Astrologie

#zodii #horoscop #horoscop egiptean

Horoscop egiptean

Horoscopul egiptean reprezinta una dintre cele mai vechi forme de astrologie din lume. Nu se cunosc foarte multe lucruri despre acesta, insa horoscopul cuprinde 12 semne zodiacale, fiecare reprezentat de cate un zeu.

Zeii si zeitele jucau un rol deosebit de important in viata vechilor egipteni. Acestia credeau ca personalitatea unui om, viata si destinul lui se aflau sub dominatia mai multor influente, in functie de zeul sub al carui semn se nastea acel om. Astfel, zeii ilustreaza caracterul fiecarui individ.

Un zodiac egiptean foarte cunoscut este cel de la Dendera, descoperit in Templul lui Hathor din Egipt.
 

horoscop egiptean pentru toate zodiile:
 

Sphinx (27 decembrie – 25 ianuarie)
 

Sfinxul reprezinta Paznicul comorii, capabil sa-si schimbe forma. Persoanele nascute in acest semn dau dovada de o autodisciplina foarte puternica, desi uneori seriozitatea lor este camuflata de aparenta unui spirit glumet. Nativii sunt persoane sensibile, care se adapteaza usor la un mediu nou, in functie de nevoi. Pot fi uneori trufasi si nerealisti in ceea ce priveste viziunea asupra lumii.
 

Shu (26 ianuarie – 24 februarie)
 

Shu este zeul aerului si a luminii soarelui. Nativii din acest semn sunt persoane creative, care pot ajunge la realizari marete atata vreme cat isi descopera si isi folosesc talentele. Pot rata insa multe lucruri bune deoarece sunt lipsiti de incredere in fortele proprii. Le este greu sa accepte un esec astfel incat evita riscurile. Pe de alta parte, sunt oameni foarte constiinciosi si cu principii puternice.
 

Isis (25 februarie – 26 martie)
 

Isis este zeita renasterii, a magiei, naturii dar si a disciplinei. Nativii acestei semn sunt persoane greu de inteles, avand atitudini contradictorii. Pe de o parte, sunt oameni intreprinzatori , pe de alta parte, nu-si asuma riscuri pentru ca nu le place ideea de responsabilitate. Principalele calitati ale nativilor sunt capacitatea de a privi inainte, logica, intuitia si spiritul onoarei. Cu toate ca au incredere in sine, atunci cand situatia devine complicata si riscanta, nativii prefera sa se retraga.
 

Osiris (27 martie – 25 aprilie)
 

Osiris este zeul lumii subterane. Nativii din acest semn zodiacal sunt persoane care traiesc sub influenta emotiilor. Sunt activi, foarte inteligenti, intreprinzatori, capabili sa prinda din zbor o noua oportunitate. Pe de alta parte, nativii nascuti in semnul lui Osiris nu agreeaza activitatile care impun asumarea unor responsabilitati importante. Comunica bine cu cei din jur si pot fi convingatori.
 

Amun (26 aprilie – 25 mai)
 

Amun este zeul creatiei, fiind considerat cel care a creat lumea. Cei nascuti in acest semn sunt adesea foarte buni lideri dar, in acelasi timp, sunt si persoane severe, inflexibile. Au o vointa foarte puternica, un curaj imens si dau dovada de intelepciune in momentele lor bune. Pe de alta parte, devin uneori incapatanati si intoleranti cu restul lumii, cerand de la oameni mai mult decat ar fi normal sa pretinda.  
 

Hathor (26 mai – 24 iunie)
 

Hathor este zeita iubirii, a Pamantului si Cerului. Nativii acestui semn sunt sensibili, fermecatori si foarte expresivi. Sunt genul de oameni carora le place sa traiasca viata la maxim. Au in plus o calitate care ii face sa depisteze din timp oportunitatile si sa-si croiasca drum spre succes. Principalul defect al acestora il reprezinta tendinta de a se lasa prada emotiilor, in special cele legate de iubire: invidie, gelozie, furie etc.
 

Phoenix (25 iunie – 24 iulie)
 

Phoenix reprezinta viata si invierea. Nativii acestui semn sunt persoane optimiste, adaptabile, care obisnuiesc sa priveasca viata ca pe o oportunitate permanenta. Daca nu apare nicio oportunitate, nativii sunt in stare sa creeze chiar ei una, pentru a putea sa-si duca la indeplinire planurile. Cei din jur se simt bine in compania lor, deoarece inspira optimism. Pe de alta parte, nativii pot fi incapatanati si uneori lipsiti de o perspectiva realista.
 

Anubis (25 iulie – 28 august)
 

Anubis este Paznicul lumii de dincolo. Nativii din acest semn sunt persoane puternice, cu o mare capacitate de autocontrol si cu incredere in fortele proprii. Sunt genul de persoane carora le plac lucrurile clare si situatiile stabile. In ceea ce priveste concurenta, nativii zodiei sunt rivali de temut deoarece isi cunosc foarte bine calitatile si stiu cum sa le exploateze pentru a atinge succesul. Prietenii ii apreciaza pentru generozitatea si afectiunea lor.
 

Thoth (29 august – 27 septembrie)
 

Thoth este zeul intelepciunii si al invataturii. Nativii nascuti sub acest semn au talent critic, se pricep sa rezolve probleme si sunt foarte buni organizatori. Principala lor calitate o reprezinta acuratetea gandirii. Sunt persoane originale, inventive, potrivite pentru meseria de profesor sau de scriitor. Insa pot fi uneori nerabdatoare si repezite.
 

Horus (28 septembrie – 27 octombrie )
 

Horus este zeul cerului. Cei nascuti sub acest semn sunt oameni curajosi, capabili sa-si asume riscuri. Nu au nevoie sa fie impinsi de la spate deoarece obisnuiesc sa se motiveze singuri. Cand le intra ceva in cap, cu greu pot fi convinsi sa-si schimbe punctul de vedere. Privesc viata cu optimism, exceleaza in domeniul comunicarii si sunt gata sa-si riste si viata pentru un scop in care cred. Pe de alta parte, tind sa se afunde in subiectivitate si pot fi incapatanati.
 

Wadget (28 octombrie – 26 noiembrie)
 

Wadget este zeita-sarpe, reprezentand cobra regala, simbolul cunoasterii. Nativii din acest semn zodiacal sunt persoane rationale si prevazatoare. In unele cazuri, nativii tind sa devina suspiciosi, asteptandu-se la ce este mai rau. Cunoscutii apreciaza la acesti nativi altruismul si daruirea fata de familie. Pe de alta parte, nativii traverseaza momente de pesimism, ascunzandu-se in propria carapace.
 

Sekhmet (27 noiembrie – 26 decembrie)
 

Sekhmet este zeita razboiului. Nativi din acest semn sunt persoane optimiste, care dau dovada de multa creativitate. Nativilor le este starnita curiozitatea foarte usor, indiferent de domeniu. Se adapteaza usor la schimbari si sunt adevarati supravietuitori in vremuri grele. In acelasi timp, acestia sunt cunoscuti ca persoane temperamentale, certarete si lipsite de rabdare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro