Astrologie

#prieteni #zodii #horoscop zodii #compatibilitati zodii #zodii prieteni

Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce fel de prieten esti

Un prieten apropiat a devenit brusc foarte ocupat, cand l-ai rugat sa te ajute intr-o privinta? Zodia lui ar putea sa fie de vina in acest caz, intrucat astrele ne influenteaza inclusiv altruismul in relatiile de prietenie. Asadar, afla cat de saritor esti cu prietenii tai, in functie de zodia in care te-ai nascut!

Berbec

Fara doar si poate, esti un prieten care ar sari din pat la 2 dimineata si ar pleca la 150 de km de casa, pentru a-si ajuta un bun camarad. Desi esti o fire impulsiva si conflictuala, care nu are tocmai cele mai linistite relatii de amicitie din lume, la nevoie sari ca un leu care isi apara puii, spre binele unui prieten.

Taur. Pentru tine, prieteniile trebuie sa existe pe baza unui schimb echitabil de favoruri. Astfel, obisnuiesti mai degraba sa te revansezi fata de un amic la care ai o datorie, decat sa il ajuti dezinteresat la un moment dat. Cand constati ca cineva are multe "debite" la tine, inchizi definitiv capitolul bunului samaritean.

Gemeni. Prietenii se pot baza oricand in pe tine, dar mai degraba pentru sfaturi. Esti gata oricand sa asculti, sa povatuiesti si sa dai mai multe variante de solutionare a situatiei, insa ajutorul tau se rezuma strict la cel verbal. Cand vine vorba de fapte, preferi sa ii lasi pe altii sa actioneze: tu esti un teoretician desavarsit, mai putin priceput la practica.

Rac. Ai prieteni putini si buni, iar pe cei pe care ii tii aproape, ii rasfeti cu acte continue de altruism. Ii consideri adevarati membri ai familiei, niciun efort nu este prea mare pentru a-i face fericiti si nicio suma nu este exagerata pentru tine, cand trebuie sa contribui financiar. Mai greu este ca cineva sa castige statutul de "prieten de suflet", iar cand o face, se poate considera cu adevarat norocos.

Leu. In general, preferi sa ai relatii superficiale cu cei din jur. Prietenii tai adevarati sunt cu siguranta plini de calitati si singurii care se bucura de generozitatea ta. La nevoie, stii sa fii un prieten adevarat si esti gata oricand sa sari in ajutorul amicilor buni, asta daca nu cumva inseamna un atentat la propria ta reputatie: atunci, ai putea sa bati in retragere.

Fecioara. In cazul tau, prietenia este un lucru pretios, de aceea alegi sa o impartasesti cu o singura persoana. In ciuda tendintei tale de a-ti critica cel mai bun camarad, esti in acelasi timp o fire protectoare, exact ca o closca ce isi apara puii. In acest punct, esti gata sa te implici cu toate resursele in binele prietenului tau de suflet.

Balanta. Ai un ascutit simt al dreptatii si al echitatii, de aceea nu iti ajuti dezinteresat prietenii, decat daca trebuie sa te revansezi fata de ei. In general, orice act altruist care te scoate din zona de confort este neplacut pentru tine. In schimb, esti o persoana extrem de corecta in cadrul unei prietenii, care nu uita niciodata sa regleze conturile.

Scorpion. Altruismul tau in relatiile de prietenie variaza in functie de dispozitia in care te afli si gesturile cu care prietenii ti-au castigat devotamentul. Poti fi maestrul discretiei cand situatia ti-o cere, poti lupta pana in panzele albe pentru o cauza nobila, insa cand vine vorba sa iti dai tot salariul pe rata la banca a camaradului tau, generozitatea ta se incheie brusc.

Sagetator. Ai un dar aparte de a-ti incuraja pozitiv prietenii. Chiar daca nu esti gata oricand sa faci sacrificii majore pentru ei, ai oricand o vorba buna sau sume de bani modice, care sa le infrumuseteze viata. Ajutorul tau consta in general in discutiile constructive, prin care stii sa insufli energii pozitive.

Capricorn. Masura in care esti saritor cu prietenii tai, depinde in mare parte de imaginea pe care si-au creat-o acestia in fata ta. Cata vreme ti-au demonstrat ca iti merita aprecierea deplina, sunt beneficiari certi ai actelor tale generoase. Daca nu i-ai punctat pozitiv la toate capitolele, slabe sanse sa se bucure de altruismul tau, chiar si in momente foarte dificile.

Varsator. Nu debordezi de generozitate de fiecare data cand un prieten are probleme financiare (ba chiar te deranjeaza cand cineva iti cere bani imprumut). In schimb, esti gata oricand sa asculti, sa dai sfaturi si sa aperi drepturile cuiva apropiat.

Pesti. Oricine si-ar dori sa aiba alaturi un prieten Pesti. Esti atat de sensibil/a la problemele celor din jur, mai ales ale amicilor buni, incat esti in stare sa iti iei painea de la gura, pentru ca ei sa scape de foame. Tocmai din acest motiv, descoperi cateodata ca daruiesti mai mult decat primesti.

Foto: hdw.eweb4.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro