Horoscop chinezesc

#elemente zodiac chinezesc #horoscop chinezesc #astrologie #zodiac chinezesc

Horoscop chinezesc. Ce zodie esti si cum iti influenteaza ea viata

Horocopul chinezesc este reprezentat de douasprezece animale, fiecare alcatuind profilul personalitatii noastre. Chinezii sutin ca anul in care ne-am nascut reprezinta animalul care se ascunde in inima noastra.

Potrivit unei legende chinezesti cele 12 semne ale zodiacului (Sobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra, Maimuta, Cocos, Caine si Mistret) au avut o disputa, fiecare dorind sa domine intregul an. Astfel, zeii au hotarat sa organizeze un concurs, in care cele 12 animale au fost puse sa alerge.

Au inceput cursa si in final, Sobolanul a reusit sa iasa pe primul loc, deoarece a sarit peste spatele Bivolului, care era in frunte. Mistretul, fiind cel mai greoi, a terminat cursa pe ultimul loc. In ordinea sosirii lor au fost alcatuiti anii zodiacului chinez. Acest zodiac a fost folosit in China abia din secolul al IX-lea.

Animalele devenite semne zodiacale desemneaza un ciclu de 12 ani si fiecare an apartine unuia dintre semne. Daca in astrologia europeana semnele astrologice se succed luna de luna, in astrologia chinezeasca acestea se succed an de an.

CITESTE SI: Intram in Anul Caprei de Lemn. Ce schimbari majore aduce in viata ta!

Cele 5 elemente fundamentale specifice zodiacului chinezesc

Cele 12 semne, reprezentate de 12 animale, suporta influenta celor cinci elemente fundamentale care intra in compozitia universului: metal, apa, lemn, foc, pamant. Acestea se succed in cicluri separate, fiecare element conferind caracteristici diferite aceluiasi semn zodiacal.

Metalul atribuie persoanelor un caracter dur, inflexibil, incapatanat. Cei nascuti sub semnul metalului nu se lasa coplesiti de probleme si pot sa realizeze tot ce isi doresc. Acestui element ii corespunde simtul auzului, iar dintre organele corpului, plamanii.

Apa lucreaza neintrerupt si in tacere, persoanele aflate sub influenta ei, putand, precum apa sa erodeze stancile. Sunt persoane care doresc sa se infiltreze nu sa domine, care sunt flexibile si maleabile, dar in extrema indecise. Apei ii corespunde simtul vazului, iar dintre organe rinichii.

Lemnul pune mare pret pe etica, sub semnul lui sunt persoane expansive si generoase, care au spirit de echipa, cu o inalta tinuta morala, buni executanti, care progreseaza constant. Slabiciunea consta in a-si asuma pre multe sarcini, imprastiindu-si resursele in prea multe directii. Lemnului ii corespunde simtul mirosului iar dintre organe ficatul.

Foc da personalitati conducatoare, hotarate si sigure pe ele. Sub semnul focului sunt persoane dinamice, intreprinzatoare, deschizatoare de drumuri. Ei atrag cu caldura si stralucirea pe care le emana, dar pot deveni si distrugatori prin impulsivitate. Focul corespunde simtului tactil iar organul specific este inima.

Pamantul se caracterizeaza prin munca, simt practic, organizare si obiectivitate. Sub semnul pamantului sunt oameni care lucreaza serios si metodic, indicati pentru a organiza, care nu intreprind nimic fara un motiv intemeiat. Pamantului ii corespunde simtul gustativ iar organul asociat este splina.

Cum iti calculezi semnul

Pentru a afla care este semnul sub chinezesc sub care te-ai nascut verifica tabelul de mai jos:

Sursa foto: horoscop24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din horoscop-chinezesc

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului