Horoscop zilnic

#seful #zodia #berbec #taur #gemeni #rac #leu #fecioara #balanta #scorpion #sagetator #capricorn #varsator #pesti

Cum este seful, in functie de zodie

Te-a epuizat seful tau de curand, cu un nou caiet de sarcini , de doua ori mai stufos decat in primele 6 luni? S-ar putea sa ai de-a face cu un Taur sau un Leu, sever, muncitor si foarte pretentios. I-ai povestit sefului ca ai pierdut bani la un pariu stupid si ca ai nevoie urgenta de un avans? Daca ai avut curajul sa-i spui asa ceva, inseamna ca este vorba despre un Sagetator sau un Varsator, carora nici prin cap nu le trece sa-ti judece viata personala. Atata timp cat esti sincer si de incredere la serviciu, vei primi ajutorul cerut.

Afla mai multe despre zodia sefului tau pentru a sti cum sa tratezi o situatie, in functie de preocuparile lui dominante, tinand cont de calitati si defecte.

 

Seful Berbec

Nativul Berbec se simte atras de domeniile mai putin exploatate, care necesita curaj si initiativa. il atrage tot ce inseamna noutate si provocare, pentru ca astfel de lucruri ii permit sa-si dovedeasca maiestria si spiritul competitiv. In pozitie de sef, isi asuma rol de precursor, de deschizator de drumuri, antrenandu-i pe angajati in proiectul in cauza si motivandu-i sa actioneze, chiar daca drumul este presarat cu o multime de necunoscute.

Seful Berbec vizualizeaza clar scopul final si trece la atac, fara sa-si bata capul cu detaliile. Pe acestea le lasa in seama subalternilor sai, deoarece nu are rabdare sa analizeze toate aspectele unei situatii, bazandu-se mai degraba pe intuitie. De la oamenii sai se asteapta sa primeasca ascultare absoluta. Are un simt al onoarei foarte bine dezvoltat. Persoanele care lucreaza sub tutela lui trebuie sa fie la fel de dedicate companiei precum este si el. Daca dai tot ce ai mai bun din tine, poti sa parcugi treptele ierarhice cu rapiditate, dar sa te prabusesti de acolo la fel de usor, daca l-ai dezamagit pe seful Berbec.

Seful Taur

Seful Taur este unul dintre cei mai severi din intreg zodiacul. Nativul Taur este atras de domeniile legate de pamant, alimentatie sau arta. Din cauza firii sale molcome si a calmului sau aproape imperturbabil, subalternii o pot judeca gresit pe aceasta fiinta feroce. In primul rand, calmul si rabdarea Taurului sunt de-o seninatate tropicala pana izbucneste vulcanul si face prapad in jur. Si pentru ca obisnuieste sa fie stabil, pastrandu-si acelasi loc de munca ani la rand, sunt putine sanse sa scapi de el asa usor. Pe de alta parte, poti evita astfel de scene. Taurul tine mult la bunul simt si este de obicei o persoana tacuta, care nu agreeaza deloc scenele.

Seful Taur isi construieste incet si sigur pozitia sa profesionala, iar daca are propria afacere, este capabil sa inceapa de la zero, punand caramida peste caramida, cu rabdare si perseverenta. Are o putere de munca uriasa si este in stare sa doarma noptile la serviciu sau sa renunte la vacante, daca are in derulare o afacere importanta. Pe cat de mult isi testeaza propriile limite, pe atat de mult isi exploateaza si subalternii. Acestia insa vor ajunge sa dea tot ce au mai bun din ei, evoluand permanent. O calitate pe care o are seful Taur o reprezinta loialitatea fata de cei care nu l-au dezamagit.

Seful Gemeni

Seful Gemeni se descurca magistral pe o pozitie care necesita expunerea ideilor, principiilor si lucrurilor abstracte. Este extrem de eficient cand trebuie sa explice celorlalti o noua procedura, un nou mod de executie, cand redacteaza rapoarte sau se ocupa cu mentinerea si imbunatatirea contactelor intre diverse servicii. In aceste arii, subalternii sai au ce sa invete de la el. De aceea, o pozitie de middle management i se potriveste manusa.

Atata timp cat activeaza intr-un mediu in permanenta nou, in permanenta miscare, totul merge bine. Detaliile insa vor fi lasate pe seama subalternilor, deoarece seful Gemeni este in general preocupat de imaginea de ansamblu. Isi face propriu orar, care poate parea cel putin bizar celor din jur, iar orele suplimentare nu i se potrivesc. Cel putin nu stationand in unul si acelasi loc. Pe cat de imensa ii sunt imaginatia si elocventa, pe atat de limitata ii este puterea de munca. Nu rezista la nesfarsit facand acelasi lucru, mai ales daca este vorba despre un efort foarte mare.

Seful Rac

Nativul Rac ajuns intr-o pozitie de conducere obisnuieste sa munceasca mult, pastrand acelasi ritm. Ii place succesul si este perseverent in ceea ce face. Calm si tacut de obicei, nu-si manifesta personalitatea intr-un mod socant, care sa-l scoata in evidenta intr-un fel sau altul. Isi alege oamenii cu care poate lucra in directia pe care o doreste, oameni dispusi sa se supuna unor reguli stricte si dornici sa depuna eforturi mari, atunci cand este cazul. De aceea, se dedica meseriei sale, folosindu-se de capacitatile sale, vizibile mai mult in viata sa personala: intuieste firea oamenilor, aptitudinile acestora, dificultatile si nevoile lor. Este in stare sa recompenseze pe masura o realizare majora, dar si sa sanctioneze, acolo unde este cazul.

Are un mod de gandire practic, rezultatul final fiind pentru el cel mai important. Se intampla uneori sa para visator sau in lumea lui, cu idealuri care par greu de atins. Cu toate acestea, Racul isi surprinde cunoscutii cand isi indeplineste aceste vise, deoarece au o baza solida, de la care incepe sa construiasca incet si sigur.  Racul pune mare pret pe familie si casa, dar are nevoie, pentru a se simti implinit, de o activitate profesionala satisfacatoare.

Seful Leu

Nativul Leu este cel mai avantajat semn zodiacal din punct de vedere al ascensiunii profesionale. Inca din primii ani ai tineretii Leu stie in ce domeniu vrea sa se dezvolte. Una dintre calitatile lui esentiale este aceea ca stie sa profite de circumstante, nelasand niciodata o sansa sa treaca pe langa el. O a doua calitate, care ii intregeste portretul de sef, este ca isi doreste sa conduca si reuseste sa-si impuna viziunea. Organizeaza echipa si isi canalizeaza atentia pe realizarea unui plan, urmand ca de detalii si de munca mecanica sa se ocupe altii. Pentru ca detesta mediocritatea, isi exploateaza angajatii, scotand din ei tot ce au mai bun de oferit, dar si epuizandu-i. Munceste la fel de mult pe cat pretinde de la altii.

Generos si creativ uneori, tinde sa-si aroge meritele pentru reusite care au fost posibile gratie unei idei geniale apartinand grupului sau unei alte persoane. Are nevoie sa fie primul in toate, dar nu inseamna ca nu-si recompenseaza cei mai buni subordonati. Fermecator si extrem de curios, da uneori sfaturi nedorite si pune intrebari despre viata personala a angajatilor. Il enerveaza sa aiba cineva secrete fata de el. Angajatul trebuie sa fie diplomat cand il abordeaza, insa un sef Leu este adesea taios, daca-l nemultumesti.

Seful Fecioara

Nativul Fecioara este imaginea cea mai fidela a responsabilitatii si profesionalismului. Putine semne zodiacale au o constiinta profesionala mai puternic dezvoltata decat Fecioara. Aceasta calitate se face remarcata intotdeauna, dar nu ii aduce nativului rolul de sef, neaparat. Fecioara este mai degraba profesionistul care sta in spatele cortinei, decat omul de pe scena, dirijand totul din umbra, perfectionand detaliile si contribuind la binele companiei. Daca ajunge totusi intr-o pozitie de varf, o face in special in domeniile in care cercetarea, stiinta, activitatea profesionala, organizarea si detaliile sunt foarte importante.

Seful Fecioara este un om aparent rece, dar corect cu subordonatii lui. Adesea ascunde o suferinta sau o singuratate greu de sesizat. Descurajeaza manifestarile sentimentale, implicit relatiile de prietenie sau de dragoste in cadrul profesional. Nu-i place sa i se aduca reprosuri, dar isi va manifesta spiritul critic asupra angajatilor. Se asteapta sa fie sprijinit in planurile sale si sa aiba respectul oamenilor cu care lucreaza. Cea mai mare greseala este sa incerci sa-l pacalesti sau sa-l minti pe seful tau Fecioara. Deoarece este profund atent cu detaliile, are nevoie de cineva care sa-i reaminteasca imaginea de ansamblu. Nimeni nu este mai capabil decat o Fecioara sa faca din haos ceva functional, oricat de mari erau greselile inainte.

Seful Balanta

Seful Balanta se descurca cel mai bine in domenii legate de comunicare si mediere. Intuieste momentul cand trebuie sa devina un factor de unitate in echipa si isi tempereaza subalternii, dar nu se impune total, in maniera Berbecului sau Leului. Suplu in modul de a actiona, ordinele sale sunt totusi ascultate. Exceleaza in actiunile care implica colaborari si parteneriate, deoarece are un talent innascut pentru aducerea laolalta a doua elemente (oameni, idei etc). Munceste intr-un ritm regulat, isi va amenaja cu gust biroul, dar nu se va culca la serviciu.

Ofera posibilitatea angajatilor sa initieze un proiect, pentru ca in final el sa se ocupe cu finalizarea acestuia, ajustandu-l si adaptandu-l nevoilor finale. Se pricepe sa integreze un element nou creat intr-un tot general. In echipa mentine un anumit echilibru, aratandu-se binevoitor fata de angajati si semnalandu-le greselile, atunci cand se produc. Obisnuieste sa ceara parerea subalternilor, pentru a avea o imagine de ansamblu cat mai autentica si pentru ca ii place sa fie corect. Reuseste sa castige increderea oamenilor cu care lucreaza si nu le tradeaza aceasta incredere. In dezbateri isi demonstreaza potentialul, avand argumente puternice. Uneori inteligentei ii adauga farmecul personal, de care este perfect constient. Cu aceste doua arme, seful Balanta isi convinge interlocutorii.
 

Seful Scorpion

Scorpionul reuseste sa ajunga intr-o pozitie de varf deoarece simte dintotdeauna nevoia de putere. Dorinta sa de a lupta il duce pana intr-acolo incat provoaca evenimentele, atragandu-si norocul sau fortand soarta. Are o ambitie puternica si atitudinea sa de cuceritor sunt suficiente pentru a-l ajuta sa urce intr-o pozitie ierarhica. Din acest punct de vedere, este un adversar de temut. Pe de alta parte, tinde sa actioneze izolat, independent. Nu se simte atras deloc de munca in echipa. Compania in care activeaza trebuie sa-i fie recunoscatoare, deoarece seful Scorpion este capabil sa rezolve cea mai complexa si mai dificila situatie. Nicio problema nu este indeajuns de grava pentru a nu-i gasi o solutie.

Poseda un al saselea simt, prin care reuseste sa-si cunoasca subordonatii in cele mai mici si mai intime detalii. Nu este chip sa ascunzi ceva de el. Nici nu ar trebui, pentru ca seful Scorpion este un om suspicios, uneori nemotivat. Tinde sa vada comploturi sau intentii rele acolo unde este o simpla discutie despre vreme. Subordonatul nu trebuie sa incerce niciodata sa-l depaseasca. Loialitatea, ascultarea si o atitudine echilibrata sunt cerinte majore pentru angajatii sai. Seful Scorpion descurajeaza manifestarile emotionale, exceptie facand poate distrugerea adversarilor companiei.

Seful Sagetator

Daca seful tau este un Sagetator, ai de-a face cu o persoana democrata, independenta si autentica. Nativul Sagetator isi asuma rolul de lider in masura in care aceasta pozitie nu-i rapeste libertatea de miscare si nu-l obliga sa adopte conduite artificiale. Iubeste libertatea si este un mare amator de calatorii. Astfel incat are grija sa-si elibereze programul pentru o vacanta si va acorda angajatilor sai acelasi numar de zile libere. Este un om corect. Si generos chiar. Iti poate da un avans chiar si atunci cand ai pierdut prosteste niste bani. Nu judeca niciodata slabiciunile umane, cu totii gresim si viata ta personala, orice secrete ar ascunde, nu-i va strica parerea despre tine. Trebuie doar sa-i fii loial.

Seful Sagetator are o gandire creativa, apta pentru planurile marete. Obisnuieste sa adopte metode logice de lucru si reuseste sa-si argumenteze magistral ideile. In pozitie de lider, probabil ca are deja o educatie aleasa sau cel putin da aceasta senzatie. Desi sincer si dezinhibat, uneori franchetea lui raneste angajatii. Este lipsit de tact, dar isi cere scuze imediat. In schimb, nu-i place sa-i faci reprosuri. Are nevoie de oameni care sa-i improspateze viziunea, deoarece se plictiseste repede si daca intra in rutina nu mai da acelasi randament.

Seful Capricorn

Daca seful tau este Capricorn, atunci el este cel care vine primul si pleaca ultimul, deoarece o buna parte a vietii sale se invarte in jurul activitatii profesionale. Serios, integru si dedicat, reuseste sa-si cladeasca propria afacere in multi ani, pornind de la zero si crescand incet, dar sigur. Nimeni nu rezista mai bine decat el in cele mai aspre conditii, nimeni nu se acomodeaza mai usor cu monotonia si nici nu se teme mai putin de primejdii. Perseverent, rabdator si cu o puternica constiinta profesionala, seful Capricorn este un foarte bun organizator. Obisnuieste sa adopte o tinuta sobra, vorbeste putin, clar, concis, arareori ridicand vocea.

Biroul sau este practic casa lui si il amenajeaza in asa fel incat sa aiba si haine curate de schimb si liniste, pentru ii place sa lucreze izolat, nu in galagie. Rolul de lider cu relatii puternice, intr-o lume influenta si plina de secrete i se potriveste manusa. De la el nu scoti niciun secret si de stiut, stie multe. Este corect si distant cu subalternii, dar nu reuseste sa le insufle devotamentul pentru companie, pe care el insusi il resimte profund totusi. Nu stie sa seduca, dar este disciplinat si generos cu cine merita. Isi ajuta angajatii la nevoie. Apreciaza la acestia tinuta corecta, aspectul curat, decent si ingrijit. Ii plac oamenii eficienti, care nu se vaita de greutatea taskurilor. Daca cineva pierde vremea la serviciu sau se foloseste de resursele companiei intr-un mod personal, este aspru sanctionat de seful Capricorn.

Seful Varsator

Intr-o prima faza, trebuie spus ca nativul Varsator nu are vocatie de lider si, prin urmare, nu-si articuleaza viata profesionala in sensul atingerii unei astfel de pozitii. Are alte aspiratii, care nu se regasesc in sedintele manageriale, in deciziile majore sau in ordinele fata de subalterni. Daca insa ajunge sef, isi asuma aceasta ipostaza deoarece are un puternic simt al responsabilitatii. Face in asa fel incat sa gaseasca in noul job o modalitate prin care sa-si aduca contributia la societate, lucru extrem de important pentru orice Varsator. Banii pe care-i ofera angajatilor sunt exact atatia cat acestia merita, nu este nici generos, nici zgarcit.

Nativul este un bun comunicator, un pasionat de tehnologie si un fin psiholog. Ii ia foarte putin sa-si dea seama cu cine are de-a face. Cere de la subalterni onestitate si calitate. Nu-l intereseaza viata lor personala, decat sub forma de curiozitate. Cea mai mare greseala pe care o poate face un angajat este sa-si minta seful Varsator sau sa se complaca in mediocritate.  Varsatorul adora sa-si impartaseasca experienta si obisnuieste sa explice, mai degraba decat sa dea ordine. Are idei bune, pe care le rationalizeaza , aducandu-le din lumea abstracta in cea concreta. Este un sef imprevizibil, care poate aduce schimbari de ultima ora, asteptandu-se ca acestea sa fie luate in considerare.

Seful Pesti

Nativul Pesti nu-si cauta implinirea in viata construind imperii, nici dobandind o putere nemasurata. Sufletul sau sensibil este mult prea acaparat de lumea viselor, a supranaturalului, a psihicului si a energiilor de dincolo de puterea noastra de intelegere. In domeniul artistic isi dezvaluie adevarata sa natura, iar daca ajunge totusi intr-o pozitie superioara, devine magistral, ca de exemplu in lumea cinematografiei, a muzicii, in turism sau in orice alt domeniu asemanator. Seful Pesti este un foarte bun comunicator si actioneaza de obicei intr-un mod intuitiv.

Este perfect constient de lipsurile sale, de incapacitatea de a respecta un program strict, organizat si ordonat, de dezinteresul lui pentru un post prea responsabil. Astfel incat se inconjoara de persoane pragmatice, care rezolva treburile legate de bani si celelalte detalii care nativului nu-i plac deloc. Daca gaseste o meserie mulata pe personalitatea lui, aduci isi aduce contributia cu cel mai sincer devotament. Adesea seful Pesti este plecat in calatorii, adora sa calatoreasca. Si tot adesea intuieste necazul unui angajat, chiar daca acesta nu vorbeste nimanui despre viata sa personala. Seful Pesti poate fi un bun psiholog, plin de compasiune si capabil sa-si optimizeze angajatii.

Daca vrei sa stii ce-ti rezerva astrele anul acesta, citeste Horoscopul 2009 de pe acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului