Horoscop zilnic

#astrologie #horoscop #zodii #boli psihice #sanatate zodii

La ce boli psihice esti predispus in functie de zodie

Diversele boli psihice de care oricine dintre noi ar putea suferi la un moment dat, intr-o eventualitate sumbra, vin din tulburarile de personalitate la care sunt predispusi nativii din zodiac. Mai exact, caracteristicile temperamentale si comportamentale, diferite pentru fiecare zodie in parte, pot determina la un moment dat un anumit tip de afectiune psihica. Iata cum sta situatia in horoscop!


Berbec

Berbecii pot suferi de tulburari anxioase sau de tulburari specifice ale personalitatii, precum narcisismul. Aceasta predispozitie vine din reactiile agresive ale nativilor la critici, dar si din egocentrismul imens al Berbecilor, prin care isi exagereaza intotdeauna meritele, calitatile si reusitele.


Taur

Taurii sunt predispusi in mod deosebit depresiilor (tulburare depresiva recurenta). Fiind gurmanzi inraiti, acesti nativi pot fi afectati de tulburari ale instinctului alimentar. Usor iritabili si obsedati de control, Taurii mai pot fi victime ale tulburarilor anxioase de diverse tipuri, dar si ale acceselor maniacale greu de controlat.


Gemeni

Gemenii sunt nativii "cu mai multe fete", cu un comportament deseori contradictoriu si foarte evazivi in luarea deciziilor. Prin urmare, bolile la care sunt predispusi Gemenii sunt: paranoia, tulburarea afectiva bipolara, tulburarea de identitate disociata si alte tulburari de personalitate ale identitatii de gen.


Rac

Racii sunt instabili din punct de vedere emotional, aplecati catre ganduri negative, cu fobia abandonului si un grad mare de irascibilitate. Sindromul Borderline ameninta sanatatea psihica a Racilor, insa impulsivitatea si apatia care ii domina deseori trimit si catre pericolul de a suferi multe episoade depresive de-a lungul vietii.


Leu

Leii au o predispozitie accentuata spre comportamentul disimulat, teatral, dramatic. Iata de ce isteria ii paste dupa colt, simtind nevoia sa fie mereu in lumina reflectoarelor (indiferent de mijloace), sunt mandri si rezistenti la schimbare. In plus, dramatizeaza tot ce li se intampla, fiind vulnerabili si in fata episoadelor maniacale.


Fecioara

Tipicare si cu simtul proprietatii bine dezvoltat, obsedate de ordine, discipla si control, Fecioarele sunt victimele sigure ale tulburarii obsesiv-compulsive. Imposibilitatea de a a-si controla propriile ganduri le poate face Fecioare sa fie depresive de mai multe ori in viata.


Balanta

Balantele au o nevoie acerba de a-i multumi pe ceilalti, fara sa isi asume responsabilitatea faptelor intotdeauna. Predispuse spre a se plange tot timpul si spre a-si gasi scuze, Balantele sunt totodata si ostile, iritate sau nervoase. Iata de ce pot suferi de comportament pasiv-agresiv, tulburari maniacale sau tulburari emotionale cu debut specific in copilarie.


Scorpion

Scorpionii sunt, in general, indivizi cu viziuni negative despre viitor, dificultati de concentrare, hiperactivi si impulsivi. Tipica acestei zodii este tulburarea comportamentului bipolar, adica trecerea brusca de la stari euforice/maniacale, la stari depresive, apatice, suicidale.


Sagetator

Sagetatorii sunt cunoscuti pentru comportamentul lor superficial si uituc. Sunt usor de distras, haotici, zgomotosi si incapabili de empatie. Acesti nativi sufera deseori de hiperactivitate cu deficit de atentie, delirium nedeterminat de alcool sau alta substanta psihoactiva sau de tulburari psihoafective.


Capricorn

Capricornii au o tendinta accentuata spre izolare, dependenta de anumite substante, circumstante si oameni si sunt incapabili sa gaseasca un echilibru intre diversele aspecte ale vietii. In general, Capricornii pot suferi de comportament dependent, tulburari depresive recurente si de adaptare.


Varsator

De cele mai multe ori, Varsatorii au personalitate schizotipala, caracterizata de izolare sociala, dificultati de relationare cu ceilalti, excentricitate si tendinta de a confunda realitatea cu imaginarul. Iata de ce, Varsatorii sunt predispusi, in mod deosebit, la schizofrenie.


Pesti

Pestii au o problema de stima de sine, nu reactioneaza sanatos la critici si se simt deseori abandonati, chiar si cand ii au pe cei dragi in jurul lor. Pasionati de religie, spiritualitate si ocultism, Pestii pot deveni usor fanatici religiosi. Nativii mai pot prezenta tulburari ale obisnuintelor si impulsurilor, episoade maniacale, tulburari delirante induse sau tulburari schizotipale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro