Astrologie

#horoscop #zodii #mancare zodii #comportament alimentar zodii # pofte zodii #horoscop alimentar

Comportamentul alimentar in functie de zodie

Comportamentul alimentar al oamenilor poate avea cateva trasaturi specifice in functie de zodie. Influentele astrelor ne pot predispune unui stil de viata anume, format pe baza slabiciunilor fizice care ne caracterizeaza. Iata care sunt cele mai gurmande semne ale zodiacului.

Berbec

Expansivii berbeci au nevoie de un regim alimentar corect, format din alimente bogate in vitamine si proteine, care sa le sustina necesitatea mare de energie. Firi active si nelinistite, consuma de regula multe calorii, preluate din mese copioase si consistente.

Taur

Taurii sunt gurmanzi innascuti, avizi de a consuma cele mai grele feluri de mancare si cele mai dulci deserturi. In plus, predispozitia spre sedentarism este accentuata in cazul lor, de aceea risca sa devina supraponderali inca de la varste fragede.

Gemeni

Gandurile de nestavilit ale gemenilor nu prea tin acesti nativi in preajma mancarurilor. Gemenii obisnuiesc sa manance pe fuga, cantitati mici, de aceea greutatea corporala este rareori o problema pentru acestia. Neglijenta fata de alimentatie este o sursa frecventa a problemelor de sanatate in cazul acestor nativi.

Rac

Racii sunt mai rotunjori din nastere si se confrunta cu o tendinta de ingrasare pe tot parcursul vietii, de aceea li se recomanda sa slabeasca din timp. Sunt consumatori entuziasti de preparate copioase, dulciuri si gustari nesanatoase, motiv pentru care ar trebui sa se axeze mai mult pe un meniu format din legume si fructe proaspete.

Leu

Leii au un comportament alimentar haotic, dus de la o extrema la cealalta. O perioada mananca de toate si fara cumpat, acumuland kilograme in plus cu duiumul, apoi trec la diete drastice, punandu-si sanatatea in pericol. Daca nu fac sport, leii risca sa aiba probleme cardiovasculare pe fondul nutritiei dezechilibrate.

Fecioara

Fecioarele sunt si ele gurmande innascute, pofticioase si mari iubitoare de alimente gustoase. Din fericire, acesti nativi isi cultiva de-a lungul vietii autocontrolul si se abtin de la excese, deoarece perfectionismul tipic ii impiedica sa isi accepte o imagine robusta despre sine. Telina, morcovii si merele sunt alimentele care nu trebuie sa lipseasca din meniul fecioarelor.

Balanta

Balantele isi pierd cu usurinta echilibrul in viata, inclusiv la capitolul nutritional. Iubesc felurile de mancare sofisticate si carnea, desi au nevoie de multe fructe, legume si apa, pentru a elimina depozitele apoase retinute excesiv de organismul lor.

Scorpion

Sanatatea in general buna a Scorpionilor se sustine cu un regim alimentar bogat in proteine, cu foarte multe fructe si cu vitamina C. Acesti nativi adora preparatele complicate si sofisticate, abtinandu-se cu greu de la ele atunci cand trebuie sa tina o dieta. Din fericire, constitutia lor naturala este supla, motiv pentru care rareori sunt nevoiti sa urmeze un regim alimentar.

Sagetator

Sagetatorii obisnuiesc sa exagereze cu mancarea, insa se feresc de obezitate prin stilul lor activ de viata. Adora preparatele exotice si picante, consumate in compania prietenilor. Le plac mesele bogate in societate si bauturile alcoolice, deopotriva.

Capricorn

Nativii din capricorn au un bun control al apetitului in prima parte a vietii, mancand selectiv doar alimente pe care le considera in regula din toate punctele de vedere. Spre maturitate, incep sa isi inece amarul in mancare, ceea ce ii predispune obezitatii.

Varsator

Varsatorii mananca des si putin, "ciugulind" ca niste pasarele alimente in cantitati mici. Agili si nervosi, acesti nativi rareori zabovesc la mese cu mai multe feluri de mancare. Preparatele consistente ii ingrasa rapid, de aceea este recomandat sa le evite pe cat posibil. Cand constata ca se impune o dieta, varsatorii iau masuri imediat, inainte sa aiba probleme reale cu greutatea.

Pesti

Nativii din zodia Pesti au tendinta sa manance copios, mai ales atunci cand sunt stresati, nervosi sau tristi. Confundarea alimentarii cu alinarea suferintelor sufletesti este cauza cea mai frecventa a supraponderalitatii nativilor acestei zodii. Prin urmare, li se recomanda multa precautie in tipul mancarurilor pe care le consuma, preferabil bogate in fier, proteine si vitamine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare