Astrologie

#stilul zodiei #horoscop #zodii #predictii #ecologie

Ecologia si zodiile: cum poti sa devii un bun prieten al naturii

Ecologia este, ori ar trebui sa devina, o preocupare acerba a oamenilor in 2013, cand resursele naturale se epuizeaza pe zi ce trece. Zodiile pot schimba cu adevarat viitorul omenirii, daca adopta masurile potrivite. In cazul in care esti interesat sa devii un bun prieten al naturii, iata cum sa fii "eco-friendly", in functie de zodia in care te-ai nascut!


Berbec

Berbecilor le place sa fie mereu in miscare, astfel ca, daca intentionezi sa iti cumperi o masina, alege un model electric. Daca ai deja un automobil, minimizeaza impactul masinii asupra mediului prin verificarea regulata a presiunii cauciucurilor si curatarea filtrelor de aer, pentru o poluare redusa.


Taur

Taurii sunt intotdeauna in legatura directa cu natura, deci poti invata cel mai repede cum poti sa refolosesti compostul rezultat din material organic (legume, fructe, hartie, carton). Fa-ti o mini-gradina in bucatarie folosind ghivece si planteaza-ti singur verdeturile. Vei gati cu placere si vei invata ca nimic nu se pierde, totul se transforma.


Gemeni

Curiosi din fire, Gemenii sunt primii care se intereseaza de amprenta carbonului asupra mediului. Schimba becurile vechi cu cele fluorescente, scoate din priza aparatele electrocanice in timpul noptii, foloseste apa rece pentru spalatul hainelor si recicleaza deseurile casei. Discuta cu toti amicii tai despre aceste schimbari!


Rac

Racii sunt foarte atasati de familie si prieteni, de aceea ii pot inspira usor pe cei din cercul lor apropiat. Ai ocazia sa faci schimbari eco importante, prin educarea comunitatii prin propriul exemplu. Declara o zi sau o saptamana in care sa nu mai cumpere nicio cunostinta de-a ta lucruri de la supermarket, cu exceptia celor strict necesare si deloc agresive cu mediul.


Leu

Leilor le place sa faca eforturi cu impact maxim, dar si cu beneficii directe asupra propriei persoane. Incearca sa cumperi en-gros alimente, cosmetice si alte lucruri necesare: economisesti benzina (scutesti aerul de poluare), iesi mai ieftin, te alegi cu mai putine ambalaje nocive pentru mediu si te aprovizionezi cu alimente sanatoase (cereale integrale, fructe, legume), care iti sunt la indemna pentru o perioada mai lunga de timp si te fac mai putin tentat sa apelezi la fast-food.


Fecioara

Fecioarele apreciaza calitatea, asa ca fa un efort sa donezi acele lucruri pe care le-ai pastrat cu grija, dar pe care nu le mai folosesti, unei cauze nobile. Obisnuieste-te sa cumperi putin si de calitate, nu iti mai aglomera locuinta cu bunuri care ajung, in timp, sa "intoxice" mediul. Informeaza-te asupra efectelor substantelor pe care le folosesti in locuinta si renunta, treptat, la ele.


Balanta

Balantele adora sa aduca oamenii impreuna. Daca ai un grup numeros de prieteni, organizeaza intalniri in cadrul carora sa discutati despre protectia mediului si sa va provocati reciproc in luarea de masuri pentru reducerea consumului de apa, energie si materiale/substante toxice. Comparati apoi rezultatele si impartasiti demersul pe site-urile de socializare.


Scorpion

Scorpionii se pricep de minune sa se documenteze si sa faca cercetari. Poti sa intocmesti o lista de produse casnice non-toxice, parfumuri noi bio si alte noutati de acest tip. Cu cat reduci mai mult poluarea mediului in viata ta, cu atat mai bine te vei simti.


Sagetator

Sagetatorii adora cauzele nobile si sunt dascali innascuti. Desi este important sa fii "eco" si acasa, incearca sa ii educi si pe altii in acest sens. Mergi in scoli si povesteste copiilor despre cum pot sa duca o viata in armonie cu mediu. Organizeaza grupe de studenti pentru curatarea unui spatiu verde si improvizeaza un concurs pentru cei mai activi si implicati participanti!


Capricorn

Capricornii sunt, prin natura lor, ambitiosi si practici. Trimite scrisori companiilor interesate de campanii de responsabilitate sociala, intra in grupuri care promoveaza initiative ecologice si gandeste-te la afaceri sau ONG-uri care sa faca lumea un loc mai bun.


Varsator

Varsatorilor le plac solutiile originale, gandite chiar de ei. Incearca sa inventezi un termostat programabil revolutionar, electrocasnice ecologice noi sau orice alte aparaturi care sa utilizeze cat mai putine resurse.


Pesti

Zodia Pestilor este un semn de apa, deci cauta solutii eco la tine in gradina sau in casa. Poti schimba bateria cazii si cele ale chiuvetelor cu unele care economisesc apa, de pilda. Asigura-te ca masina de spalat vase este plina cand o folosesti si investeste intr-un filtru de apa, in loc sa cumperi apa imbuteliata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului