Astrologie

#zodiac #astrologie #horoscop #personalitate #ascendent #zodiii #semn zodiacal #regasire

5 motive pentru care nu te regasesti in zodia ta

Inevitabil, oamenii discuta despre astrologie si incearca sa se cunoasca reciproc in functie de reperele standard din horoscop, chiar daca pretind ca o fac doar din amuzament. De cate ori nu ai auzit pe cineva spunand ca s-a nascut in zodia "x", dar nu este un Berbec, Taur, Sagetator etc tipic? Acest lucru este perfect explicabil, avand in vedere ca personalitatea ne este influentata de o sumedenie de factori, de la educatie si cultura, pana la experientele traite si anturajul in care evoluam.

De altfel, este intampla foarte rar ca cineva sa se regaseasca 100% in descrierea clasica a semnului sau zodiacal. Cateva motive pentru care se intampla acest lucru, afli mai jos!


1. Zodia ta este opusa tipului tau de temperament

O buna parte din zodii prezinta trasaturi care trimit catre zona firilor foarte sociabile si expansive. De pilda, Leii au tendinta sa se simta excelent in grupuri numeroase, iar Gemenii sunt cunoscuti pentru logoreea lor nativa. Daca te-ai nascut cu un temperament introvert si esti in una dintre cele doua zodii, cu siguranta ca nu vezi nicio legatura intre felul tau de a fi si caracteristicile zodiei care te reprezinta.

De asemenea, daca esti o persoana extravertita si vesela, nu te regasesti deloc in descrierea tipica a Scorpionului secretos sau a Racului taciturn. Chiar si asa, incearca sa privesti lucrurile in profunzime si vei vedea ca ai mai multe aspecte de analizat, in afara de cele care tin strict de temperament.


2. Te influenteaza puternic un alt element astral: ascendentul sau Luna

Tainele astrologice sunt mult mai complexe decat pura identificare cu o zodie. Pentru a-ti face cu adevarat o idee despre modul in care te influenteaza astrele, ai nevoie de o astrograma personalizata, care sa iti arate locatia planetelor, ascendentul etc. In astrologie, ascendentul reprezinta modul in care ne prezentam noi lumii exterioare si, pana la un punct, imaginea pe care o percepem despre noi insine.

Pozitia lunii in astrograma este si ea foarte importanta, unii astrologi considerand ca are un impact la fel de mare asupra noastra, precum Soarele. Doar coreland toate aceste date, iti poti face o idee pertinenta despre identitatea ta.


3. Te-ai nascut intre doua zodii

Daca te-ai nascut intre zodii sau la cateva zile inainte sau dupa schimbarea semnului zodiacal, inseamna ca te influenteaza foarte mult zodia ta adiacenta. In acest caz, este posibil sa fii o combinatie perfecta si inedita de trasaturi specifice din ambele zodii.


4. Iti etichetezi simplist semnul zodiacal

Oamenii au tendinta sa dezvolte o viziune simplista asupra horoscopului, reducand caracteristicile fiecarei zodii la etichete generaliste precum "afemeiat", "introvertit", "depresiv" etc. Chiar daca este mai usor sa intelegem astrologia printr-o simpla lista de adjective, descifrarea influentelor astrale este mult mai complexa si adanca, la fel ca fiecare zodie in parte.

Astrologia isi ofera o idee generala despre trasaturile de personalitate tipice zodiei tale, insa cum se manifesta aceste caracteristici depinde strict de fiecare persoana in parte. De pilda, agresivitatea Scorpionilor se poate observa la unii nativi in violenta fizica si verbala, pe cand in cazul altora sa se reflecte in determinarea si ambitia lor profesionala.

La fel, sensibilitatea unor Raci tipici se poate traduce prin stari frecvente de tristete, apatitie si depresie, pe cand in cazul altora, prin dorinta de a-i ajuta pe ceilalti si de a empatiza.


5. Te afli in alt punct al evolutiei tale personale

Cand citesti diferite judecati de valoare despre zodia ta, poti observa adesea liste de lucruri negative si pozitive asociate cu trasaturile semnului tau astral. Acest lucru este perfect explicabil, pentru ca fiecare dintre noi poseda calitati si defecte. De-a lungul vietii, ne straduim sa dezvoltam trasaturile pozitive si sa ne debarasam de cele mai putin onorante.

Cand nu te identifici cu anumite caracteristici generale prezentate pentru zodia ta, probabil ca acele defecte sau calitati nu se potrivesc personalitatii tale dintr-un anumit moment al vietii. De pilda, poti fi un Varsator care a luptat mult sa isi inhibe impulsivitatea nativa sau un Taur care a invatat sa se elibereze de resentimente.

Horoscopul nu iti dicteaza valorile personale, parerile, viziunea despre lume sau gradul de cultura si educatie. El este doar un reper, de la care te poti abate daca nu iti doresti sa te identifici cu el sau pe care il poti dezvolta, daca iti doresti acest lucru!

Sursa foto: piquenewsmagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului