Horoscop chinezesc

#pesti #varsator #capricorn #sagetator #scorpion #balanta #feciora #leu #rac #gemeni #taur #berbec #zodii de apa #zodii de pamant #zodii de foc #zodii de aer #foc #pamant #apa #aer

Cum arata zodia ta in functie de cele 4 elemente

Cele patru elemente (Aer, Apa, Foc, Pamant) sunt cunoscute ca surse ale vietii, din cele mai vechi civilizatii, inca inainte de a fi existat o cultura scrisa. Acestea au stat si la baza cercului complet al astrogramei. Cele 12 semne ale zodiacului european sunt impartite in grupuri de cate trei (sau trigoane). Fiecare grup de cate 3 semne apartine unuia dintre elemente: Aer, Apa, Foc, Pamant.

Una dintre teoriile despre originea asocierii intre elementele primordiale si astrologie este legata de Ptolemeu. Se crede ca acesta a desemnat cate unui element cate 3 semne zodiacale. Astfel, energiile astrale si, implicit, energiile vietii erau in balanta, in astrograma generala. In plus, in Grecia Antica fiecare element simboliza o latura umana esentiala: trupul tine de pamant (ca si in multe religii, fiind doar “lut”), emotiile (emotionalul) sunt fluide precum apa, gandirea (mentalul) este precum aerul, iar activitatea seamana cu energia focului primordial. Astfel s-au nascut cele 4 grupe, sau (cele 4 Triplicitati ale Elementelor): zodii de Aer, zodii de Apa, zodii de Foc si zodii de Pamant.

Fiecare element primordial portretizeaza anumite trasaturi ale zodiei pe care o domina. Astfel, nativii nascuti intr-o zodie de foc sunt foarte energici, deschisi si instinctivi, pe cand nativii nascuti intr-o zodie de apa sunt firi introvertite, care se bazeaza pe emotii si care au o foarte mare imaginatie. Pe astrograma fiecarui individ aceste elemente se combina, oferind o imagine complexa asupra personalitatii lui. De exemplu, o astrograma cu multe semne de Apa poate indica o lipsa de simt practic sau o foarte mare tendinta spre introvertire.

Elementul Aer

Aerul este un element care tine de lumea abstracta, neputand fi concretizat intr-o forma anume, precum gandirea si intelectul, atribute ale nativilor din zodiile de Aer. Elementul are ca principale coordonate comunicarea, energia pozitiva, prietenia si inventivitatea. Aflat practic pretutindeni, Aerul reprezinta legatura invizibila dintre lucrurile interioare si cele exterioare.

Elementul Apa

Apa reprezinta nu doar sursa vietii, dar si transformarea ei neincetata. Elementul caracterizeaza transformarea, precum si profunzimea adancurilor. Ape linistite sau tulburi, acestea patrund pana in miezul lucrurilor, extragand de acolo esenta. Nu oricine are acces la aceste informatii, insa nativii ale caror zodii sunt dominate de elementul Apa se bucura de acest privilegiu. Natura apei este si una contemplativa, tesuta din emotii, pe care nativii le resimt mai acut decat restul lumii.

Elementul Foc

Focul este un element mutabil, schimbator, imprevizibil si volatil. Are darul de a fascina, asa cum zodiile de Foc sunt fiinte cu o mare putere de seductie si de convingere, magnetismul lor fiind un atuu major, de care se folosesc in toate laturile vietii lor. Caldura focului transpare si in caldura nativilor dominati de acest element. Focul reprezinta si pericolul, deoarece natura sa mutabila il face sa se raspandeasca cu rapiditate, precum forta destructiva a nativilor, care sunt  mari luptatori si temuti adversari. Activeaza cu succes in politica, domeniul militar sau in cel bursier.

Elementul Pamant

Pamantul reprezinta latura profund fizica a vietii, dominata de un spirit organizator, rational si neobosit. Materialitatea elementului transpare in nevoia nativilor de a strange cat mai multe posesii in viata aceasta, asigurandu-si un trai bun. Profund material si palpabil, pamantul caracterizeaza nevoile elementare umane: foame, sex, fertilitate. Prin fertilitate survine nevoia de procreere, “vocea sangelui”, daca poate fi numita astfel. Familia este unul dintre cele mai importante aspecte pentru nativii ale caror zodii sunt dominate de elementul Pamant. Incapatanarea si stabilitatea sunt alte doua coordonate de baza ale acestui element.

 

Semne de AER:  Balanta, Gemeni, Varsator - Intelectul

Nativii care au ca element de baza Aerul sunt persoane care traiesc in principal la nivel intelectual. Conceptualizarea, gandirea, analiza, lumea ideilor, acestea sunt notele lor dominante. Isi petrec mare parte din timp analizand toate fatetele unei probleme, observand plusurile si minusurile si nu se tem sa abordeze teme abstracte. Au o curiozitate nativa pentru orice domeniu si istetimea mintii lor le permite sa asimileze informatii cu usurinta. Pe de alta parte, nu stau foarte bine la capitolul detalii, pentru ca adesea se plictisesc repede si sunt sedusi de un alt subiect.

Nativii de Aer sunt de cele mai multe ori oameni sociabili, prietenosi, deschisi in fata lumii. Pe cat de mare le este curiozitatea si aviditatea de nou, pe atat de detasati pot fi atunci cand nu-i intereseaza un anumit lucru. De obicei calmi si obiectivi, nativii au nevoie de un echilibru permanent in existenta lor, iar daca acesta este rupt, devin apatici, nervosi sau deprimati.

Dau dovada de un anumit idealism in viata, dorind sincer sa faca o lume mai buna. Sunt foarte buni prieteni, loiali, cooperanti si corecti. In psihologie, nativului ii corespunde temperamentul sangvin.

Semne de APA: Rac, Scorpion, Pesti - Emotionalul

Firi emotive si imaginative, nativii de Apa isi sorb resursele in viata lor interioara. Sunt aplecati asupra lor insisi, traind intr-un univers securizat, profund si intim. Principala lor caracteristica o reprezinta latura emotionala. Simt mai acut decat restul lumii, de aceea sunt si mai vulnerabili. Pe de alta parte, aceasta caracteristica le permite sa-i simta mai bine pe cei din jur, in special daca este vorba despre oamenii la care tin.

Pot da dovada de o foarte mare compasiune si intelegere, pentru ca se implica profund intr-o relatie afectiva, fie ea amoroasa sau nu. Empatia lor nu este ceva fortat, nici cautat, vine de la sine. Receptivi la sentimentele celorlalti, sunt profund atasati de familie si de persoanele importante din viata lor.

Nativii de Apa obisnuiesc sa judece lucrurile prin prisma simturilor, mai degraba decat prin cea a ratiunii. De aici se naste si talentul artistic, care la multi nativi se face remarcat inca din primii ani de viata. Traiesc intr-o lume de vis, tulburata de vise stranii, pe care numai ei le pot intelege. In psihologie, nativului ii corespunde temperamentul limfatic sau melancolic.

Semne de FOC: Berbec, Leu, Sagetator - Fizicul

Semnele de Foc sunt firi agitate, impetuoase, colerice, care actioneaza  febril, urmandu-si instinctul. Nu obisnuiesc sa analizeze lucrurile in profunzime si isi consuma energia imensa pe care o au in actiuni duse pana la capat. Sunt genul de oameni care merg pana in panzele albe pentru a obtine ceea ce si-au propus. Din aceasta cauza uneori pot ajunge la excese, mai ales ca actioneaza spontan, entuziasmul lor ducandu-i mai departe decat trebuie.

Firi active si sociale, foarte comunicative cu cei din jur, nativii de Foc pot fi foarte inspirati in alegerile pe care le fac. Actioneaza independent si prefera rolul de lider. Dau dovada de multa originalitate, mai ales ca nu le plac caile deja batute. O victorie este cu adevarat importanta numai atunci cand au inovat si au invins greutati. Nativii in Foc au un curaj nesfarsit, care uneori este considerat de altii o pura nebunie, insa nimeni si nimic nu-i poate demoraliza.

Un lucru bun pentru ei, insa mai putin placut pentru restul lumii consta in faptul ca-si sunt, cel mai adesea, autosuficienti. Multi dintre ei ajung la o filozofie de viata care poate fi considerata o mare dovada de egoism, pentru unii din jurul lor. In dragoste, insa, sunt arzatori, pasionali, irezistibili, fermecatori, adevarati magi. In psihologie, nativilor sub o zodie de foc le corespunde temperamentul coleric.

Semne de PAMANT: Capricorn, Taur, Fecioara – Spirit practic

Nativii care au la baza elementul Pamant sunt persoane care pun mare pret pe bunastarea lor fizica. Trupul este pentru acestia un templu, vrednic de a fi ingrijit cu multa pasiune. Pasionali sunt si ei, pentru ca avem de-a face cu maestri plini de senzualitate, de greutate corporala, adanc patrusi de energia pamantului. Sunt in acelasi timp firi practice, organizate si foarte hotarate.

Cei nascuti sub semnul Pamantului sunt persoane carora nu le place riscul. Actioneaza dupa o analiza indelungata, metodic, sigur. Sunt profund atasati de casa si familie si fac tot ce le sta in putere pentru a avea parte de stabilitate si confort. Tot ce inseamna proprietate, toate posesiile lor materiale sunt deosebit de importante pentru acesti nativi. In unele cazuri, devin excesiv de materialisti si de dependenti de bunurile pe care le detin. De aceea, banii joaca un rol esential in viata lor, acestia oferindu-le confortul si siguranta de care au atata nevoie. O casa confortabila , o familie afectuoasa si o masa copioasa reprezinta impliniri pentru care considera ca merita sa traiesti. Mizeaza pe valorile traditionale, sunt firi pragmatice si conservatoare.

In activitatea lor profesionala sunt deosebit de responsabili si fac totul ca la carte, tinand cont de detalii si oferind un maximum de calitate in munca depusa. In psihologie, tipului de nativ dominat de elementul Pamant ii corespunde temperamentul de tip flegmatic sau nervos.

Citeste si alte portrete in Stilul Zodiei Tale, pe horoscop.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din horoscop-chinezesc

Cauta-ti perechea

Top

Sfatul expertului