Horoscop zilnic

#horoscop #zodii #aromoterapie #aromoterapie zodii

Zodiile si aromoterapia: ce arome iti sunt benefice

Aromoterapia poate fi un tratament util in combaterea diverselor afectiuni, fiziologice si psihice. Zodiile au si ele o predispozitie nativa spre agrearea anumitor tipuri de arome, de pe urma carora culeg diverse beneficii pentru sanatate. Iata care sunt acestea, in functie de fiecare semn zodiacal in parte.

Berbec

Naravasii berbeci au nevoie, cu siguranta, de mai mult echilibru in viata. Rabdarea este cea care le lipseste in cele mai multe cazuri, de aceea uleiul esential de tamaie poate fi un adjuvant pretios in acest caz. Parfumul de menta ajuta la stabilirea unui raport egal intre trup si minte, pentru un mai bun autocontrol. Busuiocul si piperul negru sunt de asemenea recomandate.

Taur

Stabili si stapani pe emotiile lor, taurii sunt dezavantajati deseori de simtul posesiunii prea dezvoltat. Ii afecteaza mai ales in viata personala, unde pot exagera cu gelozia. Trandafirul, palmarosa, florile de ylang ylang, patchouli si neroli ajuta acesti nativi sa isi tina in frau neincrederea.

Gemeni

Personalitati duale si energice, gemenii isi exaspereaza apropiatii cu schimbarile dese de dispozitie. Levantica are un efect linistitor asupra sistemului nervos, previne maratonul de la euforie la apatie si combate insomnia. Benzoina induce o stare de pace interioara si o mai buna toleranta fata de rutina si cotidian.

Rac

Musetelul si smirna sunt aromele terapeutice ideale pentru raci. Ele combat starile depresive specifice acestui semn zodiacal si ajuta la mentinerea unei dispozitii optimiste si constante. De asemenea, aromele in cauza sunt extrem de utile pentru inducerea unei stari accentuate de calm.

Leu

Lenesi si delasatori, leii pot fi motivati sa ia fraiele in maini cu ajutorul aromelor de citrice, precum portocala, grapefruitul si lamaia. Aceleasi proprietati ale citricelor ajuta si la reechilibrarea psihica, mai ales in momentele in care leii epateaza si au nevoie de un "dus rece".

Fecioara

Perfectionistele fecioare au o nevoie acuta de stabilitate si siguranta, de aceea gasesc reconfortant mirosul de piper negru (care transmite intocmai sentimentul in cauza). Pentru ca au tendinta sa mai cada,periodic, in paharul cu melancolie, acesti nativi se pot tine departe de tristete cu ajutorul rozmarinului si al lavandei.

Balanta

Mari iubitoare de lux si atmosfere elitiste, balantele se simt in largul lor bucurandu-se de aromele de violete, mac, veriba sau trandafir. Pe langa aerul elegant al acestor plante, izvorasc si beneficii multiple de calmare, reechilibrare si combatere a insomniilor.

Scorpion

Scorpionii isi vor regasi pacea interioara si vor scapa de sentimentele razbunatoare cu ajutorul aromelor de piper negru, cardamom, galangal, busuioc, pic, cimbru si tuberoze. De asemenea, uleiul esential de caprifoi este deosebit de benefic pentru acesti nativi.

Sagetator

Aventurieri si inconstanti, sagetatorii au nevoie din cand in cand de o doza de "dor de casa". Prin urmare, se vor simti excelent acasa in compania aromelor de bergamota, galbenele, cuisoare, isop, lemon balm, nucsoara, rozmarin sau lichen de stejar.

Capricorn

Capricornii isi vor gasi relaxarea si starea de bine in aromele de chiparos, caprifoi, mir, patchouli sau vetiver. Parfumul acestor plante, redat sub forma uleiurilor esentiale, ii ajuta pe capricorni sa fie mai toleranti cu cei din jur, sa renunte la autoritate si sa isi regaseasca latura altruista a personalitatii.

Varsator

Inventivi si dornici de nou, varsatorii vor culege beneficii bucurandu-se de arome exotice si neobisnuite: esenta de orhidee, de floare de soc, lavanda, verbena, patrunjel, pin si anason. Aromele picante, iritante pentru caile respiratorii, sunt foarte deranjante pentru acesti nativi.

Pesti

Spirituali si legati de spatiul domestic, pestii adora aromele care le amintesc de copilarie sau cele cu semnificatie religioasa: tamaia, mirul, camforul, cardamomul, iasomia, palmarosa, lemnul de santal, vanilia si parfumul de ylang-ylang induc o stare de relaxare profunda pestilor, imbunatatind starea psihica generala a acestora.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro