de independenta. Sefii lui sa nu se astepte sa munceasca nopti la randul precum Taurul, deoarece nu are o putere de munca uriasa. Este insa constiincios si inteligent si stie cumva sa-si alinieze propriile interese la interesele firmei, motivandu-se de unul singur. Cu toate acestea, are principii personale, pe care le urmeaza si in viata profesionala, fara exceptii.

Angajatul Pesti

Angajatul Pesti trebuie sa fie mentinut intr-o stare satisfacatoare sau fericita, daca se poate, pentru a da randament. Superiorii sai trebuie neaparat sa stie exact care ii sunt calitatile si ce loc exact i se potriveste in cadrul companiei. Daca postul sau raspunde aspiratiilor lui, atunci angajatul Pesti se va dovedi unul dintre cei mai valorosi oameni din echipa. In caz contrar, devine lenes, indiferent, apatic. Nu-l intereseaza atat banii - care reprezinta doar acel ceva care trebuie cheltuit/risipit/donat - cat sa simta ca aduce o contributie si ca poate sa-si manifeste spiritul creator. Duce adesea activitati in paralel, pentru a-si satisface foamea fata de domenii diferite.

Desi pare adesea un om imprastiat, a carui birou este un adevarat haos pentru cineva organizat, angajatul Pesti are ordinea sa mentala, care-l ajuta sa stie precis unde se afla fiecare lucru si mai are ceva, esential: o intuitie fantastica, intuitie care-l face sa-si dea seama de firea oamenilor si sa-i “citeasca” si pe cei mai ascunsi dintre acestia. Colegii il simpatizeaza pentru empatia sa, pentru ca are mereu o vorba buna si mai ales pentru ca este in stare sa dea si camasa de pe el, daca i se cere. Este genul de angajat care nu se va preocupa niciodata de detalii si nici nu va veni la ore fixe, detestand din principiu orice reglementari si constrangeri, dar care-si va aduce o contributie esentiala la companie, daca este stimulat intelectual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro