Astrologie

#ophiuchus #aesculapius #imhotep #serpentarius #constelatia serpentarius #constelatia ophiuchus #purtatorul de serpi #a 13 -a zodie #zodiac #pamant #soare #sagetator #scorpion

Ophiuchus, Purtatorul de serpi, intre un egiptean din antichitate si o legenda greceasca

Noua zodie a unei vechi constelatii imbina mitul cu realitatea istorica. Cea de-a treisprezecea zodie, Ophiuchus, ne aduce in fata portretul omului desavarsit, savant si profund cunoscator al lumii nevazute.

O noua zodie a unei vechi constelatii

Pozitia Soarelui, ca urmare a miscarii de rotatie a Pamantului, traverseaza constelatiile stiute ale Zodiacului: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. Cele 12 zodii sunt calculate in functie de constelatia in care s-a aflat Soarele in momentul nasterii cuiva.

O a treisprezecea zodie a aparut odata cu miscarea Pamantului si pozitia Soarelui fata de constelatii. "Pe scurt, Soarele a deviat putin de la traiectoria pe care o avea in urma cu 3.000 de ani, cand a luat nastere astrologia", a declarat John Shobbrook, director al observatorului Siding Spring al Universitatii Nationale din Australia.

Noul semn zodiacal cade in perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, intre zodia Scorpionului si cea a Sagetatorului (Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie si Sagetator: 17 decembrie - 20 ianuarie). Astfel, cei nascuti intre 29 noiembrie si 17 decembrie sunt in zodia Ophiuchus. Daca vrei sa stii ce zodie esti, conform pozitionarii celui de-al XIII-lea semn in Zodiac, urmareste tabelul de mai jos:

 

Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie;
Varsator: 16 februarie - 11 martie;
Pesti: 11 martie - 18 aprilie;
Berbec: 18 aprilie - 13 mai;
Taur: 13 mai - 21 iunie;
Gemeni: 21 iunie - 20 iulie;
Rac: 20 iulie - 10 august;
Leu: 10 august - 16 septembrie;
Fecioara: 16 septembrie - 30 octombrie;
Balanta: 30 octombrie - 23 noiembrie;
Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie;
Ophiuchus: 29 noiembrie - 17 decembrie;
Sagetator: 17 decembrie - 20 ianuarie.

Singura zodie care intruchipeaza un om real

Ophiuchus se regaseste in cultura universala sub mai multe nume: Ophiuchus, Serpentarius , purtatorul de serpi, Aesculapius etc. Constelatia a fost mentionata de Eudoxus (secolul 4 B.C.) si de Aratus, un secol mai tarziu. 

constelatia ophiuchus este infatisata pe hartile din antichitate sub forma unui tamaduitor, purtand un sarpe incolacit pe trup. Conform scrierilor unui filosof din secolul al XIII-lea, Albertus Magnus, constelatia serpentarius intruchipeaza om cu un sarpe incolacit pe trup. Omul tine cu mana dreapta capul sarpelui, iar cu stanga, coada acestuia. Imaginea gravata in piatra avea darul de a proteja de otrava, indiferent ca omul era muscat de un animal otravitor sau inghitea un lichid letal.

ImhotepOphiuchus este singurul semn zodiacal al carui nume trimite la o persoana care a existat in realitate. Este vorba despre Imhotep, egiptean celebru, care a trait in secolul 27 B.C. si care este considerat primul inginer, arhitect si fizician din istorie, cunoscut dupa nume. Numele sau inseamna “cel care vine in pace”.

Doctor, scrib, preot, poet, astrolog, prim-ministru, Imhotep este primul arhitect de care se stie, care a construit piramide in Egipt. Printre lucrarile lui cele mai cunoscute se numara textele medicale. Una dintre reprezentarile lui Imhotep a fost realizata prin simbolul sarpelui, care si astazi este folosit in domeniul medical. Pentru ca se credea ca egipteanul a facut cunoscuta omenirii arta vindecarii, Imhotep a ajuns sa fie venerat chiar si in Grecia, unde populatia l-a identificat cu zeul medicinii, Aesculapius.

Ce spune legenda

Zodia Ophiuchus este legata de legenda “primului doctor”, Aesculapius. Acesta era un nemuritor, initiat in botanica si medicina de catre centaurul Chiron. Se spune ca zeita Athena i-ar fi dat lui Aesculapius doua sticlute cu sangele Meduzei. Sangele din partea stanga a trupului Meduzei avea puterea de a reda viata. Sangele din stanga era otravitor.

Potrivit unei alte legende, se spune ca Aesculapius si-a castigat renumele de tamaduitor gratie unui sarpe. Intr-o zi, pe cand se afla in casa unui prieten, Aesculapius a ucis un sarpe. Ramase mirat cand, deodata, in incapere intra un nou sarpe, cu ierburi in gura si care il vindeca pe cel ucis, readucandu-l la viata. Pentru ca era un cunoscator ar puterii tamaduitoare a plantelor, Aesculapius a inceput sa vindece oamenii si sa invie mortii, folosind aceasta planta mistica, adusa prima data de sarpe.

Mai tarziu, vindecatorul a facut o calatorie cu Argonautii, in cautarea Lanei de Aur si practicand in continuare medicina. La moartea  lui Orion, Aesculapius a vrut sa-i redea acestuia  viata, insa Pluto, erou legendar, s-a impotrivit, spunand ca regatul sau ar fi in primejdie daca sfarsitul normal al oamenilor, moartea, ar fi inlocuit de interventiile oamenilor de stiinta. Jupiter, care era de acord cu destinul oamenilor de a pieri la un moment dat, l-a pedepsit pe Aesculapius, ucigandu-l.

Cu toate acestea, regele zeilor i-a recunoscut doctorului talentele si meritele din timpul vietii si l-a asezat pe Aesculapius printre stele, dandu-i numele de Ophiuchus, Purtatorul de Serpi. Acesta simbolizeaza sanatatea si vindecarea, din pricina legaturii cu sarpele, care se innoieste de fiecare data cand isi leapada vechea piele. In simbolistica generala, Purtatorul de Serpi este imaginea renasterii.

Caracteristicile semnului Ophiuchus

Se spune despre persoanele nascute sub semnul Ophiuchus ca au intelepciune si spirit de geniu, iar principalul lor scop este sa aduca pace omenirii si sa vindece pe cei in suferinta. Iata cateva caracteristici ale acestui semn:

 

- bun supervizor al muncii altora
- atrage norocul de partea sa
- doctor si om de stiinta, cauta sa vindece sau sa faca bine celor bolnavi
- reuseste sa adune oamenii laolalta
- genialitate si intelepciune
- cauta pacea si armonia
- stie sa interpreteze vise si poate avea premonitii,
- fire poetica, inventiva si intuitiva
- isi doreste sa dobandeasca un nivel cat mai inalt de cultura si intelepciune
- longevitate
- are dusmani foarte aproape de el (in cercurile in care se invarte, in familie)
- ajunge intr-o pozitie inalta si dobandeste notorietate
- beneficiaza de sprijinul persoanelor cu autoritate
- are talente in domeniul astrologic
- adesea se naste intr-o familie numeroasa, dar poate fi separat de aceasta inca de mic
- numarul 12 joaca un rol esential in viata lui.

Ophiuchus si-a castigat statutul de zodie ca urmare a miscarii Pamantului, dar constelatia este cunoscuta inca din antichitate. Oricum ar fi, pana in momentul de fata semnul nu s-a impus, astfel incat horoscopul continua sa apara cu cele 12 zodii traditionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro