Horoscop zilnic

#mama #tatal #berbec #taur #gemeni #rac #leu #fecioara #balanta #scorpion #sagetator #capricorn #varsator #pesti

Portretele parintilor in functie de zodie

Comportamentul parintilor fata de copii poate fi inteles mai bine daca stii cate ceva despre zodia in care s-au nascut. In timp ce parintii Scorpion, Leu sau Capricorn pot fi exigenti cu copiii lor, Varsatorii, Pestii sau Balantele vor face tot posibilul pentru a evita situatiile tensionate cu acestia.

Citeste portretul zodiacal al mamei si tatalui din zodia potrivita si afla mai multe despre ei. 

Parintii Berbec

• Mama Berbec

Femeia Berbec isi doreste mult copii si chiar poate decide sa-i aiba inainte de a-si cumpara o casa si a avea un cont mare in banca. In aces caz, chiar daca bebelusul nu va avea parte de toate piesele, ustensilele, aparatele si jucariile de ultima ora, nu-i va lipsi nimic din ceea ce-i este cu adevarat necesar. Este genul de femeie care odata ce afla ca este insarcinata, este foarte fericita si poarta sarcina cu grija, iubindu-si copilul din prima clipa si asteptand cu nerabdare sosirea lui pe lume.

Face totul pentru a-l ingriji, nu doar ca hrana, odihna, igiena, sanatate, dar si ca integrare in familie. Prefera sa se ocupe singura de cresterea lui, deoarece nu are incredere nici macar in parinti, nu pentru ca-i banuieste de incompetenta, ci pentru ca are tabieturile ei si vrea sa pastreze un contact direct cu micutul, inca din primele zile. Pe masura ce creste, ii insufla acestuia incredere in fortele proprii, indemnandu-l sa-si urmeze idealul si sa-si indeplineasca visele. Aceasta apropiere sufleteasca intre mama Berbec si copilul sau are o puternica influenta asupra bunei dezvoltari a acestuia. Nu-i rasfata prea mult pe copiii ei, fiind constienta ca vor avea de suferit cand nu se vor mai putea refugia sub aripa ei. Acest lucru nu o impiedica insa sa-si pupaceasca copiii in imbratisari impulsive.

Uneori nativa poate avea unele expectative prea mari in privinta succesului copilului sau si are tendinta de a-l impinge spre independenta mai curand decat si-ar dori-o el. Implicandu-se foarte mult in viata lui si dandu-i curaj sa actioneze, in cazul in care lucrurile nu ies chiar cum si-a dorit, cunoaste dezamagirea. Trebuie sa-l lase sa aleaga singur drumul pe care va apuca si sa inteleaga faptul ca ceea ce este bine pentru o persoana, nu este neaparat pentru toata lumea. Orice problema intampinata alaturi de copil este pentru ea o provocare, astfel incat nici nu-i va trece prin cap sa dispere. Este doar o sansa in plus de a-si dezvolta calitatile materne, iar copilul ei va avea intotdeauna parte de sprijinul ei.

• Tatal Berbec

Nativul Berbec este un tata energic, caruia ii place sa aiba mereu parte de actiune. Asadar nu va petrece mult timp vorbind cu copiii si in nici un caz nu va fi tandru si afectuos cu acestia. Ii incurajeaza pentru a-i vedea ca reusesc in viata, ca depasesc restul colegilor, le da increderea atat de necesara, mai ales in anii in care personalitatea nu le este inca formata si pot sovai in fata dificultatilor.

Este insa destul de autoritar si cand cere ceva, se asteapta ca acel lucru sa fie facut atunci, nu mai tarziu. Chiar daca nu-si manifesta sentimentele, barbatul Berbec isi adora copiii. Nu se plictiseste cu ei in casa, ii plimba, ii invata sa calareasca, le arata animalele la gradina zoologica (mai ales marile feline, ca sa-i invete sa nu le fie frica fara motiv), ii inscrie la cursuri de modelaj, iar daca sunt suficienti de mari, ii ia cu el la vanatoare. Poate deveni un adevarat Peter Pan cat sunt mici, punandu-se la mintea lor si luandu-se in gluma la tranta cu ei, sau tinandu-i in aer ca pe niste avioane. Le dezvaluie lumea miraculoasa a copilariei, basmele si visele atat de iubite de toti la aceasta varsta, se joaca cu ei fara sa i se para ca nu-i de nasul lui si le ofera momente de profunda fericire si intimitate familiala.

Cu timpul, cand viata devine serioasa si apar problemele, barbatul Berbec joaca mai mult rolul de cap de familie, al carui cuvant nu poate fi pus la indoiala. Nu sta la discutii, nici nu incearca sa descopere micile lor secrete, temeri sau sperante. Relatia tata-copii este una in alb-negru, lipsita de nuante si subtilitati.

Parintii Taur

• Mama Taur

Este facuta pentrua fi mama. Nici nu-i de mirare, avand in vedere faptul ca zodia este dominata de Luna si Venus, stimuland fecunditatea si feminitatea la cote mult mai inainte decat la ceilalti nativi. De cele mai multe ori, femeia Taur se desavarseste prin maternitate, copiii aducandu-i implinirea, alaturi de dragostea partenerului. Este blanda si extrem de afectuoasa cu bebelusii, pe care-i ingrijeste ca o closca, atenta sa nu le lipseasca absolut nimic. Maternitatea o face fericita si in niciun caz nu poate intelege cum unele femei pot renunta la copiii lor, indiferent care ar fi fost motivul.

Datorita ei, acestia au parte de un camin calduros, confortabil, cu mancare buna, cu haine de calitate, educatie aleasa si multa, multa iubire. Daca sunt mai multi frati in familie sau daca tind sa-si ia nasul la purtare, stie intotdeauna cum sa-i tina in frau. Vor fi incredibil de ordonati si de ascultatori, fara sa-i iasa vreodata din cuvant. Pe masura ce cresc si isi castiga independenta, se intampla ca mama Taur sa devina posesiva, daca nu primeste suficienta atentie din cauza lor. Uneori nu vrea sa inteleaga faptul ca deciziile si gusturile lor pot sa fie foarte diferite, si de aici pot izvori neintelegeri destul de mari. In cazul in care este o mama singura, incearca sa joace un rol dominant chiar si dupa ce acestia si-au facut o familie, pentru ca resimte o legatura care nu se rupe cu timpul, dimpotriva.

Trebuie sa invete sa-i lase sa-si construiasca singuri viata. Exista insa si tipul femeii armonioase, care-si gaseste echilibrul in relatia cu partenerul de viata si prin urmare copiii sunt liberi sa-si urmeze drumul. In acest caz, acestia se pot baza pe ajutorul ei real chiar si in anii batranetii, caci adora sa se faca utila pentru familie si cand devine bunica, cunoaste o noua fericire, care-o energizeaza si o face sa se bucure de viata chiar si mai mult decat inainte. Copiii unei femei Taur au parte de o educatie aleasa, pentru ca se intereseaza indeaproape de progresele lor si vrea tot ce-i mai bun pentru ei. Ii invata bunul gust pe care ea il are din nastere, le insufla un rafinament si un mod de gandire practic si obiectiv. Nu le va fi niciodata rusine sa-si invite prietenii acasa, ba chiar acestia ar putea invata cate ceva despre amenajarile interioare, ca sa nu mai spunem ca se vor linge pe buze cand vor fi serviti cu niste mancaruri pur si simplu irezistibile.

• Barbatul Taur

Cand barbatul Taur a decis sa devina tatic, inseamna ca este sigur ca si-a gasit marea dragoste. O alege cu mult atentie pe aceea care-i va darui copii si are grija sa le poata oferi tot ce-si doresc. Este un tata atent si foarte rabdator, care adora sa-si petreaca timpul alaturi de familie si de copii, observandu-le micile progrese, ajutandu-i sa evolueze, implicandu-se in cresterea lor.

Daca sta la casa si are macar un petic de gradina, in mod sigur o amenajeaza cu leagane, casute si jocuri pentru cei mici, astfel incat sa stea si el in aer liber – stim cat de mult apreciaza nativii tauri viata in contact cu pamantul si cu natura. In plus, asa invata sa se joace singuri, sa descopere lucruri si in acelasi timp pot fi usor supravegheati de catre parinti. Gratie firii lui cerebrale, au parte intotdeauna de un cap de familie calm, echilibrat, care are mereu o solutie pentru probleme. Tot de la el vor invata sa citeasca, sa se cultive, sa fie cei mai buni in domeniul lor.

Pentru ca Taurii pot deveni foarte “burghezi”, este posibil ca tinerii sa ajunga o varsta la care tatal sa li se para oarecum demodat, prea clasic, prea corect in vorba si in tinuta. Odata ce pasesc pragul maturitatii, insa, ei realizeaza adevaratele calitati ale tatalui lor si din acel moment se pot bucura de un dialog cu acesta la cu totul alt nivel.

Parintii Gemeni

• Mama Gemeni

Nativa Gemeni este in primul rand o persoana care se bazeaza pe comunicare, in toate aspectele vietii ei. Ca mama, prefera discutiile lungi, cu explicatii, exemple, sfaturi, care sa-l faca pe copil sa faca diferenta intre bine si rau. Cel mai bine se exprima vorbind. Pentru persoanele foarte inteligente, aceste dialoguri sunt o reala placere, deoarece sunt pline de dezinvoltura si umor. Mama Gemeni nu construieste un perete asa zis de “respect” intre ea si copil, invocand diferenta de varsta.

Vrea pe cat posibil sa-i vorbeasca de la egal la egal, sa abordeze problema intr-o atmosfera de perfecta relaxare, care sa-l incurajeze pe cel mic sa se deschida, sa renunte la inhibitii si sa nu-i treaba prin cap sa minta, pentru a evita o pedeapsa. Acesta apreciaza mentalitatea ei moderna, firea tanara, sugubeata, naturaletea cu care se poarta cu el. Daca insa este vorba despre persoane mai in varsta, mamele Gemeni pot deveni cicalitoare, agasante, nu-si lasa copilul sa duca pana la capat ideea pentru ca ca au ceva intotdeauna de spus, care li se pare mult mai important. Sunt acele persoane carora le place sa se auda vorbind. Copiii acestei femei se bucura de o libertate destul de mare, nu prea stiu ce inseamna regulile stricte si nu concep cum in unele familii totul decurge ca la armata. Acest lucru ii poate ajuta sa se maturizeze si sa se confrunte cu realitatea, sa invete din greseli si sa mearga inainte.

Insa totul are o limita, astfel incat nativa poate sa faca eforturi din cand in cand, pentru a deveni mai autoritara, chiar daca i repugna asemenea idee. Alaturi de ea, ei invata sa nu ia totul asa in serios, sa se bucure de viata, sa se relaxeze si mai ales sa-si dezvolte inteligenta si simtul umorului. Cu cat mama este mai tanara, cu atat legatura intre ea si copii se apropie mai mult de o relatie frateasca, in care fiecare se bucura de compania celuilalt fara a resimti mari diferente. Intimitatea dintre ei creste si prin urmare se sudeaza o legatura puternica, care poate dura multa vreme.

• Tatal Gemeni

Este cel mai bun camarad de joaca. Nativii Gemeni raman toata viata cu unele caracteristici de copil, care reies prin predispozitia lor spre distractie, umor si naivitate. Pentru copii, sunt perfecti atata timp cat este vorba sa-si petreaca cu ei timpul liber, sa-i scoata la plimbari indelungi, sa-i duca la teatru (de papusi si apoi cel pentru adulti), film, opera, festivaluri, expozitii, parcuri, sa-i invete sa inoate sau sa mearga pe bicicleta. Are o rabdare fantastica de a participa la jocurile lor, de a construi odata cu ei, cu aceleasi piese, de a le spune povesti, captivandu-i complet, caci se pricepe sa interpreteze pe mai multe roluri si are o imaginatie foarte dezvoltata. Este capabil sa faca pe loc o poveste, numai dupa ce i s-a dat titlul dorit de copii.

Acestia se distreaza foarte bine in compania lui si-l asculta istorisind despre tot felul de lucruri fascinante, precum oceane, insule, stele, razboaie, indieni, civilizatii disparute. Fiind un intelectual prin excelenta si interesant de tot ce misca, poseda cunostinte din domenii foarte diferite, chiar daca majoritatea de suprafata, daca nu cumva lucreaza in domeniu, unde este extrem de iscusit. Nimeni mai mult ca el nu-l va face pe un copil sa creada in Mos Craciun, zane si capcauni, pentru ca traieste la fel de intens ca si ei in lumea copilariei.

Defectul lui consta in faptul ca din punct de vedere al problemelor de ordin practic, nu se descurca la fel de bine. Isi pierde rabdarea cu un bebelus, pansetele prelungite ii consuma energia si nu este facut sa reziste mult timp intr-un  astfel de stres. Nu e genul de tatic pe care sa-l pui sa mearga la sedintele cu parintii si nu se implica in viata sentimentala sau problemele profesionale ale copiilor.

Parintii Rac

• Mama Rac

Pentru nativa, nimic nu conteaza mai mult decat familia. Daca este nevoie, este pregatita sa renunta la cariera pentru a se dedica complet familiei, cel putin pana cand cresc copiii. Nativilor Raci li se potriveste rolul de parinti, deoarece amandoi isi doresc foarte mult copii si sunt gata sa faca totul pentru a-i face fericiti. Femeia Rac este sensibila, atenta si foarte dragastoasa cu copiii ei. Se bucura de venirea lor pe lume inca de cand afla ca este insarcinata si in general nu-si prea poate imaginea implinirea intr-un camin in lipsa lor. Ii invata sa fie integri, corecti, cinstiti.

Stie sa se puna in locul lor si sa le inteleaga reactiile, dand dovada de empatie si incercand pe cat posibil sa le aline orice suferinta. Nu este doar o fiinta bazata pe afect, ci si pe inteligenta. Le dezvolta si copiilor modul de gandire, ii insoteste pe parcursul tuturor progreselor pe care le fac, veghiind indeaproape. In plus, lumea ei de vis, imaginativa, plina de farmec, lumea ei interioara de o frumusete netarmuita le-o deschide si lor, mai ales la varsta copilariei, facandu-i sa iubeasca mai degraba povestile vechi, decat jocurile pe calculator. Sa nu uitam ca Racii sunt spirite traditionaliste, care adopta mai degraba vechile valori si pe care le cultiva in familie. Ii invata sa se joace frumos, departe de violenta, de acele desene animate pe care le vede ca fiind nepotrivite, din care copiii ei nu invata nimic instructiv, departe de orice fel de lucruri care ar putea sa le dauneze intr-un fel sau altul.

Cu toate acestea, odata ce copilul creste, in adolescenta sau chiar si dupa, aceasta atentie sporita a mamei poate ajunge sa devina sufocanta. In clipa in care vrea sa devina independent, se intampla sa se loveasca de incercarea mamei de a nu-si pierde obiectul dragostei si atentiei sale, iar de aici se nasc discutii mai mult sau mai putin dureroase. Cu putina receptivitate din partea ei, aceste lucruri pot fi evitate.

• Tatal Rac

La fel ca femeia Rac, nativul se bucura foarte mult de venirea pe lume a copiilor, pe care si-i doreste din toata inima. Inca din primele zile de viata se ocupa de ei cat poate de mult, invata sa schimbe scutece, se trezeste in toiul noptii si are grija de bebelus, participand la fel de mult ca sotia la cresterea acestora. Le face copiilor toate poftele, le organizeaza petreceri, se intereseaza indeaproape de rezultatele la scoala, ii asculta cand au probleme. Toate aceste calitati ii face foarte apreciati in ochii femeilor, mai ales ca nu se dau in laturi de la curatenie sau gatit.

Copiii se pot baza pe tatal Rac in orice moment, atat pentru grijile de zi cu zi, cat si pentru momentele de relaxare, in care le citeste povesti sau iese cu ei la plimbare. Problema, ca si la nativa Rac, apare in momentul in care copiii isi cer dreptul sa fie independenti. Racul este un barbat care pune mare pret pe familie si nu agreeaza ideea de a-si vedea copilul ca pleaca de acasa, cu atat mai putin cu cat poate fi vorba de distante mari.

Familia pentru el trebuie sa fie unita si membrii acesteia sa locuiasca in apropiere, pentru a pastra permanent legatura. Trebuie sa invete sa le acorde libertatea de a-si alege singuri drumul, chiar daca uneori asta inseamna sa aiba parte si de experiente mai putin placute. Nevoia lui de a-i proteja de orice fel de eveniment negativ poate provoca unele discutii si chiar suferinte, pentru ca se implica cu adevarat in viata sotiei si a copiilor.

 Parintii Leu

• Mama Leu

Mamele nascute sub semnul Leului sunt obisnuite sa se descurce singure, acceptand doar sprijinul partenerului de viata, la care oricum se asteapta. Nu le vei intalni in cercurile de mamici care s-au imprietenit si isi povestesc intamplarile cu copiii si in niciun caz nu vor vorbi despre propria familie cu niste straini. Mama Leoaica este capabila de numeroase initiative, iar rolul maternitatii este pentru ea doar o provocare, nu un capat de lume.

Nu se sperie cand incepe sa se pregateasca pentru nasterea unui copil, nu se plange sau, daca o face, are mare grija in fata carei persoane. Problemele le abordeaza direct, grabindu-se sa ajunga la un rezultat cat mai curand. Nu este genul care sa suporte durerile fizice foarte mari, cunoaste metodele prin care isi poate usura situatia si este deschisa la noi proceduri sau tehnologii. Copiii ei se vad nevoiti sa o asculte pentru ca nu are obiceiul sa tolereze actiunile independente si considera ca cei mici trebuie sa i se supuna.

Isi doreste pentru acestia tot ce este mai bun, insa merge pe principiul ca nu este sanatos sa-i dai prea multe copilului, nepermitandu-i sa evolueze de unul singur. Are nevoie de momentele ei de singuratate, in care se ingrijeste de aspectul ei exterior si se relaxeaza si va gasi mereu o solutie pentru a dispune de acest timp. De aceea, sacrificiul parintilor dus la extrem pentru ea este de neinteles.

• Tatal Leu

Tatal Leu este barbatul dedicat familiei complet, dornic sa-i ofere acesteia tot ce are mai bun de daruit. Este un parinte sincer, mandru, serios si sever, care stie sa se impuna de fiecare data in fata copiilor, astfel incat acestia nu vor indrazni sa-i iasa din cuvant. Pentru ca este adesea un model in domeniul profesional in care activeaza si ajunge pe pozitii de lider, devine un exemplu pentru cei mici, pe care-i incurajeaza sa evolueze si sa se zbata singuri spre a ajunge acolo unde isi doresc.

Tatii nascuti in semnul Leului pot insa sa exagereze uneori cu nevoia de a-si proteja copiii, iar in acest caz este posibil sa apara probleme mai tarziu. Un tata Leu va descoase pe toate partile partenerii fiicei sale, pe care ar tine-o mai degraba inchisa in turn decat sa o lase la intalnire. Pe de alta parte, desi arata o foarte mare grija fata de copii, tatal Leu va cere intotdeauna atentie din partea sotiei, deoarece nu vrea sa se simta mai putin important in familie. Tatal Leu are nevoie sa simta ca el detine carma atat in viata personala, cat si in cea profesionala, iar atat copiii, cat si sotia, trebuie sa-i faca pe plac.

Daca acestia reusesc sa se comporte potrivit cerintelor lui, se vor bucura de o mare generozitate din partea capului familiei. Barbatul Leu stie sa faca cadouri si nu se uita la bani cand este vorba despre cele mai importante persoane din viata lui.

Parintii Fecioara

• Mama Fecioara

Mama nascuta sub semnul Fecioarei este genul de fiinta care se pregateste migalos pentru aducerea pe lume a copiilor. Nimic nu este lasat la voia intamplarii, de la prescriptiile medicale primite de la doctor la regulile in societate privind alaptatul in public. Nu ca ar face asa ceva vreodata de fata cu alti oameni! Este de laudat atentia ei deosebita fata de detalii si limitarea oricaror riscuri cu privire la copil. Are un simt al datoriei extrem de dezvoltat.

Pe de alta parte, nu este o mama care sa-si pupaceasca odorul din minut in minut, nici care sa se joace cu acesta adoptand limbajul copiilor, deoarece nu considera ca se cuvine sa te “prostesti” asa. Mama Fecioara are grija sa-si educe copilul din primele luni de viata astfel incat sa rezulte o fiinta de care poate fi cu adevarat mandra si cu care se poate lauda in societate.

Nativa se simte in largul ei numai daca isi creste copilul conform unor reguli si unui program care ii asigura stabilitate si o preocupare permanenta. In general, mamele Fecioara nu sunt genul de mamici care sa-si manifeste afectiunea fata de copil intr-un mod expansiv, asa cum fac alte femei, insa aceasta este o caracteristica a Fecioarei pentru orice fel de relatii afective, nu doar cea cu proprii copii.

• Tatal Fecioara

Tatal Fecioara nu este foarte incantat de necesitatea asumarii acestui rol, daca copilul vine pe lume altfel decat planificat. Este obisnuit sa duca o viata ordonata, linistita, in care fiecare lucru a fost bine gandit. Insa isi iubeste cu adevarat copiii si se implica sincer in educatia acestora. Este constient de nevoile celui mic si actioneaza potrivit manierei sale perfectioniste, incercand sa ofere tot ce are el mai bun.

Este un tata corect, care va sti sa priveasca intotdeauna ambele aspecte ale problemei atunci cand copilul sau face greseli. Mai mult decat atat, tatal Fecioara are talent de pedagog, ceea ce-l ajuta sa joace un rol de educator in fata copilului, rol pe care-l indeplineste intr-un mod desavarsit. Inteligenta, calmul si diplomatia lui sunt atuurui majore in fata unui copil care poate gasi cu usurinta un exemplu in el.

Tatal Fecioara iubeste viata stabila, astfel incat ii va oferi copilului un camin linistit si un sentiment de siguranta, departe de tensiuni si de gesturi extravagante. In clipa in care copiii sunt suficient de mari pentru a se descurca singuri, nativul Fecioara este multumit ca poate in sfarsit sa se odihneasca si sa se bucure totodata de fiinta in care a investit atata efort si daruire.

Parintii Balanta

• Mama Balanta

Femeia Balanta isi gaseste implinirea in viata de cuplu si in casnicie. Viata nu are niciun sens daca nu reuseste sa aiba alaturi de ea un barbat iubitor, care sa-i impartaseasca gustul pentru lucruri frumoase. Prin urmare, aparitia copiilor este absolut fireasca, atunci cand considera ca a sosit momentul. Balanta este una dintre cele mai intelegatoare mame, mereu gata sa ierte atunci cand odrasla face boroboate, mereu impaciuitoare si cu bratele deschise.

Nativele Balante au oroare de certuri si discutii in contradictoriu, astfel incat fac tot posibilul pentru a le evita. Pe de alta parte, se poate sa greseasca cand nu reusesc sa spuna un “nu” hotarat copilului. Un alt aspect care poate fi exploatat de copil consta in indecizia mamei, atunci cand trebuie sa ia o hotarare. Uneori, mama Balanta pare mai preocupata sa se adapteze la orice conditii, fie ele si rele, decat sa puna piciorul in prag si sa judece ferm. Ea insa prefera sa analizeze bine situatia, sa vada plusurile si minusurile si nu se grabeste niciodata sa-i judece pe cei din jur, inclusiv pe copii.

Pentru ea important este sa inteleaga bine ce se intampla cu adevarat, nu sa puna la zid pe cineva. Parintii mai autoritari ar putea sa vada in aceasta atitudine o incapatanare de a nu lua masurile drastice care se impun. Pentru ea este un act firesc, care demonstreaza luciditate si inteligenta.

• Tatal Balanta

Tatal nascut sub zodia Balantei este dedicat total familiei sale. Isi doreste copii si se bucura sincer de venirea lor pe lume, deoarece acestia reprezinta intregirea relatiei de iubire. Tatal Balanta isi creste copiii cum nu se poate mai bine, invatandu-i bunele maniere, pe care si el le stapaneste perfect.

Copiii unui tata Balanta sunt politicosi, manierati, au un bun gust nativ sau invatat, deoarece exista langa ei permanent exemplul capului familiei. Aceste calitati sunt rapid remarcate de anturajul familiei, iar copiii nativului Balanta pot deveni adevarate exemple pentru alte progenituri. Pe de alta parte, tatal Balanta tine la linistea familiala ca la ochii din cap, astfel incat refuza in mod constat sa se ocupe de aspectele mai putin placute ale educatiei. Nu-si contrariaza copiii, iar acestia intuiesc din frageda pruncie ca pot sa faca ce poftesc.

Cand trebuie luata o decizie drastica, cand este nevoie de severitate sau de un gest care va nemultumi copiii si-i va face sa sufere, tatal Balanta prefera sa lase acest lucru in sarcina sotiei. Pe un tata Balanta il vei recunoaste jucandu-se in biroul sau alaturi de cei mici, imbracat elegant si cu un zambet infinit pe chip, semn ca savureaza fiecare clipa de armonie in caminul sau.  

Parintii Scorpion

• Mama Scorpion

Mai degraba iubita decat mama, femeia Scorpion se ocupa cu mult interes de cresterea copiilor, insa fara a renunta la implinirea ei prin dragoste si sex. Are nevoie sa se stie cea mai iubita, sa se bucure prima de increderea membrilor familiei si mai ales a barbatului iubit si a copiilor lor.

Mama nascuta sub semnul Scorpionului devine confidenta si prietena copiilor sai, pe care-i asculta indiferent de greselile pe care le fac si pe care-i sustine si ii incurajeaza sa se dezvolte armonios. Pe de alta parte, se considera tradata daca aceasta incredere nu-i mai este aratata odata cu trecerea anilor si daca alte persoane devin mai apropiate fata de copiii ei decat ea insasi. Poate fi posesiva, cicalitoare si sufocanta. De aceea, risca sa le rapeasca copiilor autonomia si independenta de care au nevoie, precum si clipele de intimitate care devin necesare odata cu varsta.

Oricum ar fi, relatia sa cu copiii este una profunda si sincera. Mama Scorpion este o persoana care actioneaza potrivit unei ordini mentale pe care si-o creeaza despre lume si lucruri, iar aceasta ordine include principii stabile, la care nu renunta.

• Tatal Scorpion

Tatal Scorpion isi iubeste mult copii si are foarte mare grija sa-i protejeze de tot ceea ce le-ar putea face rau. Afectuos, protector si atent cu odraslele sale, nativul Scorpion este in acelasi timp un om de temut. Copiii nu indraznesc sa-i iasa din cuvant, deoarece se simt intimidati in fata lui. Scorpionul devine intransigent in situatiile tensionate si alege ca metoda de educatie o disciplina stricta.

Este genul de om care obisnuieste sa comande in casa, iar lucrurile se intampla intotdeauna dupa bunul lui plac. Pe de alta parte, Tatal Scorpion poate fi si generos, afectuos si intelegator. Are o relatie stransa cu copiii lui, iar legatura profunda care ia nastere dureaza intreaga viata. Progeniturile gasesc mereu in el o voce inteleapta, gata sa le ofere adevarata fata a lucrurilor, deoarece personalitatea barbatului Scorpion il face sa aleaga sinceritatea in relatiile cu cele mai dragi fiinte din viata lui.

Nu este un om prefacut, nici un tata care sa fuga de responsabilitati sau de situatii mai neplacute. Din cauza severitatii sale, insa, este posibil sa nu afle intotdeauna pataniile copiilor, care fac tot posibilul sa tina secret greselile facute, de teama reactiei acestuia.


Parintii Sagetator

• Mama Sagetator

Mama Sagetator poseda o imaginatie deosebita si poate fi un minunat povestitor pentru cei mici, carora le trezeste in ochii mintii lumi nebanuite, pline de farmec si de fantezie. Isi iubeste foarte mult copiii si isi dedica toata energia in ingrijirea acestora. Nativa respecta intotdeauna nevoia copiilor de a-si manifesta propria personalitate si le acorda independenta de care au nevoie, atunci cand acestia cresc.

Cand acestia vor sa plece de acasa, ea nu le pune piedici, dimpotriva. Este constienta ca numai pe cont propriu acestia vor putea sa profite de oportunitatile oferite de viata, indiferent ca acest lucru presupune o plecare intr-un loc indepartat. Are un talent extraordinar de a vorbi cu copiii ei, situandu-se cumva pe aceeasi lungime de unda cu acestia si stabilind o comunicare reciproca si eficienta.

Mama Sagetator are o energie debordanta, pe care si-o consuma ocupandu-se de copii, fara insa a pierde din vedere ceea ce se intampla in exterior. Nu pierde niciodata contactul cu restul lumii. In situatiile conflictuale, Sagetatoarea incurajeaza spiritul conciliant si este prima dispusa sa faca compromisuri pentru ca linistea si bunaintelegere sa domneasca din nou in sanul familiei.

• Tatal Sagetator

Tatal Sagetator isi incurajeaza copiii sa se dezvolte armonios atat la nivel fizic, cat si intelectual. Sagetatorul este avid de experiente noi, insetat de cunoastere, pe care o cauta in orice loc din lumea asta. Este tatal care ofera progeniturilor sale o copilarie plina de calatorii si experiente minunate, descoperindu-le o fata a lumii la care altii poate au acces abia in anii maturitatii. De aceea, modalitatea de educare a copiilor este una placuta, micutii invatand lucruri noi in joaca, fara sa o ia ca pe o constrangere.

Copiii Sagetatorului merg din frageda pruncie in vacanta cu parintii, jucandu-se cu tatal lor care este un spirit dinamic, o persoana vesela si ludica, predispusa distractiei si amuzamentului. Pe langa excursii, tatal Sagetator isi incurajeaza copiii sa iubeasca cartile, deoarece pe pentru el insusi cartile reprezinta o modalitate de a patrunde in alt univers. In plus, Sagetatorii sunt persoane sportive, care agreeaza sa faca miscare in aer liber si, prin urmare, copiii acestora vor avea in tatii lor un exemplu bun de urmat.

Pe de alta parte, tatal Sagetator are nevoie intotdeauna de un timp numai al lui, pe care-l investeste in propriile planuri si activitati. Acestea il ajuta sa pastreze un echilibru intre responsabilitatile familiale si nevoile sale individuale.


Parintii Capricorn

• Mama Capricorn

Mama Capricorn arareori isi manifesta afectiunea, nu pentru ca aceasta i-ar lipsi, insa pentru ca asa considera corect. Este o fiinta delicata, plina de iubire pentru copiii sai, care inseamna totul pentru ea. Alege totusi sa se poarte sever, inoculandu-le toate calitatile de care au nevoie pentru a deveni niste oameni respectabili. De aceea, setul ei de reguli poate parea foarte strict, dar masurile pe care le ia sunt in favoarea micutilor, care invata sa respecte adevaratele valori si sa nu cada in excese de niciun fel.

De altfel, femeia Capricorn are oroare de excese si actiuni extravagante. Bunul simt, calmul, echilibrul, obiectivitatea sunt calitatile pe care le poate transmite cu succes si copiilor sai. Mama Capricorn isi ia foarte in serios rolul matern, care pentru ea este esential pe plan existential. Obisnuieste sa gandeasca lucid lucrurile si sa actioneze intr-un mod metodic. Are propriile idei si principii, de la care nu se abate si este extrem de greu de convins sa faca lucrurile altfel decat le vede ea.

Isi doreste sa-i invete pe acestia cele mai inalte valori morale si spirituale si sa le ofere cele mai bune lucruri in plan material. Pentru a realiza acest lucru, este capabila de orice sacrificiu. Uneori, trebuie sa invete sa se relaxeze, sa rada si chiar sa se prosteasca putin, alaturi de micuti, pentru a le arata acestora si latura ei sensibila, care de obicei sta ascunsa.

• Tatal Capricorn

Tatal Capricorn isi intemeiaza o familie numai atunci cand este sigur ca a descoperit femeia potrivita, alaturi de care sa construiasca un camin. Capricornul isi asuma responsabilitatile familiale in mod deplin. Este concentrat pe obtinerea unui grad cat mai mare de siguranta pentru familia sa, atat siguranta afectiva, cat si materiala. Daca serviciul il tine departe de casa, suporta greu despartirea, dar este gata pentru orice efort sau sacrificiu.

Pentru el, statutul social si contul in banca sunt deosebit de importante. Desi isi iubeste sincer familia, nu obisnuieste sa-si manifeste sentimentele intr-un mod deschis, iar uneori cei dragi pot suferi din cauza lipsei gesturilor afective. Investeste in copii atat cat poate, incercand sa-i educe foarte bine, trimitandu-i la cele mai bune scoli si invatandu-i care sunt regulile sociale si convenientele de care trebuie sa tina cont in viata.

Pune mare pret pe disciplina, insa relatia sa cu progeniturile poate deveni destul de rece de-a lungul anilor, daca uita sa se mai si distreze alaturi de cei mici. Este nevoie de unele eforturi din partea lui pentru a nu mai privi lucrurile atat de serios si a se bucura de viata si de momentele relaxante petrecute in familie, lasand deoparte responsabilitatile macar pentru o vreme.

Parintii Varsator

• Mama Varsator

Mama Varsator castiga increderea copiilor sai prin spiritul sau deschis, prin simtul umorului si experienta sa de viata, pe care o impartaseste acestora ori de cate ori au nevoie. Varsatoarea devine cel mai adesea o prietena a copiilor, ascultandu-le povestile, bucuriile si problemele si incercand sa-i ajute de fiecare data. Nu este neaparat cea mai intima confidenta, insa devine un stalp pentru ei, deoarece da dovada de putere si intelepciune.

Partea mai putin placuta consta in faptul ca, desi este o foarte buna ascultatoare, ea are deja propriu sistem de principii si de idei, la care nu renunta orice s-ar intampla. Are obiceiul sa-si ascunda propriile probleme in fata lor, pentru ca nu vrea sa-i incarce cu lucruri pe care considera ca trebuie sa le rezolve singura. De aceea risca sa se simta uneori singura, mai ales ca nu primeste mereu pe cat de mult ofera. Este o mama care stie cum sa faca o surpriza frumoasa copiilor, o gazda perfecta pentru prietenii lor veniti in vizita si o sursa inepuizabila de intelepciune si dragoste.

Are o inteligenta nativa si o intuitie care o ajuta sa priceapa ce se intampla cu copiii sai, chiar si atunci cand acestia nu-i spun nimic. Pentru ca este o fiinta dinamica, resimte acum nevoia de libertate si, daca ajunge la epuizare, poate sa reactioneze agresiv in fata familiei, daca aceasta nu o sprijina cand are nevoie de putin timp pentru ea insasi. Energia sa vitala este adesea pusa in serviciul unor actiuni constructive, insa o poate folosi si in scopuri negative, atunci cand este foarte suparata.

• Tatal Varsator

Pentru tatal Varsator, evolutia individului este o necesitate primara, in existenta umana. Este profund preocupat de progres, in toate formele sale si isi educa si copiii in aceasta directie. De aceea, inca din primii ani de viata copiii Varsatorului pot sa fie obisnuiti cu tehnologia de ultima ora si cu un mod de viata modern, rupt de constrangerile trecutului.

Pe de alta parte, barbatul Varsator tinde sa fie absorbit de propriile proiecte, astfel incat familia ii reproseaza uneori lipsa unei atentii constante. Nu este genul de om care sa-si manifeste vadit afectiunea pentru copii, desi ea exista intotdeauna. Pare sa traiasca cumva in lumea lui, departe de problemele si preocuparile de baza ale familiei. Daca insa interesele copiilor coincid cu ale sale, atunci vom vedea un tata Varsator invatandu-si copilul sa foloseasca ultimul sistem de exploatare pe un calculator nou, cu o multime de programe instalate, pe care le si utilizeaza, din pura curiozitate.

Din cand in cand, isi asuma responsabilitatile necesare, insa atata timp cat nu simte ca i se lezeaza cumva independenta.  Comunicarea cu copiii poate fi deficitara, desi este un om sociabil, care incurajeaza intotdeauna discutiile. Daca este criticat, reactioneaza dur, pentru ca nu-i place sa i se faca reprosuri de niciun fel.

Parintii Pesti

• Mama Pesti


Mama nascuta in zodia Pestilor este o fiinta cu o mare putere intuitiva. Adesea, reuseste sa priveasca dincolo de aparenta lucrurilor. Poseda o mare sensibilitate si generozitate, calitati de care copiii ei se bucura din plin. Isi doreste foarte mult sa mentina linistea si armonia in familie si face tot posibilul pentru acest lucru, chiar daca inseamna sa-si dea ultimul banut din buzunar.

Problemele copiilor o consuma mult, astfel incat cauta solutii pentru a le elimina rapid. Ii displace total sa fie nevoita sa le refuze ceva copiilor si sa le pricinuiasca vreo suparare. Evita discutiile aprinse, actiunile extremiste si face tot posibilul pentru ca distanta dintre generatii sa nu se faca simtita intre ea si copii. Uneori, aceasta situatie o face sa nu puna piciorul in prag atunci cand este necesar. Obisnuieste sa se inchida in ea, deoarece considera ca este sub demnitatea ei sa reactioneze drastic.

Trebuie sa invete sa-si asume un rol de conducator in fata copiilor, chiar daca nu-i place, disciplinandu-i si aratandu-le partea negativa a vietii. Primii ani de viata ai copiilor sunt plini de gingasie, mama Pesti ocupandu-se de cei mici rasfatandu-i, alinandu-i si hranindu-i cat poate ea de bine.


• Tatal Pesti


Tatal Pesti este un om sensibil, pentru care relatia afectiva cu copiii sai este mai importanta decat rolul de conducator, care implica actiuni rationale, uneori drastice. Actioneaza potrivit emotiilor sale, lucru care il face un bun povestitor in perioada in care copiii vor cere sa li se citeasca basme. Universul pe care il tese in fata ochilor celor mici este plin de fantezie si de frumusete, asa cum numai un copil ar putea sa le perceapa.

Daca are preocupari de ordin artistic, tatal Pesti isi initiaza copiii in lumea cultural-artistica, recitandu-le poezii sau ducandu-i la teatru. In schimb, deciziile obiective pe care trebuie sa le ia ii par dificile, deoarece nu-i sta in fire sa comande, cu atat mai putin sa-si intimideze copiii stabilind o disciplina stricta in familie. Daca acestia se intampla sa aiba o structura interioara mai rationala, exista toate sansele sa profite de slabiciunile lui, manevrandu-l dupa bunul lor plac.  In acest caz, se creeaza o prapastie intre natura tatalui si cea a copiilor, pe care primul nu va putea niciodata sa o accepte sau sa o inteleaga cu adevarat.

In schimb, tatal ajunge sa se planga de nerecunostinta copiilor, pentru ca el face totul pentru acestia si se asteapta la un anumit rezultat, care nu mai vine. Sau vine intr-o forma nedorita. Reprosurile de acest tip nu-si gasesc insa ecoul in copii, daca au fost prea rasfatati si daca exista o mare diferenta de structura interioara intre ei si tata.

Daca vrei sa stii mai multe despre zodia ta, mergi pe horoscop.acasa.ro si alege zodia care te intereseaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele